Bu Blogda Ara

12 Şubat 2019 Salı

Fırında Kırpık Börek

Herkese merhabalar.
Bazen aldığımız yufkalar yırtık çıkar ve onlarla ne yapacağımızı bilemeyiz.
Evet tepsi böreği de yapabiliriz ama başka bir alternatifimiz daha olsun diye size hem su böreği lezzetinde,hem de çok pratik bir tarifim var.O kadar leziz ve pratik bir börek ki ben sağlam yufka ile bile yapıyorum :)
Bu arada kırpık böreği her yapışımda aklıma çocukluğumun unutamadığım programı Susam Sokağında ki Kırpık'ın gelmesi :)
Bu vesile ile yaşımda ortaya çıkmış oldu sanırım :)
Neyse efendim adını kırptığınız yufkalardan alan bu böreği mutlaka yapın derim,eminim sizlerde çok beğeneceksiniz.

Diğer börek tariflerime Buradan ,kahvaltılık tariflerime de Buradan ulaşabilirsiniz.




Malzemeler
(200 ml’lik su bardağı ile)

3 adet yufka
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 su bardağı yağlı yada yarım yağlı beyaz peynir (tercihe bağlı)
yarım su bardağı kaşar rendesi
Üzerine:
Susam
Çörek otu


Hazırlanışı

Öncelikle süt,sıvı yağ ve yumurtayı derin bir kaba alıp iyice çırpın.Rendelediğiniz kaşar peyniri ve beyaz peyniri de ekleyip tekrar karıştırın.Karışıma iri parçalar halinde parçaladığınız yufkaları da ekleyip iyice harmanlayın.Karışımı hafif yağladığınız yuvarlak borcama eşit bir şekilde yayın. Üzerine susam ve çörek otu serpip 200 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.pişen böreği dilimleyip sıcak ya da ılık olarak servis edin.

Afiyet olsun...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..