Bu Blogda Ara

22 Haziran 2019 Cumartesi

Karpuzlu Limonata


Kısa bir aranın ardından herkese selamlar.
Ramazan,bayram,tatil,sınav derken kısa bir ara vermek zorunda kaldım.Ama neyse ki hepsi hayırlısı ile bitti,artık normal hayata dönme zamanı.Gerçi çoğunuz normal hayata döneli günler oldu ama ben ancak dönebildim :)
Dönmüşken de bu sıcak havalarda içinizi ferahlatacak mis kokulu bir tarif ile geldim.
Biz limonatayı çok seven bir milletiz,tek başına bile soğuk bir limonataya hayır diyecek insan yok denecek kadar azdır.Hele bir de değişik aromalar ile birleşince lezzetine lezzet ekleniyor.Bu aralar değişik meyveler ile limonata denemeleri yapıyorum,her hali de bir başka güzel oluyor.Yani demem o ki önümüzdeki günlerde değişik meyvelerle denediğim limonata tarifleri sırası üzerine gelecek :)
Sadece limonata da değil başka içecek tarifleri de arşivde sizleri bekliyor.



Bugünkü tarifim karpuzlu,hazır tam da mevsimi iken mutlaka denemelisiniz bu tarifi,o kadar nefis oluyor ki eminim sizlerde çok beğeneceksiniz.Şeker ve limon miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz,daha az ekşili olsun derseniz limonu iki adette kullanabilirsiniz.

Diğer Limonata tariflerime ve Diğer içecek tariflerime göz atmayı unutmayın.

Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.


Malzemeler

3 adet orta boy limon (limon büyükse 2 adet)
7 bardak küp doğranmış,çekirdekleri çıkarılmış karpuz
6 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı su



Öncelikle limonlardan birinin kabuğunu rendeleyin,hepsinin suyunu sıkın,rondoya alın.Çekirdekleri çıkarılmış,doğramış karpuzu,toz şekeri ve 1 su bardağı suyu da limon suyu ve rendesine ekleyip rondodan geçirin.İyice ezilen karışımı bir tel süzgece ya da tülbente alıp posasında su kalmayacak şekilde süzün.İçine kalan 3 su bardağı suyu da ekleyip karıştırın.Dilerseniz suyu yavaş yavaş ekleyip şeker ve ekşilik oranına göre azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz.
Hazırladığınız limonatayı bir sürahiye boşatıp buzdolabına kaldırın.Servis ederken dilerseniz buz küpleri,dilimlenmiş limon ve nane yaprakları ile süsleyip servis edebilirsiniz. 
Ne ile servi ederseniz edin ama mutlaka soğuk olarak servis edin.
Not:
Bekledikçe karpuzun posası dibine çökeceğinden Servis etmeden önce mutlaka karıştırın
Afiyet olsun.

Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..