Bu Blogda Ara

18 Temmuz 2019 Perşembe

Kozalak Mantı


Herkese mutlu sabahlar.
Bugün sizlere yine yıllardır yaptığım ama fotoğrafını çekmeye fırsat bulamadığım için bir türlü paylaşamadığım bir tarif vereceğim.Bir dönem çok modaydı bu tarif,tabi ben ta o zaman yapmıştım ama dedim ya paylaşmak kısmet olmadı.Ah ne çok tarifim var bu yüzden paylaşamadığım.
Hep yapıyorum ama tarif blogda yok,neyse bundan sonra arşivimde eksik olmaması adına eskimiş ya da modası geçmiş de olsa hepsini sırası ile paylaşacağım.
Kozalak mantı hem çok lezzetli hemde pratik bir tarif,tek tek sarmak zahmetli görünse de aslında çok zevkli,üstelik normal mantıya oranla da gerçekten pratik :)
Dilerseniz çay sofralarınıza yapın,dilerseniz akşam yemeğine,her sofraya yakışacak bir lezzet.
Eğer hala denemediyseniz mutlaka deneyin derim,eminim çok seveceksiniz.

Diğer Ara Sıcak tariflerime göz atmayı unutmayın.

Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.


Malzemeler

3 adet yufka

Sos için:
200 gram kıyma
1 adet kuru soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
5 yemek kaşığı su
tuz
pul biber
nane

Yoğurt sos için:
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak

1 adet çöp şiş



Hazırlanışı

Öncelikle yufkaları açın ve üst üste dizin,üstte fotoğrafta göründüğü gibi 24 eşit üçgen parçaya bölün.
Her birini yine üstte fotoğrafta göründüğü gibi geniş yerinden başlayarak sıkı bir şekilde çöp şişe sarın.Uç kısmını çok az ıslatın ki yapışsın(ama çok ıslatmamaya özen gösterin yoksa yağda suyun etkisi ile sıkı sarılan mantılar patlayabilir).Sardığınız yufkayı dikkatli bir şekilde çöp şişten çıkartın.
Tüm yufkaları aynı şekilde sarın,bir kaba alın ve üzerini streç filmle hava almayacak şekilde kapatın.

Diğer taraftan kıymalı sos için yağı bir tavaya alın ve ısıtın,incecik kıydığınız kuru soğanı ekleyip kavurun.Kıymayı ekleyin onuda ezerek kavurun,salçayı,tuzu ve baharatlarını da ekleyip biraz daha çevirip,suyu ekleyin,fokurdayınca ocaktan alın.

Bir kaseye yoğurt ve rendelediğiniz sarımsakları ekleyip karıştırın ve bir kenarda bekletin.
Kızartma tenceresine en az 2 parmak sıvı yağ koyup kızdırın.Kızan yağa mantılardan tek sıra halinde tencereye sığdığı kadar atın ve kızartın.Kızaran mantıları bir tabağa alın ve hepsi bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Tamamı kızaran mantıları servis tabağına dizin,üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin,orta kısmına da kıymalı sosu yerleştirin.Dilerseniz kıymalı sosu da her yerine gelecek şekilde yayabilirsiniz,tercih size kalmış.
Sıcak yada ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun.



Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..