BAHARATLI TAVUK PİRZOLA |
Herkese merhabalar.
Bugün sizlere hem lezzetli hemde pratik bir tavuk tarifiyle geldim.Arada pratik ama güzel öneriler de olsun değil mi ?
İster ızgarada ister tavada,isterseniz de fırında yapın,her hali güzel olur.ızgaranın yerini hiçbir şey tutmaz o ayrı tabi.
2-4 kişilik
MALZEMELER
4 adet tavuk but pirzola
tuz
pul biber
karabiber
tavuk baharatı
çok az köri
bolca kekik
toz kırmızı biber
biberiye
eğer fırında yapacaksanız üzerine birazda sıvı yağ dökün,dökmeseniz de olur ama.
HAZIRLANIŞI
Yıkadığımız tavuklarımızı bir süzgece alıp süzdürelim. Ardından üzerlerine tek tek tuz ve baharatlarını serpelim.vaktimiz varsa biraz dinlendirelim ki,bütün aromaları içine sinsin.sonra eğer fırında yapacaksak fırın tepsisine alıp biraz üzerlerine sıvı yağ gezdirelim(çok olmasın çünkü but zaten yağlıdır.ben derilerini de çıkarttım)ve 200 dereceli fırında nar gibi olana kadar kızartalım, eğer tavada yapacaksanız yağı tavuklara değil tavaya dökelim ve iyice pişip kızarana kadar çevirerek pişirelim.Varsa mutlaka döküm tavada kızartın tadına doyamazsınız.
Yanına birde salata,çorba ve pilav varsa akşam yemeğiniz tamam demektir.buda pratik bir tarif olsun istedim.
Afiyet olsun..
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc facebook: anne eli gibi
GÜZEL GÖRÜNÜYOR
YanıtlaSiltavuğu genelde hiç sevmem ama bu şekilde bol baharatlı çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSiltavuğu genelde hiç sevmem ama bu şekilde bol baharatlı çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilbeğendiğinize sevindim,sevgili caillou:)
YanıtlaSilgüncelşeyler arkadaşım,bende aslında sadece kanadını severim ama eşim but sevdiği için onada but yapıyorum.dediğin gibi bol baharatla çok güzel oluyor.her baharat ayrı bir tat katıyor.
YanıtlaSil