BAYAT EKMEK PİZZASI |
Herkese mutlu akşamlar diliyorum..
Bugün de bayat ekmekleri değerlendirmeye devam ediyoruz.Buda ikinci tarifim.pratik ve çok leziz oluyor.aslında ben bu tarifi göz kararı yaptım ama,yinede ölçüleri vermeye çalışacağım.bu sefer yazımı kısa kesip tarifime geçmek istiyorum.
MALZEMELER
10 dilim ekmek
üzerlerine sürmek için tereyağı
2 adet yumurta
1 küçük kase süt
beyaz peynir
tulum peyniri
tane karabiber
1 adet orta boy soyulmuş küp küp doğranmış domates
üzerine:
kaşar peyniri
sucuk
pul biber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle ekmeklerimizi dilimleyip üzerlerine tereyağını sürelim.Diğer taraftan büyük bir kasede süt,beyaz peynir,tulum peyniri,yumurta,domates,tane karabiberi iyice karıştıralım.yalnız kıvam çok akışkan olmasın,eğer çok akışkan olursa biraz daha peynir ilave edebiliriz.
Bu karışımı ekmeklerin üzerine paylaştıralım,onun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve sucuklarımızı dizelim,birazda pul biber serpip 200 dereceli fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim.bu kadar.....
BAYAT EKMEK PİZZASI |
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Ellerine sağlık arkadaşım. Çok güzel olmuş. Anneler hep marifetli zaten. Eskiden ne yaptılarsa şimdi yeni yeni ortaya çıkıyor. Ben de anneannemlerin hiçbirşeyi israf etmeden kullandıklarını bilirim. Ellerine emeğine o güzel yüreğine sağlık arkadaşım. Tarifin aklımda. ALLAH\'a emanet ol.
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım. Çok güzel olmuş. Anneler hep marifetli zaten. Eskiden ne yaptılarsa şimdi yeni yeni ortaya çıkıyor. Ben de anneannemlerin hiçbirşeyi israf etmeden kullandıklarını bilirim. Ellerine emeğine o güzel yüreğine sağlık arkadaşım. Tarifin aklımda. ALLAH\'a emanet ol.
YanıtlaSilsaol canım arkadaşım.aynen öyle geriye dönüş başladı,çokda iyi oldu.yazdığın herşeye katılıyorum.seninde güzel yüreğine sağlık arkadaşım.sende allaha emanet olasın inşallah.
YanıtlaSil