PORTAKALLI ,KAKAOLU KEK |
Herkese merhabalar.
yazılacak bir dünya tarif beni beklerken,ben neyi bekliyorum bilmiyorum,bu aralar ne oldu bana acaba diye düşünüyorum,yazamıyorum yahu,azıcık silkelenmem lazım sanırım..
az önce şöyle bir silkelendim ve yazmaya başladım,aslında yazmayı,paylaşmayıda seviyorum ama nedensiz bir atalet var üzerimde..
neyse can sıkıcı reyhan'ı bırakalım:)
sıradaki tarifimi sevgili hünerli ellere ''porselen demlik çay saati'' için gönderiyorum..
MALZEMELER
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
125 gr yumuşak tuzsuz tereyağı yada margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 adet vanilin
1 adet kabartma tozu
aldığı kadar un
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı süt
1 portakalın kabuğu rendesi
süslemek için:
file antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
öncelikle şekeri ve yumurtayı beyazlaşıp krema kıvamı alana kadar çırpalım.süt,margarin,sıvıyağ ve vanilinide ekleyip 3-4 dakika daha çırpalım.portakal kabuğu rendesi,elenmiş un ve kabartma tozunuda ekleyip biraz daha çırpalım.ben hamuru ikiye böldüm birine kakao ve 3 kaşık süt koydum,düzensiz bir şekilde zebra kek yapar gibi bir ondan bir ondan koydum,ama zebra olsun istemedim ,zaten isteseydimde olmazdı çünkü kek hamuru fazlaydı ve çizgiler çok ince olacağından o görüntüyü alamazdım ,sizde dilerseniz benim gibi ikiye bölüp yapın yada dilerseniz kakaoyu tamamına yedirip tek renk kakaolu bir kek elde edin.tercih size kalmış.yağladığınız kek kalıbına dilediğiniz gibi hamuru boşaltın ve önceden ısıtılmış fırının orta katında 160-170 derecede pişirin.
bu arada hamurun un ölçüsünü aldığıkadar dedim çünkü göz kararı yapınca ölçsemde,kıvamına bulana kadar 1 kaşık daha 1 kaşık daha derken hatlar karıştı,zaten herkes az çok keke hamurunun kıvamını bilir akışkan bir hamur olacak.bozadan daha koyu olsun..
AFİYET,ŞEKER OLSUN...
Çikolatayla portakala bayılırım.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkr ederim pembe'cim,kim sevmezki:)
YanıtlaSilenfes görünüyor ellerine sağlık..
YanıtlaSildilek
tarif defterine hemen yazıldı denenecek,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilsevgiler..
çok güzel görünüyor,en kısa zamanda denenecekler arasına alınmıştır:)
YanıtlaSilellerinize sağlık
ELLERİNİZE SAĞLIK REYHAN HANIM,BEN SİZİN FACEDEN TAKİPÇİNİZİM,ARTIK BLOKTANDA TAKİP EDECEĞİM,BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DLERİM..
YanıtlaSilGÜLBAHAR.
tarif için teşekkür ederim.yayında...sevgilerimle
YanıtlaSilellerinize sağlık,çok güzel görünüyor,ben faceden fanınız seda
YanıtlaSilsevgiler..
sevgili,dilekcim,nalancım,ferihacım ve gülbaharcım çok teşekkür ediyorum,hepinize kocaman sevgiler..
YanıtlaSilrica ederim sevgili hünerli eller,bende teşekkür ederim..
YanıtlaSilsevgiler
sedacım aferdersin seni farkında olmadan atlamışım,daha doğrusu yorumunu şimdi onayladım,sağol canım bendende sevgiler..
YanıtlaSil