Bu Blogda Ara

18 Ocak 2012 Çarşamba

HAMSİ TAVA




Herkese merhabalar.
   Benim için dün çok güzel bir gündü,bir sürü güzel şey oldu ,onlardan biride yazarkafe'de tüm kategorilerde günün sitesi seçilişim,sosyal ortamlarda paylaştım ve sağ olsun arkadaşlarımdan yoğun ilgi gördüm,sizleri de atlamak istemedim,buradan da yazmak istedim.
   Ben bu işte çok olmasa da ,yeniyim ve benim için her başarı büyüktür,asla küçümsemem,oğlumun bana anne sen ne kadar güzel yemek yapıyorsun demesi bile benim için başarıdır,buda onlardan biri oldu ve beni mutlu etti.

  Bir diğer konumuzda,uzun zamandır arşiv temizliği yapmayı planlıyordum başlmıştım da ,fakat ne dolmuş arşivim işin içinden bir türlü çıkamaz oldum.onumu yayınlasam yoksa bunu mu yayınlasam?:)derdi beni fena yormuştu,sonra en mantıklı yolu buldum.
en güzeli hangi yemeğin mevsimiyse onu yayınlamak,zira bayramdan kalma tariflerim var yayınlamadığım,hatta daha eskiler bile var,onları biraz daha bekletip mevsim yemeklerimi yayınlamak daha doğru olacak sanırım.
    Mesela hamsi mevsimi geçtikten sonra bu tarifi versem kimin ne işine yarayacak değil mi??

   Neyse efendim bugünkü tarifim tam mevsimindeyken yapılıp yenesi, hepimizin bildiği bir lezzet.
Çoğumuz zaten yaparız,zor bir yemek değildir,tek zor yanı ayıklamasıdır ve yedikten sonra evdeki kokuyu temizlemektir.gerisi teferruat.
 Mutlaka balık tavasında yapılmalı ve muntazam dizilmeli,o zaman hem şık hemde daha pratik oluyor,ben annemin tek tek hamsileri çevirerek pişirdiğini bilirim ki,böyle bir durumda fenalık geçirmemek işten bile değildir,buyrun tarifime..

MALZEMELER

1 kg hamsi
mısır unu
sıvıyağ
tuz
dilerseniz limon

HAZIRLANIŞI

   Size tavsiyem temizletme imkanınız varsa mutlaka temizletin,kendiniz uğraşmayın,ama böyle bir imkanınız yoksa önce kafalarını ve iç organlarını temizleyip yıkayalım ve suyunu süzmeye bırakalım.
bir tabağa yeteri kadar mısır ununu alalım,tavamıza yağımızı dökelim ölçü yazmadım siz ne kadar isterseniz o kadar yağlayın ,ama ben 2 yemek kaşığı kadar ilk yüzü için yağ kullandım.tavayı yağladıktan sonra,süzülen hamsilerimizi tuzlayıp,mısır ununa bulayıp sırasıyla dizelim,dizme işlemi bitmeye yakın ocağın altını yakalım ve kızartmaya başlayalım.tavanın sağını solunu her yanını ateşte tutup her yerinin eşit pişmesini sağlayalım.

  Küçük bir kaseye eğer varsa yağını döküp hamsilerin şeklini bozmadan kapağa ters çevirelim.tabağa aldığımız yağ yeterli değilse tekrar tavaya yap ilavesi yapıp diğer yüzünü de dikkatli bir şekilde tavaya alalım ve her yerini eşit bir şekilde kızartalım.

  Kızartma işlemi bitince düz servis tabağına dikkatli bir şekilde alalım,yanında yeşil salata ve roka salatasıyla sıcak olarak servis edelim.(tabi bu bir tavsiye siz yanında başka birşeyle servis etmek isteyebilirsiniz,tercih sizin)
Dilerseniz limonda sıkabilirsiniz,biz limonlu seviyoruz ama sizin damak zevkinize kalmış..

     NOT:  hamsilerin taze olması konusunda çok dikkatli olun,iyi bildiğiniz ve güvendiğiniz bir balıkçıdan almanızı tavsiye ederim..
AFİYET OLSUN...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

23 yorum:

  1. Canım yaaa kalp kalbe karşıymış.dün aynı şekliyle aynı büyüklükte bizde de hamsi tava vardı.görünce benmi çektim bu resmi falan oldum.ellerine sağlık.afiyetler olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Tebrik ederim canım,hak ediyorsun.
    Bence de en iyisi mevsimine göre yayınlamak,hamsiler çok da güzel kızarmış,nefisss...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, tanıştığımıza sevindim.
    Hamsiler süper gözüküyor, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Balığa bayılırımm.Hamsiye de öyle..
    Tebrik ederim bu arada.Başarılarınız daim olsun:))

    YanıtlaSil
  5. Görüntü benı benden aldı..
    Kış geldı ben daha Hamsi ile buluşamadım..
    Ellerıne sağlık bereketı bol olsun.

    YanıtlaSil
  6. canım hayırlı olsun.
    dün eşim de bana balık getirmiş
    ellerine sağlık.
    :)))))

    YanıtlaSil
  7. Balık tamda mevsimi...Bizde limonla tüketiriz:)Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. balığın her türlüsünü severim ama hamsinin yeri ayrı..yedikten sonraki temizlik beni öldürüyor sirkeler lionlar çamaşır suları havada uçuyor..

    YanıtlaSil
  9. çok leziz görünüyor bende bayılırım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM,EVET POMPİŞÇE EN FENASI O CANIM,ÇAMAŞIR SUYU KOMASINA GİRİYORUM BEN:)
    U.AYDIN,EVET CANIM SENİ FOTONU ALDIM YAYINLADIM,HİÇ RUHUN BİLE DUYMADI:)

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  12. Canım tekrar tebrik ederim..
    Ahhh şimdi olucaktı çıtır çıtır kızarmış hamsı ahhh..:))
    Pazartesi günü yedim ama yarın pazardan yine aldıracağım..
    Ellerine sağlık canım..
    Nefisss görünyor.

    YanıtlaSil
  13. Tebrikler canım,
    Ayrıca hamsi tava bu kadar mı güzel görünür,harikaa.
    Ellerine sağlık.Ben kılçıklarını da çıkarıyorum.Hiç el sürmeden çatalla yemek oğlumun hoşuna gidiyor.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. tebrik ederim canım...
    Balık çok güzel görünüyor eline sağlık

    YanıtlaSil
  15. Tebrik ediyorum canım. Hamsi çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Tekrar tebrik edeyim seni... hamsinin üstüne balık tanımıyorum :) hem cok leziz hemde yapımı kolay temizlemeside gülünü seven dikenine katlanırrr ... ellerine saglık mevsimiyken bol bol alıp yemek lazım ... sevgiler,

    YanıtlaSil
  17. ellerıne sağlık canım harıka olmus valla sevgıler zeymuran cafe

    YanıtlaSil
  18. Tebrikler canım. Hamside çok güzel görünüyor. gece gece canım çekti :(

    YanıtlaSil
  19. ...NESLİ,TEŞEKKÜRLER CANIM.

    ...hayat cafe,canım şimdiden afiye olsun,öperim,sağol ..

    ...sevalce lezzetler,bizde oğluşuma piştikten sonra kılçıklarını ayıklayıp veriyoruz,aynı kapıya çıkyor,çok sağol canım..

    ...hanife,ahu,feray,çomçok teşekkür ederim,kocaman sevgiler..

    ...bernayıldız,bende aynı şeyi düşünüyorum gülünü seven dikenine katlanır,katlanıyoruz da zaten:)teşekkür ederim,sevgiler..

    ...zeymuran,senem,çok teşekkür ederim,senemcim cuma günü gelebilirsem hamsi getireyim sana kurabiye yerine ne dersin:)

    YanıtlaSil
  20. Aaahh iste buna bayilirimmmm, hmsiyi çok seviyorum yaa ama burda çok bulamiyorum :( bazen camiye getiriyorlar satmak için onuda esim sevmedigi için almiyor :(

    YanıtlaSil
  21. Aman Allahım
    burda hamsi varmış :))
    bayılırım ellerine sağlık canım yanınada bol bol yeşil salata değmeyin keyfime......

    YanıtlaSil
  22. Bütün balıklar bir yana hamsi bir yanadır benim için,nasıl canım çekti,ellerinize sağlık harika görünüyor:)

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..