Herkese merhabalar.
Benim için dün çok güzel bir gündü,bir sürü güzel şey oldu ,onlardan biride yazarkafe'de tüm kategorilerde günün sitesi seçilişim,sosyal ortamlarda paylaştım ve sağ olsun arkadaşlarımdan yoğun ilgi gördüm,sizleri de atlamak istemedim,buradan da yazmak istedim.
Ben bu işte çok olmasa da ,yeniyim ve benim için her başarı büyüktür,asla küçümsemem,oğlumun bana anne sen ne kadar güzel yemek yapıyorsun demesi bile benim için başarıdır,buda onlardan biri oldu ve beni mutlu etti.
Bir diğer konumuzda,uzun zamandır arşiv temizliği yapmayı planlıyordum başlmıştım da ,fakat ne dolmuş arşivim işin içinden bir türlü çıkamaz oldum.onumu yayınlasam yoksa bunu mu yayınlasam?:)derdi beni fena yormuştu,sonra en mantıklı yolu buldum.
en güzeli hangi yemeğin mevsimiyse onu yayınlamak,zira bayramdan kalma tariflerim var yayınlamadığım,hatta daha eskiler bile var,onları biraz daha bekletip mevsim yemeklerimi yayınlamak daha doğru olacak sanırım.
Mesela hamsi mevsimi geçtikten sonra bu tarifi versem kimin ne işine yarayacak değil mi??
Neyse efendim bugünkü tarifim tam mevsimindeyken yapılıp yenesi, hepimizin bildiği bir lezzet.
Çoğumuz zaten yaparız,zor bir yemek değildir,tek zor yanı ayıklamasıdır ve yedikten sonra evdeki kokuyu temizlemektir.gerisi teferruat.
Mutlaka balık tavasında yapılmalı ve muntazam dizilmeli,o zaman hem şık hemde daha pratik oluyor,ben annemin tek tek hamsileri çevirerek pişirdiğini bilirim ki,böyle bir durumda fenalık geçirmemek işten bile değildir,buyrun tarifime..
MALZEMELER
1 kg hamsi
mısır unu
sıvıyağ
tuz
dilerseniz limon
HAZIRLANIŞI
Size tavsiyem temizletme imkanınız varsa mutlaka temizletin,kendiniz uğraşmayın,ama böyle bir imkanınız yoksa önce kafalarını ve iç organlarını temizleyip yıkayalım ve suyunu süzmeye bırakalım.
bir tabağa yeteri kadar mısır ununu alalım,tavamıza yağımızı dökelim ölçü yazmadım siz ne kadar isterseniz o kadar yağlayın ,ama ben 2 yemek kaşığı kadar ilk yüzü için yağ kullandım.tavayı yağladıktan sonra,süzülen hamsilerimizi tuzlayıp,mısır ununa bulayıp sırasıyla dizelim,dizme işlemi bitmeye yakın ocağın altını yakalım ve kızartmaya başlayalım.tavanın sağını solunu her yanını ateşte tutup her yerinin eşit pişmesini sağlayalım.
Küçük bir kaseye eğer varsa yağını döküp hamsilerin şeklini bozmadan kapağa ters çevirelim.tabağa aldığımız yağ yeterli değilse tekrar tavaya yap ilavesi yapıp diğer yüzünü de dikkatli bir şekilde tavaya alalım ve her yerini eşit bir şekilde kızartalım.
Kızartma işlemi bitince düz servis tabağına dikkatli bir şekilde alalım,yanında yeşil salata ve roka salatasıyla sıcak olarak servis edelim.(tabi bu bir tavsiye siz yanında başka birşeyle servis etmek isteyebilirsiniz,tercih sizin)
Dilerseniz limonda sıkabilirsiniz,biz limonlu seviyoruz ama sizin damak zevkinize kalmış..
NOT: hamsilerin taze olması konusunda çok dikkatli olun,iyi bildiğiniz ve güvendiğiniz bir balıkçıdan almanızı tavsiye ederim..
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Canım yaaa kalp kalbe karşıymış.dün aynı şekliyle aynı büyüklükte bizde de hamsi tava vardı.görünce benmi çektim bu resmi falan oldum.ellerine sağlık.afiyetler olsun.sevgiler.
YanıtlaSilTebrik ederim canım,hak ediyorsun.
YanıtlaSilBence de en iyisi mevsimine göre yayınlamak,hamsiler çok da güzel kızarmış,nefisss...
Merhaba, tanıştığımıza sevindim.
YanıtlaSilHamsiler süper gözüküyor, ellerine sağlık...
Balığa bayılırımm.Hamsiye de öyle..
YanıtlaSilTebrik ederim bu arada.Başarılarınız daim olsun:))
Görüntü benı benden aldı..
YanıtlaSilKış geldı ben daha Hamsi ile buluşamadım..
Ellerıne sağlık bereketı bol olsun.
canım hayırlı olsun.
YanıtlaSildün eşim de bana balık getirmiş
ellerine sağlık.
:)))))
Balık tamda mevsimi...Bizde limonla tüketiriz:)Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilbalığın her türlüsünü severim ama hamsinin yeri ayrı..yedikten sonraki temizlik beni öldürüyor sirkeler lionlar çamaşır suları havada uçuyor..
YanıtlaSilçok leziz görünüyor bende bayılırım ellerine sağlık
YanıtlaSilGÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM,EVET POMPİŞÇE EN FENASI O CANIM,ÇAMAŞIR SUYU KOMASINA GİRİYORUM BEN:)
YanıtlaSilU.AYDIN,EVET CANIM SENİ FOTONU ALDIM YAYINLADIM,HİÇ RUHUN BİLE DUYMADI:)
Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor
YanıtlaSilCanım tekrar tebrik ederim..
YanıtlaSilAhhh şimdi olucaktı çıtır çıtır kızarmış hamsı ahhh..:))
Pazartesi günü yedim ama yarın pazardan yine aldıracağım..
Ellerine sağlık canım..
Nefisss görünyor.
Tebrikler canım,
YanıtlaSilAyrıca hamsi tava bu kadar mı güzel görünür,harikaa.
Ellerine sağlık.Ben kılçıklarını da çıkarıyorum.Hiç el sürmeden çatalla yemek oğlumun hoşuna gidiyor.
Sevgiler...
tebrik ederim canım...
YanıtlaSilBalık çok güzel görünüyor eline sağlık
Balık gibisi yok :)
YanıtlaSilTebrik ediyorum canım. Hamsi çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler..
Tekrar tebrik edeyim seni... hamsinin üstüne balık tanımıyorum :) hem cok leziz hemde yapımı kolay temizlemeside gülünü seven dikenine katlanırrr ... ellerine saglık mevsimiyken bol bol alıp yemek lazım ... sevgiler,
YanıtlaSilellerıne sağlık canım harıka olmus valla sevgıler zeymuran cafe
YanıtlaSilTebrikler canım. Hamside çok güzel görünüyor. gece gece canım çekti :(
YanıtlaSil...NESLİ,TEŞEKKÜRLER CANIM.
YanıtlaSil...hayat cafe,canım şimdiden afiye olsun,öperim,sağol ..
...sevalce lezzetler,bizde oğluşuma piştikten sonra kılçıklarını ayıklayıp veriyoruz,aynı kapıya çıkyor,çok sağol canım..
...hanife,ahu,feray,çomçok teşekkür ederim,kocaman sevgiler..
...bernayıldız,bende aynı şeyi düşünüyorum gülünü seven dikenine katlanır,katlanıyoruz da zaten:)teşekkür ederim,sevgiler..
...zeymuran,senem,çok teşekkür ederim,senemcim cuma günü gelebilirsem hamsi getireyim sana kurabiye yerine ne dersin:)
Aaahh iste buna bayilirimmmm, hmsiyi çok seviyorum yaa ama burda çok bulamiyorum :( bazen camiye getiriyorlar satmak için onuda esim sevmedigi için almiyor :(
YanıtlaSilAman Allahım
YanıtlaSilburda hamsi varmış :))
bayılırım ellerine sağlık canım yanınada bol bol yeşil salata değmeyin keyfime......
Bütün balıklar bir yana hamsi bir yanadır benim için,nasıl canım çekti,ellerinize sağlık harika görünüyor:)
YanıtlaSil