Günaydınn.
Sırada taslakta kokmadan yayınlanmayı bekleyen harika bir balık tarifi var.Siz levrek sever misiniz bilmiyorum ama ben çok seviyorum,onu biliyorum.
Her pişme yöntemiyle severim ama tavada pek olmuyor ,yapışıp kalıyor ızgarada da öyle ama o lezzet için değer sanırım.En garanti şekli fırında oluyor,sağlıklı,pratik,temiz ve lezzetli.
Eşim pek sevmese de ben fırında balık severim ve sadece kendim için bile olsa yapıp yerim artık,o isterse yesin!!
Şaka şaka onu mahrum bırakır mıyım,ona da tavada yaparım artık ^:^
Neyse efendim artık geçelim tarifimize..
MALZEMELER
2 adet levrek
1/2 limon
1/4 demet maydanoz
zeytinyağı
tuz
1 dal taze soğan
1 küçük kuru soğan
4 adet defne yaprağı
taze çekilmiş karabiber
yağlı kağıt
HAZIRLANIŞI
Öncelikle balıklara uygun iki adet yağlı kağıdı keselim ve temizlenmiş balıkları kağıtlara yerleştirelim.üzerine ve içine tuz,taze çekilmiş karabiber serpelim.ince kıyılmış maydanoz,taze soğanı, limon ve kuru soğan dilimlerini de hem içine hem dışına eşit bir şekilde serpiştirelim.
defne yapraklarını da üzerine ve içine yerleştirip,en son biraz zeytinyağı gezdirip, yağlı kağıda güzelce saralım ve fırın tepsisine alalım.
180 dereceli fırında arada kontrol ederek pişirelim.
Piştikten sonra,yağlı kağıttan dikkatli bir şekilde çıkarıp servis tabağına alalım, yanına da mis gibi bir salata,soğutmadan afiyetle yiyelim.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Offf simdi bu yenmezmi//salatasida hazir :))miss mis..Ellerine saglik canim..
YanıtlaSilbende en çok ızagara veya tavasını severim.ellerine saglık.
YanıtlaSilreyhancığım nefis olmuş canım yine her zamanki gibi eline sağlık. ben bir de tereyağ ve sarımsak ekliyorum öyle de çok güzel oluyor. afiyet şeker olsun yiyenlere sevgiler canım
YanıtlaSilellerine sağlık ben de çok severim. benimde eşim sevmez, ben de bazen ayrı ayrı pişiririm.
YanıtlaSilBen de daha çok fırında seviyorum bol limonla birlikte. Balık enfes görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgilerle...
YanıtlaSilooh ellerine sağlık...
YanıtlaSilNasıl leziz görünüyor :)
balık nefis görünüor canım.salatada harika ayrıca.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilcanım ben geldim...
YanıtlaSilmmm mis harika lezzet tabağı aldım....
canım beni google yeni yüze geçirmiş sende değişmiş mi?
oooo canım benim süpersin...
YanıtlaSilbalık harika görünüyor...
yaşasın omega 3 ....
ellerine sağlık...
kocaman sevgiler...
Ben de senin gibi bayılıyorum balığa, yatıya bile gidebilirim yani :))
YanıtlaSilAma bu levrekler muhteşem görünüyor, olsa da yesem :)) Ellerine sağlık canım..
eline sağlık canım.....nefis....
YanıtlaSilLevrek bizim evde de en çok yenen balıktır. Ben de kağıt üstünde susuz pişiriyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık
İyi haftalar
Levrek severim ve severekte yerim. Hem salata hemde balık nefis tek kelimeyle. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilBAYILIRIM LEVREĞE. BÖYLE ÇOK HAFİF OLUYOR. ELLERİNİZE SAĞLIK. ÇOK LEZİZ.
YanıtlaSilCanım o tabağı istiyorum:)))Ellerine sağlık enfes sevgiler.
YanıtlaSilohh afiyet olsun levrek sevilmezmi bizde çok severek yeriz mangal keyfi bir başka tabii;)
YanıtlaSilpaylaşımlarınız bol bol olsun
sevgiler
Bir balık sever olarak bu tarife bayıldım. Sağlıklı ve leziz bir yemek olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilAynen canım bende fırında çok severim ve eşim yemez...:))
YanıtlaSilYanında bol salatayla doyamam yemeye..:))
Ellerine sağlık canımmmm..
levrek benimde çocukluğumdan beri en sevdiğim balık, benim eşim hiçbirtürlüsünü sevmez:(fırında da çok lezzetli olmuştur ellerine sağlık
YanıtlaSilReyhan'cığım uğramana çok sevindim, ben de özlemişim, sen ve eşin balıkları, ben harika görünümlü salatayı yiyeyim:)))eline sağlık canım, Bücürük ve ben seni ve Yağız'ı öptük..sevgilerimle..
YanıtlaSilLevreği çok severim,lezzetli bir balıktır,pişme şekli de harika olmuş,ellerine sağlık,sevgiler canım:)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş canım. Misssss gibi koktu sanki kağıdı açınca o balık. Ellerine sağlık.
YanıtlaSiloooooo harika görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilbende çok sevenlerdenim haftanın bir günü kesinlikle balık akşamıdır:)ben elektrikli ızgarada yapıyorum temizlemesine sinir olsamda:)
YanıtlaSilellerine sağlık.
Ne kadar sağlıklı olmuş, elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel olmuş.Levreği özellikle çok severim.Sevgiler:)
YanıtlaSilbalıga bayılırım ama fırında yaparım hafıf olsun dıye sanırım bırazda tembellıktenn :Ç))
YanıtlaSilsevgili reyhan eline emeğine sağlık bir balık canavarı olarak o balığı hemen yiyesim geldi:))sevgiler..
YanıtlaSilBalığınızı Big Green Egg ile taş fırın lezzetinde pişirebilirsiniz.
YanıtlaSilKiloma dikkat ettiğim şu günlerde çok iyi geldi,ellerine sağlık Reyhancım.
YanıtlaSilbüyük balığın başı asla koparılmazzz asla:) ne o öyle giyotinden çıkmış mahkum gibi...levreğe bende bayılırım
YanıtlaSilmalesef ben yediğim balığın gözünün içine bakmaktan hoşlanmıyorum :)bu nedenle kafasıyla pişirmiyorum,genelde restorant'larda kafasıyla servis ederler,evlerde pek tercih edilmez.tabi fikrinize saygı da duyarım o ayrı..
Silteşekkürler..