Bu Blogda Ara

24 Nisan 2012 Salı

KAĞITTA LEVREK




Günaydınn.
  Sırada taslakta kokmadan yayınlanmayı bekleyen harika bir balık tarifi var.Siz levrek sever misiniz bilmiyorum ama ben çok seviyorum,onu biliyorum.
  Her pişme yöntemiyle severim ama tavada pek olmuyor ,yapışıp kalıyor ızgarada da öyle ama o lezzet için değer sanırım.En garanti şekli fırında oluyor,sağlıklı,pratik,temiz ve lezzetli.
  Eşim pek sevmese de ben fırında balık severim ve sadece kendim için bile olsa yapıp yerim artık,o isterse yesin!!
 Şaka şaka onu mahrum bırakır mıyım,ona da tavada yaparım artık  ^:^
 Neyse efendim artık geçelim tarifimize..


MALZEMELER

2 adet levrek
1/2 limon
1/4 demet maydanoz
zeytinyağı
tuz
1 dal taze soğan
1 küçük kuru soğan
4 adet defne yaprağı
taze çekilmiş karabiber
yağlı kağıt


HAZIRLANIŞI

   Öncelikle balıklara uygun iki adet yağlı kağıdı keselim ve temizlenmiş balıkları  kağıtlara yerleştirelim.üzerine ve içine tuz,taze çekilmiş karabiber serpelim.ince kıyılmış maydanoz,taze soğanı, limon ve kuru soğan dilimlerini de hem içine hem dışına eşit bir şekilde serpiştirelim.
  defne yapraklarını da üzerine ve içine yerleştirip,en son biraz zeytinyağı gezdirip, yağlı kağıda güzelce saralım ve fırın tepsisine alalım.
   180 dereceli fırında arada kontrol ederek pişirelim.

   Piştikten sonra,yağlı kağıttan dikkatli bir şekilde çıkarıp servis tabağına alalım, yanına da mis gibi bir salata,soğutmadan afiyetle yiyelim.
AFİYET OLSUN...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

32 yorum:

  1. Offf simdi bu yenmezmi//salatasida hazir :))miss mis..Ellerine saglik canim..

    YanıtlaSil
  2. bende en çok ızagara veya tavasını severim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. reyhancığım nefis olmuş canım yine her zamanki gibi eline sağlık. ben bir de tereyağ ve sarımsak ekliyorum öyle de çok güzel oluyor. afiyet şeker olsun yiyenlere sevgiler canım

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık ben de çok severim. benimde eşim sevmez, ben de bazen ayrı ayrı pişiririm.

    YanıtlaSil
  5. Ben de daha çok fırında seviyorum bol limonla birlikte. Balık enfes görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  6. ooh ellerine sağlık...
    Nasıl leziz görünüyor :)

    YanıtlaSil
  7. balık nefis görünüor canım.salatada harika ayrıca.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. canım ben geldim...
    mmm mis harika lezzet tabağı aldım....
    canım beni google yeni yüze geçirmiş sende değişmiş mi?

    YanıtlaSil
  9. oooo canım benim süpersin...
    balık harika görünüyor...
    yaşasın omega 3 ....
    ellerine sağlık...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Ben de senin gibi bayılıyorum balığa, yatıya bile gidebilirim yani :))
    Ama bu levrekler muhteşem görünüyor, olsa da yesem :)) Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  11. eline sağlık canım.....nefis....

    YanıtlaSil
  12. Levrek bizim evde de en çok yenen balıktır. Ben de kağıt üstünde susuz pişiriyorum.
    Ellerine sağlık
    İyi haftalar

    YanıtlaSil
  13. Levrek severim ve severekte yerim. Hem salata hemde balık nefis tek kelimeyle. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  14. BAYILIRIM LEVREĞE. BÖYLE ÇOK HAFİF OLUYOR. ELLERİNİZE SAĞLIK. ÇOK LEZİZ.

    YanıtlaSil
  15. Canım o tabağı istiyorum:)))Ellerine sağlık enfes sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. ohh afiyet olsun levrek sevilmezmi bizde çok severek yeriz mangal keyfi bir başka tabii;)
    paylaşımlarınız bol bol olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Bir balık sever olarak bu tarife bayıldım. Sağlıklı ve leziz bir yemek olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  18. Aynen canım bende fırında çok severim ve eşim yemez...:))
    Yanında bol salatayla doyamam yemeye..:))
    Ellerine sağlık canımmmm..

    YanıtlaSil
  19. levrek benimde çocukluğumdan beri en sevdiğim balık, benim eşim hiçbirtürlüsünü sevmez:(fırında da çok lezzetli olmuştur ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  20. Reyhan'cığım uğramana çok sevindim, ben de özlemişim, sen ve eşin balıkları, ben harika görünümlü salatayı yiyeyim:)))eline sağlık canım, Bücürük ve ben seni ve Yağız'ı öptük..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  21. Levreği çok severim,lezzetli bir balıktır,pişme şekli de harika olmuş,ellerine sağlık,sevgiler canım:)

    YanıtlaSil
  22. Çok güzel olmuş canım. Misssss gibi koktu sanki kağıdı açınca o balık. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  23. oooooo harika görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  24. bende çok sevenlerdenim haftanın bir günü kesinlikle balık akşamıdır:)ben elektrikli ızgarada yapıyorum temizlemesine sinir olsamda:)
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  25. Ne kadar sağlıklı olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  26. Çok güzel olmuş.Levreği özellikle çok severim.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  27. balıga bayılırım ama fırında yaparım hafıf olsun dıye sanırım bırazda tembellıktenn :Ç))

    YanıtlaSil
  28. sevgili reyhan eline emeğine sağlık bir balık canavarı olarak o balığı hemen yiyesim geldi:))sevgiler..

    YanıtlaSil
  29. Balığınızı Big Green Egg ile taş fırın lezzetinde pişirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  30. Kiloma dikkat ettiğim şu günlerde çok iyi geldi,ellerine sağlık Reyhancım.

    YanıtlaSil
  31. büyük balığın başı asla koparılmazzz asla:) ne o öyle giyotinden çıkmış mahkum gibi...levreğe bende bayılırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. malesef ben yediğim balığın gözünün içine bakmaktan hoşlanmıyorum :)bu nedenle kafasıyla pişirmiyorum,genelde restorant'larda kafasıyla servis ederler,evlerde pek tercih edilmez.tabi fikrinize saygı da duyarım o ayrı..
      teşekkürler..

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..