ETİMEK TATLISI |
Herkese merhabalar.
Annelerimizin, Anneler gününü tüm sevgimle ,şimdiden kutlarım ama devamı gelecek ,böyle özel bir günü bu kadar kuru geçiştirmem ben,zaten hali hazırda küçük de olsa birde hediyem var biliyorsunuz,yeter mi? yetmez tabi, ama çam sakızı çoban armağanı işte,umarım onu aldığında en çok mutlu olacak kişiye çıksın.
Bugün yine fotoğrafını ve tarifini güncellediğim bir tarifim var sizlere,hem şerbetli hem de sütlü bir tatlı.
Ben bu tarifi nereden aldığımı hiç hatırlamıyorum desem yalan olmaz,kaç yıldır yapıyorum kim bilir?
Hiç hatırlamıyorum,belki de kimseden almadım?
Ne kadar unutkanım değil mi?Öyleyim valla :)
Etimek tatlısını ilk yapmaya başladığımda pek az insan biliyordu,son yıllarda ise bayağı bir moda oldu,çeşit çeşit etimek tatlısı var,herkes kendine göre değiştirip yapıyor.çok da güzel yapıyorlar hep aynı tarifler insanı sıkıyor bazen,ilerleyen zamanlar da belki bende farklı formlarda yapıp yayınlarım,aklımda var birkaç tarif,kısmet diyelim :)
Anlaşıldı çenem yine düşecek,en iyisi tarife geçelim biz :)
Kendinize iyi davranın!
MALZEMELER
1 paket tuzsuz etimek
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet vanilya
1 poşet kremşanti
Arasına ve üzerine:
fındık kırıkları
dilerseniz hindistan cevizi
süslemekiçin:
toz antep fıstığı
şerbeti için:
1/2 su bardağından biraz fazla toz şeker
2,5-3 su bardağı su
ETİMEK TATLISI |
Öncelikle etimeklerin şerbeti için şekeri ocağa alıp,yakmadan karemelize edelim ve suyunu ekleyelim.Suyu ekleyince şeker kaskatı olacak endişelenmeyin,bir süre sonra eriyecektir.biraz kaynatıp ocaktan alalım.Ilıyınca tepsiye dizdiğiniz etimeklerin üzerine eşit olarak kuru yer kalmayacak şekilde dökelim.
Ben etimekleri iki kat yapabileceğim dikdörtgen bir tepside yapıyorum be nedenle yarısını ayrı bir kapta şerbetliyorum.Siz dilerseniz tek katta yapabilirsiniz.Eğer şerbet ıslatmak için yetmezse biraz daha ilave edebilirsiniz.Özellikle kenarları zor ıslanıyor o nedenle kenarlardan başlayarak şerbetlemelisiniz.
Ardından muhallebisi için önce 1 bardak sütle nişastayı ve unu ezelim,kalan sütü de ocağa alıp,üzerine,ezdiğimiz un ve nişastalı sütü dökelim.Son olarak şekerini de ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Pişince ocaktan alalım,vanilyayı ekleyip ılımaya bırakalım.
Ilıyınca toz krem şantiyi ekleyip 10 dakika kadar mikserle çırpalım.
Şerbetlenmiş etimeklerin üzerine fındık kırıklarını serpelim,dilerseniz hindistan cevizi de serpebilirsiniz.ardından muhallebinin yarısını etimeklerin üzerine eşit bir şekilde dökelim.diğer etimekleri de üzerine dizelim ona da aynı şekilde fındık ve hindistan cevizi döküp kalan muhallebiyi de üzerine dökelim.
En son üzerini fındık kırığı, hindistan cevizi ve toz Antep fıstığıyla süsleyip,en az 5-6 saat,mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirelim.
soğuk olarak servis edin.
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
evet haklısın moda oldu ama leziz bir tatlı:)
YanıtlaSilnede cici olmuş öle sunum yeşil yeşil :)
sanada musmutlu hafta sonları canım:)
SAĞOL CANIM,NERELERDESİN SEN ÖZLEDİK:)
SilEllerinize sağlık nefis gözüküyor bir aralar o kadar çok yaptımki bu tatlıdan epeydir ara vermiştim :)
YanıtlaSilBENDE BAYAĞIDIR ARA VERMİŞTİM,İYİ OLDU YENİDEN GÜNDEME ALMAK:)
SilTEŞEKKÜR EDERİM..
BENDE ESKİDEN ÇOK SIK YAPARDIM AMA SON ZAMANLARDA YAPMAZ OLMUŞTUM,SAĞOL..
SilMerhaba etimek tatlısı çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık.Bende anneler gününüzü kutluyorum sevdiklerinizle birlikte sağlıklı uzun ömürler dilerim.Sevgiler..
YanıtlaSilteşekkür ederim arkadaşım seninde anneler günün kutlu olsun,amin sevgiler..
Silbenimde yapmayı öğrendiğim ilk tatlılardandır :)) ellerine sağlık..
YanıtlaSilCanım çok severim etimek tatlısını harika olmuş ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilsağol deryacım..
Silsoğuk soğuk ne giderdi şimdi..
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
hemde nasıl giderdi değilmi:)
Silsağol canım..
En fıstıklı yerinden aldım tatlıdan ,gidiyorum:))Ellerine sağlık..Haklısın değişik olarak yapılan tarifi çok vede hepsi birbirinden lezzetli bende sık yaparım.Bugünden anneler gününü kutluyorum,sevgiler:))
YanıtlaSilaynen öyle bir dünya tarif var insan hangisini yapacağınıda bilmiyor:)
Silsağol canım seninde kutlu olsun..
Çok severim bak bu tatlıyı.Eşim de süper yapar.Ellerine sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilo halde eşininde ellerine sağlıklar olsun,teşekkür ederim..
SilYazın soğuk yenebilecek lezzetli ve hafif bir tatlı,görüntüsü çok şık ellerinize sağlık.Ayrıca anneler gününüzü kutlarım.sevgiler..
YanıtlaSilevet yazın soğuk soğuk nefis oluyor,çek teşekkür ederim bende senin gününü kutlarım...
SilÇok lezzetli ve hafif bir tatlı , ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilTüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun , sevgiler.
sağol tatlım,sevgiler..
SilEllerine sağlık,bütün annelerin ve senin anneler günü kutlu olsun arkadaşım...
YanıtlaSilsağol canım arkadaşım benim,öpüyorum seni...
SilDediginiz gibi eskiden nadir kisi yapardi bugunlerde baya populer oldu :) Pratik ve guzel bir tatli:) Ellerinize saglik.
YanıtlaSilhemde nasıl bir popülerlik:)
Silteşekkür ederim..
Anneler günün kutlu olsun canım,sevgiler:)
YanıtlaSilsağol canım,sanada sevgiler..
SilGUNAYDIN ANNELER GUNUN KUTLU OLSUN TATLIDAN ALDIM KAÇIYORUM
YanıtlaSilteşekkür ederim canım seninde anneler günün kutlu olsun...
SilCok güzel bir tatli ellerine saglik.
YanıtlaSilÇok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım. Anmneler Günün kutlu olsun.
YanıtlaSilsağol canım seninde günün kutlu mutlu olsun..
Silçok güzel bir tatlı, ellerine sağlık, anneler günün kutlu olsun...
YanıtlaSilmmm.. çok severim, nefis görünüyor, ellerine sağlık.. Anmneler Günün Kutlu Olsun Arkadaşım.. CiCi KaLL.. (^_^)
YanıtlaSilsağol canım,sende hep cici kal:)
Silben çok severim her çeşidine de bayılırım vallahi:)))
YanıtlaSilellerine sağlık:)anneler günün kutlu olsun:)
sağol canım seninde anneler günn kutlu mutluu olsun..
SilOF OFFFFFFFFFFFF MEFISSS OLMUSSS.....
YanıtlaSilsağol tatlımm:)
SilEtimek tatlısını hep yapıyoruzda bu çok farklı olmuş, birde bunu denemek lazım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbence denemelisin çok leziz oluyor,sağol arkadaşım..
Silçok uzun zamandır yapmadığım bir tatlı. burdan tarif alıp yapmalı.ellerine sağlık canım.Sevgiler.
YanıtlaSildenersen beğeneceğini düşünüyorum,nefisbir tatlı,sağol arkadaşım..
SilÇok sevdiğim bir tatlı,özlemişim.Hemen yapmalıyım.Eline sağlık.
YanıtlaSilyap tabi dilekcim,bak ne güzel hatırlattım sana:)
Silsağol canım..
Hafif bir tatlıya benziyor. Ellerine sağlık
YanıtlaSilkesinlikle çok hafif ve leziz,teşekkürler pembem:)
Silşimdi yapıcam :)
YanıtlaSilo halde size kolay gelsin :)sonrada afiyet şeker olsun..
SilBayılırız ...Tatlı muhteşem görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
SilBu ölçüler en büyük boy dikdörtgen borcama olurmu acaba?
YanıtlaSilMerhabalar,
SilBen kapaklı dikdörtgen borcam tencerede yapıyorum tam yetiyor, en büyük borcam tepsiye iki kat etimek ancak aralarda biraz boşluk bırakırsanız yeterli olur.her etimegin arasında 1 ' er cm lik boşluk bırakırsınız, ust kata da etimekleri bosluklari kapatacak sekilde yerlestirirseniz sorun olmaz diye dusunuyorum.diğer malzemeler zaten yeterli olacaktır. Sevgiler...