Bu Blogda Ara

1 Haziran 2012 Cuma

MAYDANOZLU EKMEKLER

MAYDANOZLU EKMEKLER

Herkese merhabalar.
  Takip eden arkadaşlarım bilir Eks mutfak akademisiyle birlikte bir platform kurmuştuk ve ilk iş olarak ekmek israfına dur demek için bir kampanya başlatmıştık yazıları ve tarifleri burada hala da kampanyamız devam etmekte ve hep de devam edecek inşallah.
   Bu tarifi yayınlamadan önce kampanyamızı da hatırlatmak istedim,çünkü tarif bayat ekmek değerlendirmek için biçilmiş kaftan gibi.Bu arada diğer bayat ekmekleri değerlendirme tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
   Aslında tarif benim ilk yayınlarımdan ancak hem fotoğraflarını hem de tarifini güncellediğim için tekrar yayına alıp hem yenilenmiş haliyle sizlere sunmak hem de kampanyamızı bir kez daha hatırlatmak istedim.

   Bu tarif de yukarıda bahsettiğim gibi bayat ekmekleri değerlendirmek için çok lezzetli bir tarif.Kahvaltıda mükemmel oluyor,hatta çay saatlerinde ikramlık olarak bile yapılabilir.
  Mutlaka denemelisiniz diyorum ve geçiyorum tarifime.

Yiyin, için,giyinin ve tasadduk edin. Fakat israf ve kibirden sakının! [Buhari]  Hadis-i şerif

MALZEMELER

10 ince dilim ekmek
 yeterli miktarda  tereyağ
1 su bardağına yakın beyaz peynir rendesi
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 adet iri domates(küp küp doğranmış)
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
yeteri kadar kaşar peyniri rendesi
tuz
değirmende çekilmiş taze karabiber
pul biber

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle ekmeklerimizi tepsiye dizelim ve üzerine tercihe göre az yada çok tereyağ sürelim,tereyağı lezzetinde birebir etkilidir benden söylemesi.
   Diğer tarafta derin bir kasede kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri karıştırıp ekmeklerin üzerine paylaştıralım,eğer malzeme artarsa birkaç dilim daha ekmek ilave edebiliriz.maydanozlu karışımı sürdüğümüz ekmeklerin üzerine kaşar rendesini de bölüştürelim.aslında ben rendelemedim,parça parça koydum ama keşke rendeleseydim dediğim için size tarifi bu şekilde veriyorum.sonra hazır olan ekmeklerimizi çok kızgın olmayan 180 dereceli fırında pişirelim.
  Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak olarak servis edelim.

AFİYET OLSUN....

23 yorum:

  1. Ekmek hiç israf edilir mi Dünya da o kadar ac insan var iken..
    Harika bir kahvaltılık ve çay sofrasına yakışır bır tarif..
    Ellerıne sağlık bereketı bol olsun..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ohh misler gibi olmuş canım ellerine sağlık,,pek güzel görünüyo ekmeklerin...afiyet olsun,fikrine sağlık...cuman hayrolsun selamlar :)

    YanıtlaSil
  3. biz küçükken annem sık yapardı :) hem lezzetli hemde bayat ekmekleri değerlendirmek için harika, ellerine sağlık reyhancığım.

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Haftasonu kahvaltısı için güzel bir alternatif ellerine sağlık,hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  5. Nefiss olmuşlar. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Bayat ekmekleri değerlendirmek için çok güzel bir fikir, ellerine sağlık.Hayırlı cumalar..sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Çok severim ellerine sağlık, tam da öğlen arası bir tane alayım şuradan mımmmm:=)

    YanıtlaSil
  8. Aslında çok az ekmek alıyoruz ama yinede kalıyor. Kahvaltı için çok güzel bu tarifin, mutlaka yapıcam ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. harika bir etkinlik canım:)
    bayat ekmek değerlendirilmesi çok mühim bir konu :)
    hayırlı cumalar :)
    unutuyordum ekmekler çıtır çıtır mis mis doğrusu:)

    YanıtlaSil
  10. çayın yanına misss.. canım ellerine sağlık. gerçekten bayat ekmekleri değerlendirmek adınada harika bir seçenek..

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık nefis bir tarif olmuş.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. bunlar gerçekten nefis oluyor. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Ben bayatlayan ekmeklerimi kurutup robottan geçiriyorum.Mis gibi galete unu...Köftelerime kullanıyoruum. Ya da bayatlayan ekmeklerimi küp küp doğrayıp fırınlıyorum. Ya da teflonda da yapabilirsiniz...Kıtır kıtır çorbalarınızın üzerine koyabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  14. Kahvaltıda böyle lezzetlere bayılıyorum . Ellerine sağlık canım .
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Özellikle hafta sonu,(kahvaltı-beş çayı vb.) yapılabilir..ellerine sağlık.İyi akşamlar mutlu bir hafta sonu dileği ile...Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. of of of şu lezzetin güzelliğine bak. Ben aynı malzemeyi tost olarak yapıyorum, oda çok güzel oluyor..

    YanıtlaSil
  17. pazar kahvaltıları için biçilmiş kaftandır bu tarif.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Ohh miss gibi olmuş,canım ellerine sağlık.Mutlu haftasonları,sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  19. KAMPANYANIZI YÜREKTEN DESTEKLİYORUM.
    KAMPANYA VE SİZLER SAYESİNDE DEĞİŞİK EKMEK TARİFLERİYLE İSRAF DA ÖNLENMİŞ OLACAK.BU GÜZEL BİR OLAYA DEĞİNDİĞİNİZ İÇİN SİZLERİ KUTLUYORUM CANIM:)
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  20. Çocuk yaşta bizlere zaten bu öğretilmedi mi, özellikle ekmeği israaf etmemek.Nefis gözüküyor, yanına da çay...

    YanıtlaSil
  21. çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  22. teşekkür ederim arkadaşlar,eksik olmayın...

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..