Bu Blogda Ara

2 Haziran 2012 Cumartesi

DEREOTLU ,ZEYTİNLİ EKMEKÇİKLER



  Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum..
    Mayıs ayını da dün itibariyle bitirmiş bulunuyoruz,ama hala yaz gelmeyecek gibi görünüyor buradan bakınca,sizden bakınca da öyle mi?
    Yalnız dün anladım ki benim için böyle daha iyi,yaz mevsimini pek sevmediğimi hatırladım birden,kapalı havalar beni ne kadar bunalttıysa artık unutmuşum ben bu gerçeği ,hani şöyle hava açık olsa da sıcak bunaltmasa,işte ! o tam benlik bir hava oluyor,tamam çok şey istiyor olabilirim ama bu da benim gerçeğim yapacak birşey yok.Ne sıcak hava bunaltsın beni ne de kapalı hava.Rabbimden her şey başımla beraber o ayrı hiçbir zaman isyan etmem,sadece yazayım istedim.
    İşte bu bunaltıcı havalar da bende bol bol müzik dinliyorum,bu aralar da aşağıdaki şarkıyı çok sık dinler oldum,sizlerde bu postu okurken dinleyin istedim.

Benim iyisiyle kötüsüyle ruh halimden bahsettikten sonra bir diğer konumuza geçebiliriz artık.
  Sırada nefis bir poğaça tarifim var,eski bir tarif ve şuan adını hatırlamadığım bir dergiden koparıp tarif defterime yapıştırmıştım o zaman,şimdi de bloguma yapıştırıp ölümsüzleştirmek istiyorum.
   İnanın denemeyen pişman olur,şiddetle tavsiye ederim.
 Eğer sizde benim gibi dereotunun aromasını sevmiyorsanız,hiç endişenlenmeyin,çünkü içinde dereotu olduğu tadından hiç anlaşılmıyor.Ama ben yine de kullanmasam olmaz mı diyenler cevabım: tabi ki olur,dereotunu kullanmayabilirsiniz.
   Mutlaka deneyin derim.


MALZEMELER

1,5 su bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
dereotu(dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz,tazesi de ,kurusu da olur)
aldığı kadar un
3 çay kaşığı tuz
 içi için:
zeytin yada zeytin ezmesi,hangisini dilerseniz kullanabilirsiniz.
üzerine :
1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI

    Ilık sütü,şekeri bir kapta karıştırıp,mayayı ekleyelim ve elimizle eritelim.10 dakika kadar köpürene dek bekletelim.
  Yumurtayı da ekleyip karıştıralım.Ardından sıvı yağ,ince kıyılmış dereotu,tuz ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında yoğuralım.
  Üzerine nemli bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.Hamur en az iki katına ulaşmalı.Ardından 1-2 dakika daha yoğurup gazını alalım ve cevizden biraz büyük parçalar koparıp elimizle açalım.iç malzemesini yerleştirip kapatalım ve yuvarlayalım.Ek kısımları alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizelim.10-15 dakika daha tepside beklettikten sonra yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180-190 dereceli fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
  Fırından aldıktan sonra ıslattığımız elimizle ekmeklere hafif su serpip üzerini bir örtüyle örtelim.10 dakika sonra servise hazırdır.
AFİYET OLSUN...
                                                      Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc

                                                     facebook:   anne eli gibi

17 yorum:

  1. Canım kahvaltımın yanına iki tane alıyorum , sıcacık ve nefis.
    Ellerine sağlık , mutlu bir haftasonu tatili geçirmeni diliyorum .

    YanıtlaSil
  2. Ellerin dert görmesin. Valla kokusu burnuma kadar geldi. Ben dereotunun aromasına bayılırım. Zeytinde işin içine girince muhteşem olur. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Dereotunu hamur işlerine bende çok yakıştırırım farklı bir lezzet veriyor.Ekmekçikler harika gözüküyor ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. dereotunu sevmeyen biri olarak beğendiysen seven ben bayılırım ozaman:)
    ellerine sağlık canım ben çok güzel ekmekçiklerin:)
    mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  5. GÜLCAN-ZEHİLLİ2 Haz 2012 12:50:00

    çok güzel görünüyor.hemen bugün deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  6. Izin yaklasiyor,hamur isini azaltayim diyorum amaaa...böyle nefis cörekleri görünce insan dayanamayip yapasi geliyor;)) ELLERINE SAGLIK CANIM:

    YanıtlaSil
  7. canım benim yine döktürmüşsün...
    ellerine sağlık...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ben de severim bu ikiliyi :) dereotu ve zeytin ... çok hoş oluyor.. ben bir de sucuk ekliyorum bunun içine o da çok hoş oluyor.. tavsiye ederim canım :)

    YanıtlaSil
  9. Tam yarın sabah için,ellerine sağlık,iyi pazarlar:)

    YanıtlaSil
  10. canim benim burdan bakinca da ayni inan.yaz buralara da gec gelecek galiba.ama ben de cok sevmem bunaltici havalari.bu ekmklerden yapmak istedim hemen kahvaltiya yapsammiki:)))ellerine saglik hayatim,sevgiyle.

    YanıtlaSil
  11. Reyhan'cım harika olmuşlar ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Poğaçayı çok seviyorum dereotunu da, ben de yaparken içine mutlaka maydanoz,peynir,dereotu koyuyorum, var ya bugün yemeğim yoktu şimdi makarna yapıyorum ama bütün gün dışarıda yoruldum mu neden migrenim tuttu:((ilacım da yok:((yarına kadar geçer umarım:((yoksa nöbetçi eczane aramak zorunda kalabilirim gece gece:((offfffff bıktım be Reyhan'ım ben bu migrenden niye illa eczaneler kapalıyken ağrır:(?
    sevgilerimle..
    Yağız'ı ve seni öpüyorum

    YanıtlaSil
  13. başağrısından unuttum eline sağlık canım, afiyet bal olsun:)

    YanıtlaSil
  14. eveeet sıcak gelmesin.

    çok hoş bişi bu.
    zeytin dereotu.
    yapılabilir.
    :)

    YanıtlaSil
  15. BU NEFİS EKMECİKLER İÇİN ELLERİNE SAĞLIK CANIM.HARİKA GÖRÜNÜYORLAR:)
    sEVGİLER...

    YanıtlaSil
  16. Ellerine saglik..kalmamistir ama birdahakine birkac tane rica edecegim:)))

    YanıtlaSil
  17. Reyhancım, ben şu yaş mayayı nedense beceremiyorum.Hep instant mayayla yapıyorum, bunuda öyle deneyeceğim.Nefis ,insanın uzanıp alası geliyor,eline sağlık.

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..