Bu Blogda Ara

28 Haziran 2012 Perşembe

ZENCEFİLLİ ÇATLAK KURABİYE

ZENCEFİLLİ ÇATLAK KURABİYE


Herkese güzel bir gün dileyerek başlıyorum yazmaya (anlaşılan yine döktürmeyi düşünüyorum:) güzel dilekler güzel bir gün demektir ne de olsa.
  Bugün de kurabiye tarifleriyle devam ediyoruz,bu taslak başka türlü erimeyecek çünkü.Ne çok bekleyen kurabiye tarifim varmış ben bile şaşırdım,çoğu da kalu beladan kalma:)
  Bundan sonraki tarifimde bir aksilik yaşamazsak yine aylar önceden yaptığım kavala kurabiyesi olacak.Bu ölçü olayları çok sıkıcı oluyor,benim evimde kap ölçüm ve mutfak terazim olduğundan sorun yaşamıyorum ama şimdi buraya yazsam biliyorum ki neden bardak ve kaşık hesabıyla yazmadığımı,nasıl ayarlayacaklarını soran takipçilerim olacak.o nedenle kavala kurabiyemi hala yayına alamadım,aynı ölçüleri bardak ve kaşıkla ölçüp not alayım sonra yayınlayayım,diye diye bugüne geldik ben hala ölçüsünü almadım.Ama söz bir aksilik olmazsa birazdan kalkıp ölçüp yarın için hazırlayacağım.
      Umarım:)
Bu vesileyle sizler için bir ölçü tablosu hazırlayıp yayınlama kararı aldım,belki işinize yarar,bende kendimi bu kadar kasmamış olurum.
  Neyse efendim geçelim bugünkü tarifimize,zencefilin aromasını sevenlerdenseniz mutlaka deneyin,yok bana ilk seferde belki ağır gelir derseniz;yarı yarıya da azaltabilirsiniz.Damak zevkidir saygı duyarız,sorun yok yani:)
  Hadi geçelim tarife..

Diğer kurabiye tariflerime BURADAN , çay saati tariflerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.

ZENCEFİLLİ ÇATLAK KURABİYE

MALZEMELER

110 gr tuzsuz tereyağ (yumuşak)
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı pekmez (60 ml)
2 çay bardağı toz şeker (200 gr)
1 silme yemek kaşığı zencefil
1 silme yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı kadar un
bulamak için:
toz şeker

ZENCEFİLLİ ÇATLAK KURABİYE
HAZIRLANIŞI

  Öncelikle derince bir kabın içinde yağ ve şekeri çırpalım.Yumurta ve pekmezi de ekleyip çırpmaya devam edelim.Bir başka kabın içine un,tuz,zencefil,tarçın ve kabartma tozunu birlikte eleyelim ve pekmezli  karışıma ekleyip yoğuralım.Hamur kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı elinize yapışmamalı.
  Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve elimizle bastırıp yassı bir şekil verelim.Şekil verdiğimiz kurabiye hamurlarını üst yüzünü toz şekere bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizelim.
  Önceden ısıtılmış 165-175 dereceli fırında pembeleşene kadar yaklaşık 10 dakika pişirelim.fırından aldığımız kurabiyeleri 5 dakika kadar tepsi içinde sonra da tel ızgarada soğumaya bırakalım.

  Not:   pişme süresi her zaman söylüyorum fırınına göre değişir,arada kontrol etmeyi unutmayın.Fotoğraftaki gibi olsun yeter ,birde fırından çıktığında yumuşak olmasına aldanmayın,soğudukça kuruyacaktır.

AFİYET OLSUN...

22 yorum:

  1. çayın yanındada harika olur kıyır kıyır.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. OOO EN MUHTEŞEM KURABİYELERDEN BİRİ TARÇINLI BİRİ ZENCEFİLLİ. sAĞLIKLI LEZZETLİ AFİYETLE YEMELİ..

    YanıtlaSil
  3. hiç denemedim, yemedimde ama güzel görünüyor
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. ağır gelmek mi olur mu öle şey sen yaparsın da ben yemem mi hiç :)
    aldım buzlu kahvemin yanına dayanamicam çatlak çatlak yerim ben onları :)
    hadi kaçim artık ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  5. zencefilin çok faydalı olduğunu duymuştum...
    bu kurabiyeler vitamin dolu olmuş...
    ellerine sağlık canım...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Tam bir çay dostu , harika! Ellerinize sağlık bayıldım...Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Immm eminim pişerken evin içi mis kokuyodur...Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık çok güzel görünüyor çaya aldım bir tane

    YanıtlaSil
  9. görüntü muhteşem
    zencefilli olunca tadında doyum olmaz tabi bir de senin elin değince nefis ötesi görünüyor ellerine sağlık canım.....

    YanıtlaSil
  10. Miss gibi kokar bunlar. Çayın yanında da sütlede yerim ben :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık...nescafenin yanında süper gider...sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık,zencefilin kattığı aroma ile nefis olur.Görsel tasarımın süper...Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  13. Süper görüntü.... Ellerinize saglik.... Sevgilerimle, afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  14. Canım kurabiye show süper gidiyor ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. teşekkürler şeker yerine pekmez kullanmışsınız.keyifla çocuklarımıza ve sevdiklerimize ikram edeceğimiz bi tarif ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Tatlıyla pek aram yok ama..canım mı çekti ne:) niye bu kadar güzel görünüyorlar..ellerine sağlık.Sevgiler mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  17. Daha önce hiç tatmadım ama eminim bu da çok güzeldir.Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  18. Ben bir kurabiye canavarı olarak bu kurabiyeye bayıldım. Tam benlik. Ellerine sağlık canım. Aldım tarifi. Mutlaka yapacağım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Çayın yanında nasılda güzel olur ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Ben de çayımın yanına istiyorum.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. ellerine sağlık canım enfes görünüyor
    3-5 su bardağı 220 uyuşmuyor galiba hangisi?
    öpüyorum seni sevgiler

    YanıtlaSil
  22. 3,5 su bardağı kadar kattım baharcım,bardak bardağa uymaz diyede gr hesabınıda verdim,220 gr doğrudur.sağol canım..

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..