Bu Blogda Ara

3 Temmuz 2012 Salı

YAZA MERHABA PARTİSİ ve ÇİLEKLİ DONDURMA


 Herkese güzel bir gün diliyorum.
  Kurabiye tariflerine küçük bir ara veriyoruz,çileğin ve dondurmanın tam zamanıyken nefis bir tarif ve güzel bir etkinlikten bahsetmek istiyorum sizlere.Geçtiğimiz günlerde Fikri mühimin davetiyle harika bir partiye katıldım.Yine çok sevdiğim blog yazarı arkadaşlarım ve yeni arkadaşlarla bir araya geldik.Buluşmanın amacı bizlere dolasıyla sizlere yeni çıkan tefal'in dondurma makinesini tanıtmaktı.



 Ve iyiki tanımışım dedirtecek kadar fonkdiyonel bir makine,daha evvel de söylemiştim yine söylüyorum,burada tek amacım tarif yayınlamak değil,güzel beğendiğim her ürünü sizlere tanıtmakta beni mutlu ediyor.Hepimiz için büyük bir muallaktır,hiç kullanmadığımız bir ürünü,markayı yada makineyi almadan önce tereddüt yaşarız.Ben mutlaka kullanan,güvendiğim birilerine danışırım.O zaman daha kolay karar verebiliyor insan.İşte bende sizlere bu harika makineden bahsediyorum ki,almak isteyenler varsa akıllarında soru işareti kalmasın.


 O etkinlikten sonra bir tane edindim ve çok memnun kaldım.Siz tüm işlemleri halledip makineye döküyorsunuz ve o dondurmayı yaparken sadece bekliyorsunuz.Üstelik yaptıktan sonra dondurmayı buzluğa atıp saat başı buzlanmasın diye karıştırma derdi de yok.Bana sorarsanız en güzel özelliklerinde biride bu !
  Eğer bir dondurma severseniz mutlaka edinin derim.Dışarıdan içinde ne olduğunu ,hangi şartlarda yapıldığını bilmediğiniz dondurmaları yemektense çeşit çeşit kendi yaptığınız dondurmaları yemek gibisi var mı?



  Üstelikte minimum zahmetle bunu başarmak en güzeli.

  Tabi makinesi olmayanları da düşünüp makinesiz tarifleri de vereceğim.Önümüzdeki günlerde yeni yeni tariflerle yine sizlerle olacağım,takipte kalın derim:)


ÇİLEKLİ DONDURMA


MALZEMELER

500 gr çilek
120 gr pudra şekeri
300 gr krema

ÇİLEKLİ DONDURMA

HAZIRLANIŞI

tefal dondurma makinesiyle yapılışı:

 Öncelikle temizleyip yıkadığımız çilekleri ve pudra şekerini blendır yada rondoyla püre haline getirelim.
  Ardından bir kaseye aldığımız kremayı krem şanti kıvamına gelene kadar en yüksek hızda çırpalım.Çilek püresini de ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpma teliyle karıştıralım.
  Dondurma makinemizi çalıştıralım ve karışımı hareket halindeki makineye dökelim.Kıvam alana kadar 15-20 dakikak kadar çalıştıralım.dondurma kıvam alınca,plastik spatulayla ayrı bir kaba aktarıp derin dondurucuya atalım.
  Dilerseniz yapar yapmaz da yiyebilirsiniz hafif soğuk güzel bir dondurma oluyor,ben Yağız'a dondurucuya atmadan yedirdim.tam çocuklar için ideal kıvam ve soğuklukta oluyor.Hatta ben bile yedim.
   İşte bu kadar dondurmamız birkaç saat sonra yemeye hazır hale gelecek.
ÇİLEKLİ DONDURMA
Makinesiz yapılış:

  Eğer dondurma makineniz yoksa;yine aynı malzemelerle ,dondurma makinesine döktüğümüz aşamaya kadar olan kısmı aynen uygulayalım,makinenin yaptığı işi siz mikserle kıvam alana kadar çırparak da yapabilirsiniz.Biraz meşakkatli oluyor ama sonuca değer.
   Tabi birde hazırlanan dondurmayı buzluğa kaldırdıktan sonra 1 saat arayla mutlaka dıştan içe doğru  karıştıralım,mikserin hamur karıştırma aparatıyla yada bir kaşık yardımıyla tutmuş buzları eriterek karıştırıp tekrar buzluğa atalım,ve bir saat sonra tekrar karıştıralım.Bu işlemi en az 4-5 defa takrarlamalısınız.Yoksa dondurma buz tutar,taş gibi olur.
   Sanırım makinenin en güzel yanı da bu,böyle bir derdi yok,buzluğa atıyorsunuz,asla buzlanma yapmıyor.


AFİYET OLSUN...

22 yorum:

  1. olsada yesek çokkkkkk güzell. bayıldım. teşekkürler canım. sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. partiye ve dondurmaya hayır diyemem :)))
    camın içine giresim geldi :))
    ellerine sağlık canım...
    1 kup bende istiyorum...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. sofran şahane ellerine sağlık.

    Görüşmek üzere
    http://www.bakbuharika.blogspot.com
    http://www.facebook.com/harikadekorasyon

    YanıtlaSil
  4. ben de istiyorum bu makineden ;))

    YanıtlaSil
  5. Resimler den herşeyin harika olduğu ortada:)

    YanıtlaSil
  6. Tanıtım için teşekkürler dondurma nefis gözüküyor.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Ayyy ne kadar guzel dondurma olmus. Bende bu makineden istiyorum :)))

    YanıtlaSil
  8. Bir dondurma sever olarak bayıldım...bayıldım.Ellerine sağlık canım.Ama krema ile kalorisi hayli yüksek olur aynı tarif sütle olmazmı? Makinam yok ama evimizin altında roma dondurmacımız var.Mutfak senin istediğin kadar kullan diyor:)5 Kg sütten yapsam dolabı doldursam die aklımdan geçiyor.Dondurmacımızın dondurması dillere destan olduğu için tarifi vermiyor malesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OH NE GÜZELMİŞ,MADEM ÖYLE SÖYLÜYOR DURDUĞUN KABAHAT:)
      CANIM EĞER KREMAYLA YAPMAZSAN MUTLAKA KIVAM ARTIRICI BİRŞEYLER KULLANMAM GEREK,MESELA SAF SAHLEP KULLANIRSAN ANCAK KIVAM ALI,OLMASI NİŞASTA DA KULLANIYORLAR,AMA KREMANIN LEZZETİNİ VERİRMİ NİŞASTA ONU BİLMİYORUM,ÇÜNKÜ DENEMEDİM.SÜTLE YAPARSANDA MUTLAKA BOL YAĞLI OLMASI GEREKİYOR,YOKSA ÇOK YAVAN OLUR.SAĞOL CANIMCIM..

      Sil
  9. Ellerinize saglik cok guzel gorunuyor, bende yeni dondurma makinasi almis biri olarak hem saglikli hemde guvenilir urunleri evde yapmanin sevincini yasiyorum:).
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  10. nefis...ben tam bir dondurma severim.yeni dondurma tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum

    YanıtlaSil
  11. yani parti harikada evde dondurma yapma isine pek sicak bakamadim.cok isss.en iyisi sen yap biz resimlerine bakalim canim.optum.

    YanıtlaSil
  12. Harika, ellerine sağlık.
    Ben aynı senin dediğin işlemle Aysun un sütünün kaymağını ve mevsim meyvesini karıştırıp İkea dan ve Tchibo dan aldığım kaplara koyup buzluğa koyuyorum. Ada kız zevkle yiyior onları. Makina da neymiş.

    Makina eminim daha güzel oluyordur ama hem çok paradır hem de mutfakta yer yok.

    Ukala anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık. Makinen de hayırlı olsun.Güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  14. Harika olmuş dondurma. Makinam yok ama denemek isterim evde dondurmayı. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  15. ellerinize sağlık çok güzel makina güle güle kullan

    YanıtlaSil
  16. hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar...

    YanıtlaSil
  17. Reyhancım merhabalar,
    Seni ilgiyle ve beğeniyle izliyorum. Bu tarifini denemeyi düşündüm.
    Benim dondurma makinem yok.
    Dondurmayı yaptıktan sonra derin dondurucuda 5-10 dk ara ile karıştırsam yapabilir miyim acaba?
    Yoksa dondurma makinesini almalı mıyım? Teşekkürler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle teşekkür ederim canım,çok mutlu ettin beni :)
      canım üstte yazmıştım illaki dondurma makinesi almana gerek yok ama 30 dakikada bir kaşıkla karıştırman gerekecek buz tutmaması için onun dışında sorun yok tarif aynı..

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..