HAVUÇ TARATOR |
Herkese merhaba,hayırlı cumalar.
Bu aralar feci bir yoğunluk içindeyim,misafirler,umre yolcuları,etkinlikler,tatilde olan bir yavru derken hiç boş günüm kalmadı nerede ise.E bu durumda tarif yayınlamak da oldukça zor oluyor tabi.Bende hiç yayın yapmamak yerine taa bayram soframdan kalma,beni yayınla diye gözümün içine bakan tarifimi aradan çıkarayım dedim :)
Çoğumuzun severek yediği bir meze türüdür tarator,yapış şekli ufak tefek değişiklikler gösterse de genelde aynıdır,sadece sebzeler değişir.Havuçlu en sık yaptığım ve sevdiğim tarator çeşididir,biz çok seviyoruz,sizlere de öneririm.
Diğer salata ve meze tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
5 kişilik
MALZEMELER
3-4 adet havuç (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı sıvı yağ (sotelemek için)
1 adet küçük kuru soğan (tercihe kalmış,katmasanızda olur)
1 kase yoğurt yada süzme yoğurt
ceviz kırığı
tuz
zeytinyağı
nane
HAZIRLANIŞI
Öncelikle sıvı yağı yapışmaz bir tavaya alıp ısıtalım ve küçük küçük doğradığımız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavuralım.Rendelenmiş havuçları da ekleyip kavurmaya devam edelim.tuzunu da ekleyip havuçları biraz diri kalacak şekilde kavurduktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakalım.Ilıyan havuçlara yoğurt yada süzme yoğurdu,ceviz kırıklarını ekleyip harmanlayalım.Üzerine dilerseniz yağda yakılmış nane gezdirebilirsiniz,ya da benim gibi biraz zeytin yağını gezdirip naneyle de süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
en bayıldığım meze türü :)) ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilBen bu havuç tarotoru yanından yemek olmadan ekmekle yiyorumda yiyorum..
YanıtlaSilİnanılmaz seviyorum..:))
Elleirne sağlık canım..
Sanada çok çok kolay gelsin.
ben ekmeksiz bile yerim tek başına :)sağol tatlım..
Silhavuçun bu haline bayılırım eline sağlık canım
YanıtlaSilsağol canım..
Silellerine sağlık canım..
YanıtlaSilhavuç çok yakışıyor her türlü salata ve mezeye..
sevgiler..
kesinlikle öyle deniz'cim.çok teşekkür ederim..
SilCanim afiyetler olsun cok güzel nefis bir salata
YanıtlaSilteşekkür ederim canım...
Silçok severim...
YanıtlaSilçay davetlerinde vazgeçilmezimdir :)
ellerine sağlık canım....
sağol canım..
SilCanım ellerine sağlık bayılırım sevgiler...
YanıtlaSilHer şeyden sunum çok güzel Reyhan, çokta severim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim aslı'cım..
SilSeverek yedigim meze cesidi...ellerine saglik canim....
YanıtlaSilBu aralar bende çok ilgilenemiyorum :(
YanıtlaSilHavuç Tarator'u çok severim ellerinize sağlık.
Sevgiler.
demek aynı durumdayız :( teşekkür ederim canım..
Silen sevdiklerimden, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim..
SilHavuç taratoru sevmeyen yoktur herhalde nefis bir görüntü ellerine sağlık...
YanıtlaSilanladığım kadarıyla yok :9 sağol canım..
SilKızım çok sever bende sık sık yaparım ellerine sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilteşekkür ederim canım..
SilReyhan'cım allahcc sağlık versin de koşturalım. Hayat telaşı ilede çok güzel. Tarator mu dedin o başlı başına şahane leziz. Hayırlı cumalar, iyi hafta sonları canım benim..
YanıtlaSilöyle canım her şeyin başı sağlık,o olunca gerisi de geliyor.sağol canım benim,öpüyorum..
Silçok severim sayfanız paylaşımlarınız çok güzel sizdee beni takibe alırsanız çooook sevinirim:)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim..
SilReyhancığım kolaylar gelsin canımmm .Havuc taratoru çok severim sık sıkta yaparım ama ben hiç soğanlı denemedim tadı nasıl oluyor merak ettim bir daha kinde soğanlı yapayım ben de canım sevgilerimle..
YanıtlaSilben hem soğanlı yapıyorum hem de soğansız,damak tadına göre değişir ama bence yakışıyor.sağol canım...
Silellerine sağılık canım,bunu çok severiz .Allah kolaylık versin.
YanıtlaSilsağol canım,amin..
Silhiç soğanlısını denemedim ama denicem
YanıtlaSil..ellerinize sağlık,nefis gözüküyor..
soğanı seviyorsanız beğeneceğinizi düşünüyorum,teşekkür ederim..
SilBayılırım havuç taratora sizinki de pek leziz görünüyor:))ellerinize sağlık.
YanıtlaSilharika görünüyor, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilteşekkür ederim..
SilHımm nefis görünüyor ellerine sağlık canım. sevgilerimle...
YanıtlaSilsağol canım,sevgiler..
Silbu akşam deneyeceğim bunu,ellerinize sağlık,sevgilerr
YanıtlaSil