Bu Blogda Ara

14 Şubat 2013 Perşembe

PRİL İLE SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ ve SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ

Herkese merhabalar.
  Başlıktan da anlaşılacağı gibi bugüne dair bir etkinlikten bahsedeceğim sizlere ve bu güne özel yaptığımız bir de tarif vereceğim.Bugün sevgililer günü ve bu gün bir çoğumuz tarafından  önemsense de bir çoğumuz ne gerek var ki deriz.
Ben ortada duranlardanım,olsa da olur olmasa da.En azından benim için bir doğum günü yada bir yıl dönümü değildir.Sevene zaten her gün sevgililer günüdür deyip bağlıyorum :)
  Geçtiğimiz salı günü bu konsepte uygun çok güzel bir etkinliğe katıldım belki bugün evde sevgililer günü için bir hazırlık yapmadım (eşim yanımda bile değil bugün) ama o gün önden hazırlamış oldum,mutfak aşkı işte !ne için kim için yaptığın fark etmiyor :)

Çok çok güzel bir etkinlik oldu,benim için bu etkinliklerin en güzel yanı tanıdığım blog yazarı arkadaşlarımla tekrar görüşme imkanı bulmam ve yeni yeni arkadaşlarla tanışmak diyebilirim.Her etkinlikte mutlaka yeni arkadaşlarla tanışırım ama bu defa biraz farklıydı,çünkü severek takip ettiğim İzmir'li arkadaşlarımla da (Ihlamurcum,Pembe kekik,lezzet kahvesi ve egeden tarifler ) tanışmış oldum ve bu beni çok mutlu etti
  Dorrs akademi'de gerçekleşen workshop'ta hem pril'in yeni çıkan ürünleri hakkında bilgi aldık hemde sevgililer günü için bir birinden nefis yemekler yaptık.Kısacası harika bir gün geçirdik.Tarifleri önümüzdeki günlerde vereceğim ama bugüne en uygun tarif olduğunu düşündüğüm için Kalpten kalbe(sevgililer günü kurabiyesi ) tarifini sıcağı sıcağıyla sizlerle paylaşmak istiyorum.


   Yeri geldikçe yazarım,benim tatlıyla pek aram yoktur,kurabiye,kek,pasta v.s yemesem hiç aramam diyebilirim.Ama bazen damak tadıma hitap edenlerde çıkmıyor değil,mesela bu kurabiyeyi çok sevdim.Sanırım hikmet içindeki frambuaz reçelinde,mayhoş mayhoş orman meyvelerini hep sevmişimdir,bu reçelde kurabiyeyi çok cazip bir hale getirdi.Biz güne uygun olsun diye hamurunu kırmızı gıda boyasıyla yaptık,siz kullanmayabilirsiniz,içindeki reçelin kırmızısıyla da çok şık duracaktır.
  Öncelikle müge hanım olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim..
  Kutlayan herkesin sevgiler günü kutlu olsun..

 ''Birde pril'in yeni çıkan ürünü hakkında bilgi aldık.Tarafsız laboratuvar araştırmaları sonucunda en iyi jel olduğu kanıtlanan ve kısa programlarda bile etkili olan Pril Multi-Perfect Jel; kalıntı bırakmıyor, desenleri koruyor, bardakları çizmiyor ve temizlikte mükemmel bir performans sunuyor. İki bölmesi olan ilk ve tek sıvı bulaşık makinesi deterjanı Pril Multi-Perfect Jel, tuz ve parlatıcı kullanmaya gerek kalmadan bulaşıkları ışıldayan temizlikle tanıştırıyor.
Pril 3’lü Güç Nar ise güçlü yağ çözücü formülü ve yenilikçi muhteşem nar kokusu ile hanımlara bulaşıkta farklı bir deneyim sunuyor'' diyor  bilirkişi,aklınızda olsun derim..

KALPTEN KALBE (SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ)




MALZEMELER

150 gr tereyağı
75 gr pudra şekeri
1 yumurtanın beyazı
1/8 çay kaşığı tarçın
250 gr un
4 gr kabartma tozu
1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Frambuaz reçeli için :
250 gr donmuş frambuaz
100 gr şeker
½ limonun suyu
1 çay kaşığı mısır nişastası

HAZIRLANIŞI

Donmuş frambuaz, şeker ve limon suyunu pişirin, 2 yemek kaşığı suyla karıştırıp açtığınız mısır nişastasıyla kıvamını hafif koyulaştırın.Reçeli kenara alıp soğutun.Tereyağı ve pudra şekerini çırpın içine yumurta ve vanilya özünü ekleyip iyice karıştırın.





Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tarçını karıştırıp tereyağlı karışıma ekleyin.Oluşan hamuru iki topa bölün.Hamur toplarını teker teker istediğiniz kalınlıkta hafif unladığınız tezgahta merdane yardımı ile açın.Kalp şeklinde kurabiye kesici ile açtığınız hamuru şekillendirin.Ortası delik, reçeli gözüken şekilde hazırlamak için iki boy kalp kurabiye kesici kullanın, önce büyük sonra küçük boy kesici ile ortası kalp şeklinde delik üst katman kurabiyeyi şekillendirebilirsiniz.175 derece ısıtılmış fırında hafif kahverengileşene kadar pişirin (1,5 cm kalınlığında kurabiye için 12-14 daKika)Pişmiş kurabiyelerinizin arasına reçelinizi sürerek kalp şeklinde kurabiyelerinizi sandwiç gibi hazırlayın.

AFİYET OLSUN...

35 yorum:

  1. etkinlik çok güzel, kurabiye nefis olmuş, ellerinize sağlık...sevgi dolu günler diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Reyhancığım keyifli bir etkinlikte olmana sevindim,Kurabiye nefis gözüküyor ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. valla çok güzel olmuş neden bizim buralarda yokkkkkkkk bizde katılalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nerdesin bilmiyorum ama daha çok bu tür etkinlikler istanbul'da oluyor.Keşke hepimiz istanbul'da olsak da tanışabilsek..

      Sil
  4. Çok güzel bir etkinlik olmuş,kurabiyen harika..ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel bir etkinlik olmuş canım çok şanslısınız
    ellerinize sağlık çok güzel bir kurabiye olmuş..

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar keyifli bir gün olmuş.. Eminim çokta güzel geçmiştir.
    Kurabiye harika görünüyor, tam güne uygun :)
    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. <çok çok güzel. Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Reyhancığım hepinizin ellerine sağlık etkinlik şahane olmuş güler yüzleriniz hiç solmasın canım sevgililer günün de kutlu olsun kocaman öptüm..

    YanıtlaSil
  9. etkinlik süper,kurabiyeler de harika ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. Reyhan harika bir etkinlik olmuş, ne güzel. Sevgililer gününü, sevgi günü ilan ettiler belki böylesi daha iyidir :)
    Senin aksine ben çok seviyorum tatlıyı, her an yiyebilirim o kadar yani :) gerçekten dayanamıyorum görmesemde hep aklımdadır.
    Kurabiyen tamda bugüne özgü nefis olmuş. Ellerine sağlık.
    Ayrıca Blog arkadaşlarımızla tanışman ne güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah şu tatlıyı birde ben sevebilsem,yok yok olmuyor :)sağol canım benim..

      Sil
  11. Reyhancım,etkinliğin en güzel tarafı seninle tanışmaktı.Sanal ortamdan yazışıp,aynı sıcaklığı ve güleryüzü bulmak harikaydı. Yeni etkinliklerde buluşma dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyleydi dilek'cim,sizinle tanışmak çok çok güzeldi,umarım tekrarı olur.çok teşekkür ederim..

      Sil
  12. Bu tur etkinliklerin olmasi orada ne kadar guzel, katilabilmekte tabiki:)) Kurabiye nefis olmus pasta gibi..sevgilerimizin yureklerimizden eksilmemesi dilegi ile :))

    YanıtlaSil
  13. çok güzel paylaşım canım.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Biz bir gün önceki gruptandır tanışamadık ama ayni keyifli günü bizde yaşadık sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      bir gün önceki grupta da tanışmak istediğim çok arkadaşım vardı,sizinle de tanışmak isterdim.ama malesef ikiye bölmüşler,inşallah başka bir etkinlikte görüşür tanışırız..

      Sil
  15. Canım,
    ne güzel keyifli bir gün olmuş. Ellerine sağlık. Sevgililer günü kurabiyesi de çok güzel görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  16. sizin adınıza sevindim diğer arkadaşlarla görüşmüşsünüm hem güzel bır etkinlik...lezzet yağmurları Seval ablada ordaymış onada seninde orda olduğunu söyledim:)))pembe kekik sibel abla ne güzel tanışmışsınız ya...kıskandım...ben hani sana çocuklarlarla ilgili bir etkinlik yapsan ne iyi olur demiştim ne düşünüyosun bahar yaz gelmeden aslında bi yapsan ben kızımda tıkandım ne yapsam diye ya.....sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ben tam olarak nasıl bir etkinlikten bahsettiğini anlamadım,yemek tarifi diye algılamıştım ama sanırım farklı bir şeyden bahsediyorsun,ilk fırsatta bloguna gelip oradan yazarım..sağol canım..

      Sil
  17. Etkinlik harika kurabiye nefis ve bir o kadarda şık olmus ellerine saglik Reyhancım.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Biz de seninle tanışmaktan çok mutlu olduk. Tekrar görüşmek dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım,umarım en kısa zamanda tekrar görüşürüz :)

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..