Bu Blogda Ara

11 Şubat 2013 Pazartesi

RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK

RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK
Herkese merhabalar.
Bugün de yine gecikmiş bir tarifle devam edelim istiyorum.Okuyanlar hatırlayacaktır 
bumerang'ın öncülüğünde usla'da çok güzel bir workshop'a katılmış sizler için mis gibi yemekler yapmıştım.Çikolatalı volkan keki yayınlamıştım ama diğerlerini, biraz düzenlemek için beklemeye almıştım.Çünkü hepsi tek porsiyonluktu ve iç malzemeleri oldukça artmıştı.
O şekilde yayınlama şansım yoktu,bende sizler için derledim,düzenledim getirdim :)
Sizlere tariflerimi sunarken ince eleyip sık dokuyorum ki,bir hata olmasın,uzun uzun anlatıyorum ki ilk kez yapacaklar bile rahatlıkla yapsın.Çünkü en ufak bir hatada tüm malzeme ziyan olur buna sebep olmak istemem.Gerçi bu yemekte iç malzemesi artsa da afiyetle yiyebilirsiniz,tek başına bile nefis bir iç malzemesi.
Hepimize mutlu haftalar.

Diğer balık tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.

RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK
MALZEMELER

4-5 adet levrek fileto
1 adet sarı dolmalık (california) biber
1 adet kırmızı dolmalık (california) biber
1 adet küçük kuru soğan
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1-2 dal taze kekik
1-2 adet defne yaprağı
1 çay bardağı elma sirkesi
RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK
HAZIRLANIŞI

  Öncelikle levrek filetoyu tuzla ve karabiberle lezzetlendirelim.Ardından biberleri ikiye bölüp içindeki çekirdekleri ve kalın etli kısmını bıçakla dikkatlice sıyırıp çıkaralım ,Jülyen şeklinde doğrayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını tavaya alıp eritelim,biberleri,tuzu ve karabiberi de ekleyip diri kalacak şekilde bir süre soteleyelim.
  Levrekleri siyah kısmı üstte kalacak şekilde tezgaha alalım,içlerine biberleri paylaştıralım ve rulo şeklinde saralım.

RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK

Biberleri sotelediğimiz tavada kalan tereyağını eritip,yemeklik doğranmış soğanı şeffaflaşana kadar kavuralım.Rendelenmiş sarımsağı,defne yaprağını,taze kekiği ve sirkeyi de ekleyelim ve rulo levrekleri üzerine yerleştirip altını kısalım.Tavada ki sostan kaşıkla levreklerin üzerine dökerek üstlerinin de pişmesini sağlayalım.Sos yarı yarıya çektiğinde, levreğin üzeri de pişmişse servis zamanı gelmiş demektir.
  Tavada kalan sostan balığın üzerine döküp sıcak olarak servis edelim.



RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK
AFİYET OLSUN...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

54 yorum:

  1. balığı sevmeyenlere bile bu halini sevdirtirsin :)
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel görünüyor..Balığı hep ya tava ,ya buğulama yeriz..Bu şekilde hem farklı hem lezzetli olmuştur..Denenecekler arasında yerini aldı Reyhan'cım..Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KESİNLİKLE DEMELİSİN DEDİĞİN GİBİ HEM DEĞİŞİK HEMDE ÇOK LEZİZ,SAĞOL CANIM..

      Sil
  3. Tarif harika ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Ayyy nasıl güzel görseller nasıl iştah açıcı bir tarif ... Ellerine emeğine bu görselleri bize böyle güzel güzel buluşturduğunn için tekrar teşekkürler ... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. asıl ben teşekkür ederim beğenilerini yazdığın için..sevgiler..

      Sil
  5. levrek zaten çok lezzetli bir balık senin ellerinden dahada lezzetlenmiş canım. Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  6. Reyhancım sen bu işi bayağı ilerlettin, tebrik ediyorum gerçekten...eline sağlık, sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  7. Tariflerini fotoğraflarını titizlikle seçtiğini, emek verdiğini biliyorum. Zaten fotoğrafların anlatıyor bunu Reyhanım, çok güzeller.
    Rulo Levrek güzel falan değil, Şahane görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim aslı'cım,çok incesin canım..

      Sil
  8. Levreği genelde buğulama gibi yapıyorum ama bu lezzetide denemek isterim.Ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. Baligi çok seviyorum ben. Özellikle de bugulama ve ızgara. Sebze de girdimi isin icine nefis olmuştur. Ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık, balık tariflerine özel bir ilgim var. Sormak isterim balığın derisini içeride tuttunuz. Yağa temas eden derisi olsaydı daha iyi olmaz mıydı? İşlerinizde kolaylıklar diliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. balığın hiç derici yoktu Rabia hanım,siyah kısmı derken balığın bir tarafının eti biraz daha koyu renkliydi onu kastetmiştim.bu tür rulo şeklindeki yemeklerde balığın derisi pek tercih edilmez hem zor pişer hem de sarmak zor olur.çok teşekkür ederim..

      Sil
    2. Size zahmet verdim. Yanıt için teşekkür ederim.
      Sevgilerimle...

      Sil
    3. estağfurullah ne zahmeti,asıl ben teşekkür ederim..sevgiler..

      Sil
  11. Valla süper,olmuş..Tam bir davet yemeği,çok orijinal ve lezzetli..ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. TEK KELİMEYLE NEFİS ELLERİNE SAĞLIK :)

    YanıtlaSil
  13. Nefis görünüyor çok balık sevmem ama bu balık yenir Reyhancım..

    YanıtlaSil
  14. Workshoplara katılmak çok zevkli bir etkinlik olsa gerek, katılanlara imreniyorum...
    Tabak süper olmuş, çok lezzetli olmuş belli, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten çok keyifli oluyor,teşekkür ederim canım..

      Sil
  15. Tam bir gurme olmussun:) levrek le olmasada baska bir balikla mutlaka deneyecegim(Levrek burada varmi bilmiyorum) nefis bir goruntu ve lezzetli oldugundan eminim..Ellerine saglik diyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başka bir balıkla da olur tabi ama levreğe yakın ve kolay pişecek bir balık tercih et bence,teşekkür ederim canım :)

      Sil
  16. Ellerine sağlık ,tarif oldukça değişik nefis bir görüntü.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Levrek nasılda mutludur senin elinden böyle muhteşem bir lezzete ve sunuma kavuştuğu için.Canım tek kelime ile muhteşem,muhteşem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy evey ya pek bir mutluydu :)sağol vişnapımm öperim.

      Sil
  18. Çok çok güzel görünüyor :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar, pasta tarifi göndererek para kazanmak istermisiniz. Resimli pasta tarifleri kazandırıyor. Yorumda kullandıgım adrese tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz. Bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. davetiniz için teşekkür ederim ama ben çok fazla pasta yapmıyorum..

      Sil
  20. Ellerine sağlık,levreğin lezzetine lezzet katmışsın. Sunumu da çok hoş.Selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
  21. iyi akşamlar canım.Tik gibi bir şey oldu bana:önce bakıyorum adlar nerede yazılmış ve içimden hemen uyarmak geliyor,ne güzel yazmışın ,ama kopyalamaya çok musaitsin ,tam tabağın ortasına yazsana be canım,kırpık kopyalıyorlar resimleri.
    Kusura bakma ,tiklendim kopya konusunda,balık da maşallah çok güzel görünüyor,ellerine sağılık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın canım ama tam ortasına yazdığım zaman yemeğin görseli bozuluyor,o da bende tik oldu :)Birde zaten her şekilde alıyorlar fotoları onlara engel olmak çok zor.sağol canım..

      Sil
  22. ellerine sağlık canım:)
    levreğin tadı hakikaten başka renk cümbüşü olmuş bu tarif:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  23. Nefis görünüyor canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  24. ellerine sağlık iştah açıcı görünüyor:)

    YanıtlaSil
  25. Ne kadar şık bir yemek bu böyle :)
    Bayıldım, nefis olmuş, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  26. Mmmm levreğe bayılırım bu hali de oldukça iştah açıcı görünüyor.Bir pazar akşamı denemek şart oldu.(biz de balık genel de pazar günleri olur da)sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizde de balık pazar akşamları yenir :)sağol canım..

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..