RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK |
Herkese merhabalar.
Bugün de yine gecikmiş bir tarifle devam edelim istiyorum.Okuyanlar hatırlayacaktır
bumerang'ın öncülüğünde usla'da çok güzel bir workshop'a katılmış sizler için mis gibi yemekler yapmıştım.Çikolatalı volkan keki yayınlamıştım ama diğerlerini, biraz düzenlemek için beklemeye almıştım.Çünkü hepsi tek porsiyonluktu ve iç malzemeleri oldukça artmıştı.
O şekilde yayınlama şansım yoktu,bende sizler için derledim,düzenledim getirdim :)
Sizlere tariflerimi sunarken ince eleyip sık dokuyorum ki,bir hata olmasın,uzun uzun anlatıyorum ki ilk kez yapacaklar bile rahatlıkla yapsın.Çünkü en ufak bir hatada tüm malzeme ziyan olur buna sebep olmak istemem.Gerçi bu yemekte iç malzemesi artsa da afiyetle yiyebilirsiniz,tek başına bile nefis bir iç malzemesi.
Hepimize mutlu haftalar.
Diğer balık tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK |
4-5 adet levrek fileto
1 adet sarı dolmalık (california) biber
1 adet kırmızı dolmalık (california) biber
1 adet küçük kuru soğan
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1-2 dal taze kekik
1-2 adet defne yaprağı
1 çay bardağı elma sirkesi
RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK |
Öncelikle levrek filetoyu tuzla ve karabiberle lezzetlendirelim.Ardından biberleri ikiye bölüp içindeki çekirdekleri ve kalın etli kısmını bıçakla dikkatlice sıyırıp çıkaralım ,Jülyen şeklinde doğrayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını tavaya alıp eritelim,biberleri,tuzu ve karabiberi de ekleyip diri kalacak şekilde bir süre soteleyelim.
Levrekleri siyah kısmı üstte kalacak şekilde tezgaha alalım,içlerine biberleri paylaştıralım ve rulo şeklinde saralım.
RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK |
Biberleri sotelediğimiz tavada kalan tereyağını eritip,yemeklik doğranmış soğanı şeffaflaşana kadar kavuralım.Rendelenmiş sarımsağı,defne yaprağını,taze kekiği ve sirkeyi de ekleyelim ve rulo levrekleri üzerine yerleştirip altını kısalım.Tavada ki sostan kaşıkla levreklerin üzerine dökerek üstlerinin de pişmesini sağlayalım.Sos yarı yarıya çektiğinde, levreğin üzeri de pişmişse servis zamanı gelmiş demektir.
Tavada kalan sostan balığın üzerine döküp sıcak olarak servis edelim.
RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK |
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
balığı sevmeyenlere bile bu halini sevdirtirsin :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
kesinlikle öyle,nefis oldu,sağol canım..
SilNe kadar güzel görünüyor..Balığı hep ya tava ,ya buğulama yeriz..Bu şekilde hem farklı hem lezzetli olmuştur..Denenecekler arasında yerini aldı Reyhan'cım..Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilKESİNLİKLE DEMELİSİN DEDİĞİN GİBİ HEM DEĞİŞİK HEMDE ÇOK LEZİZ,SAĞOL CANIM..
SilTarif harika ellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederim..
SilAyyy nasıl güzel görseller nasıl iştah açıcı bir tarif ... Ellerine emeğine bu görselleri bize böyle güzel güzel buluşturduğunn için tekrar teşekkürler ... Sevgiler...
YanıtlaSilasıl ben teşekkür ederim beğenilerini yazdığın için..sevgiler..
Sillevrek zaten çok lezzetli bir balık senin ellerinden dahada lezzetlenmiş canım. Afiyet olsun:)
YanıtlaSilsağol canım :)
SilReyhancım sen bu işi bayağı ilerlettin, tebrik ediyorum gerçekten...eline sağlık, sevgiler..:)
YanıtlaSilsağol ablacım,çok incesin.öpüyorum..
SilTariflerini fotoğraflarını titizlikle seçtiğini, emek verdiğini biliyorum. Zaten fotoğrafların anlatıyor bunu Reyhanım, çok güzeller.
YanıtlaSilRulo Levrek güzel falan değil, Şahane görünüyor ellerine sağlık.
teşekkür ederim aslı'cım,çok incesin canım..
SilLevreği genelde buğulama gibi yapıyorum ama bu lezzetide denemek isterim.Ellerine sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSiltavsiye ederim mahtap'cım,teşekkür ederim..
SilBaligi çok seviyorum ben. Özellikle de bugulama ve ızgara. Sebze de girdimi isin icine nefis olmuştur. Ellerine saglık.
YanıtlaSilLevreğin en güzel hâli. :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık, balık tariflerine özel bir ilgim var. Sormak isterim balığın derisini içeride tuttunuz. Yağa temas eden derisi olsaydı daha iyi olmaz mıydı? İşlerinizde kolaylıklar diliyorum.
YanıtlaSilSevgiler...
balığın hiç derici yoktu Rabia hanım,siyah kısmı derken balığın bir tarafının eti biraz daha koyu renkliydi onu kastetmiştim.bu tür rulo şeklindeki yemeklerde balığın derisi pek tercih edilmez hem zor pişer hem de sarmak zor olur.çok teşekkür ederim..
SilSize zahmet verdim. Yanıt için teşekkür ederim.
SilSevgilerimle...
estağfurullah ne zahmeti,asıl ben teşekkür ederim..sevgiler..
SilValla süper,olmuş..Tam bir davet yemeği,çok orijinal ve lezzetli..ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim canım..
SilTEK KELİMEYLE NEFİS ELLERİNE SAĞLIK :)
YanıtlaSilteşekkür ederim..
SilNefis görünüyor çok balık sevmem ama bu balık yenir Reyhancım..
YanıtlaSilbence de yenir :)
SilWorkshoplara katılmak çok zevkli bir etkinlik olsa gerek, katılanlara imreniyorum...
YanıtlaSilTabak süper olmuş, çok lezzetli olmuş belli, ellerinize sağlık...
gerçekten çok keyifli oluyor,teşekkür ederim canım..
SilTam bir gurme olmussun:) levrek le olmasada baska bir balikla mutlaka deneyecegim(Levrek burada varmi bilmiyorum) nefis bir goruntu ve lezzetli oldugundan eminim..Ellerine saglik diyorum..
YanıtlaSilbaşka bir balıkla da olur tabi ama levreğe yakın ve kolay pişecek bir balık tercih et bence,teşekkür ederim canım :)
SilEllerine sağlık ,tarif oldukça değişik nefis bir görüntü.Sevgiler..
YanıtlaSilteşekkür ederim canım..
SilLevrek nasılda mutludur senin elinden böyle muhteşem bir lezzete ve sunuma kavuştuğu için.Canım tek kelime ile muhteşem,muhteşem..
YanıtlaSilayyy evey ya pek bir mutluydu :)sağol vişnapımm öperim.
SilÇok çok güzel görünüyor :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim canım..
SilMerhabalar, pasta tarifi göndererek para kazanmak istermisiniz. Resimli pasta tarifleri kazandırıyor. Yorumda kullandıgım adrese tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz. Bekliyorum
YanıtlaSildavetiniz için teşekkür ederim ama ben çok fazla pasta yapmıyorum..
SilEllerine sağlık,levreğin lezzetine lezzet katmışsın. Sunumu da çok hoş.Selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım,sevgiler..
Siliyi akşamlar canım.Tik gibi bir şey oldu bana:önce bakıyorum adlar nerede yazılmış ve içimden hemen uyarmak geliyor,ne güzel yazmışın ,ama kopyalamaya çok musaitsin ,tam tabağın ortasına yazsana be canım,kırpık kopyalıyorlar resimleri.
YanıtlaSilKusura bakma ,tiklendim kopya konusunda,balık da maşallah çok güzel görünüyor,ellerine sağılık .
haklısın canım ama tam ortasına yazdığım zaman yemeğin görseli bozuluyor,o da bende tik oldu :)Birde zaten her şekilde alıyorlar fotoları onlara engel olmak çok zor.sağol canım..
Silellerine sağlık canım:)
YanıtlaSillevreğin tadı hakikaten başka renk cümbüşü olmuş bu tarif:)
sevgiler..
sağol canım benim ..
SilNefis görünüyor canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilsağol canım..
Silellerine sağlık iştah açıcı görünüyor:)
YanıtlaSilsağol canım benimm :)
SilNe kadar şık bir yemek bu böyle :)
YanıtlaSilBayıldım, nefis olmuş, ellerine sağlık..
Mmmm levreğe bayılırım bu hali de oldukça iştah açıcı görünüyor.Bir pazar akşamı denemek şart oldu.(biz de balık genel de pazar günleri olur da)sevgiler...
YanıtlaSilbizde de balık pazar akşamları yenir :)sağol canım..
Sililk fırsatta :)
YanıtlaSil