9 Nisan 2013 Salı

ZEYTİNYAĞLI , YOĞURTLU PAZI BORANİ

ZEYTİNYAĞLI , YOĞURTLU PAZI BORANİ
Herkese merhabalar.
  Hani atalarımız demiş ya ''mart kapıdan baktırır,kazma kürek yaktırır'' diye,bence artık nisan ayı içinde büyüklerimiz özlü bir söz bulmalılar.Zira iki gündür resmen kış mevsiminde gibiyiz.
Hani nisan yağmurlarını zaten biliyoruz ama kar soğuğu nisan ayında çok alışkın olduğumuz bir şey değil.Tabi havalar bir öyle bir böyle olunca hastalıklarda kaçınılmaz oluyor,kendimden biliyorum koca kış olmadığım kadar ağır yakaladı beni.Aman dikkat edin sizi de yakalamasın.
  Tabi bu arada güzel şeylerde olmuyor değil,geçenlerde kapımı çalan tazemasa yeşillik delisi olan bana gönderilecek en güzel hediyeyi göndermiş sağolsun.Koca bir koli sebze ,meyve ve dahası.Hepsi tazecik,mis gibiydi.Pazı boraniyi de onların gönderdiği pazıyla yaptım,hayatımda ilk kez bir pazıyı haşlamadan işleme tabi tuttum,mis gibi oldu.Gönderdiği her şey harikaydı ama bir yoğurt göndermişler, ben hayatımda bu kadar leziz hazır bir yoğurt yemedim.Kimse yemese de bana kalsa dedim ama herkes benimle aynı fikirdeydi sanırım,kardeş payı yapmak zorunda kaldık :)
  Eğer internet'ten gıda alışverişi yapıyorsanız web sitesine mutlaka uğrayın derim.Tazemasa'ya tekrar çok çok teşekkür ediyorum.

Hepimize güzel,sağlıklı bir hafta diliyorum.
 
Diğer Zeytinyağlı tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.

MALZEMELER

1 bağ pazı
1 orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tepeleme yemek kaşığı pirinç
tuz
taze çekilmiş karabiber
pul biber
üzerine:
1 küçük kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
pul biber
ZEYTİNYAĞLI , YOĞURTLU PAZI BORANİ

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle pazıyı doğrayıp ,yıkayalım ve süzülmeye bırakalım.Diğer taraftan tencereye zeytinyağını alıp ısıtalım ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip sararana kadar kavuralım.Süzülen pazıyı ve yıkayıp süzdüğümüz pirinci de ekleyip biraz karıştırıp kapağını kapatalım ve kısık ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar pişmeye bırakalım. Pazınız çok körpe değil ve pişmiyorsa bir miktar kaynar su ekleyebilirsiniz ama kontrollü eklemelisiniz.pazı ve pirinçler yeteri kadar yumuşadıysa  tuzunu ve baharatlarını da ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  Üzeri için; rendelediğimiz sarımsağı yoğurda ekleyip biraz tuzla güzelce çırpalım ve üzerine gezdirelim.En son  zeytinyağın da yaktığımız pul biberi de üzerine gezdirip servis edebiliriz.bu işlem tamamen tercihinize kalmış,ben hem görsel olarak hem de lezzet olarak çok yakıştırdığım için mutlaka eklerim,siz istemezseniz eklemeye bilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

50 yorum:

  1. Pazı seven biri olarak yemek tam benlik olmuş, elinize sağlık. Fotoğraflar çok güzel görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. günlerdir öyle hastayım ki anlatamam,resmen gripten yamuldum:)bizi bu havalar mahvediyor şekerim:)
    boranide borani yaniii ellerine sağlık
    çok çok pek çok öperimmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş olsun canım tam hastalık mevsimindeyiz,dikkat etmek gerek :)sağolasın..

      Sil
  3. Çok severim canım ellerine sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Canım çok geçmiş olsun.. Havalar gerçekten çok değişik, bazen çok sıcak olabiliyor ama ben hala baharlıklarımı giyemiyorum korkudan :)
    Pazıyı bu şekilde hiç yememiştim, görüntüsü semizotunu anımsattı bana, ellerine sağlık..
    Afiyet, şifa olsun :)

    YanıtlaSil
  5. yemeklerin tümünü zeytinyağıyla severim.
    tümünü ama.
    :)
    yoğurt da pazı da pek severim.
    borani bilmem.
    du bi deneyip öğreneyim.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oh oh ne güzel en sağlıklısı,sağol canım...

      Sil
  6. bizde de bu akşam borani vardı,semi otu ile yaptım,ellerine sağılık,seninkisi süper görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. semiz otuyla da nefis olur,eline sağlık canım.teşekkür ederim..

      Sil
  7. Canım pazının sarmasını çok severim eminim boranide süper olmuştur ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sarmasına bende bayılırım ama boraniyi de çok severim.sağol derya'cım..

      Sil
  8. Canımm pazıyı ıspanktan çok severim ellerine sağlık olsun Reyhanımmm,sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım....
    nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  10. Sağlıklı yemek budur, bayılırım.Eline sağlık ,Reyhan'cım.

    YanıtlaSil
  11. eveeet işte benim yemeğim rahat iki tabak yerim:)ellerine sağlık arkadaşım gece gece yutkunarak yorum yazmak zor oldu:))

    YanıtlaSil
  12. Reyhancığım harikasın canım. Eline emeğine sağlık. Çok muhteşem gözüküyor. Ne zamandır yapmamıştım. Aklıma getirdin sağ ol canım. Öptüm kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim teşekkür ederim,bende kocaman öpüyorum seni..

      Sil
  13. Canım,
    öncelikle geçmişler olsun. En kısa zamanda şifa bul inşallah.
    Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  14. ellerinize saglık.çok lezzetli görünüyor:)

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık canım..
    bereketli olsunn:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık Reyhancım tüm sebze yemeklerini çok seviyorum...

    YanıtlaSil
  17. Gecmis olsun canim..dikkat edilmesi gereken bir ay mart-nisan..buradada cok yagmur var ve serin:( pazi tarifin cok guzel..ellerine saglik diyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demek her yer aynı :(sağol canım..

      Sil
  18. Bkz. yeni postum lütfen :)

    YanıtlaSil
  19. Çok geçmiş olsun Reyhanım. Nisan ayında kışı yaşadık gerçekten bir kaç gün çok soğuktu noluyoruz dedim :)
    Tarifin çok nefis ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nisan ayında kışı yaşadık ama hemen ardından bahar yerine yanlışlıkla yaza geçtik galiba :)sağol aslıcım,öperim..

      Sil
  20. Ellerine sağlık,nefis görünüyor.Geçmiş olsun kendine iyi bak,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  21. ıspnaklısını çok severim, pazılısı da eminim nefistir, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle harika,çok teşekkür ederim...

      Sil
  22. Canım afiyet şeker olsun.
    öpüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim baharım,bende öperim..

      Sil
  23. Geçmiş olsun kuzum kendine çok iyi bak tamam çok tempolusun kuzum:)))
    eline sağlık oğluşa selamlar her zaman o gülen fotolardan içimi açıyor neşesi daim huzurlu olsun:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ablamm çok teşekkür ederim,öpüyorum..

      Sil
  24. Bahar ayları sakattır. Hiç ummadığınız anda kendinizi yorgan-döşek yatar bulursunuz. Geçmiş olsun :) Bol soğanlı pazı kavurmasını, hem sevdiğimiz hem de pratik bir yemek olduğu için arada yaparız ama boranisini hiç denememiştim. Ellerinize sağlık, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle çok dikkat etmek gerekir.Kavurmasını bende yaparım çok da severim ama boranisi de nefis oluyor,teşekkür ederim...

      Sil
  25. ellerinize sağlık bende sizi beklerim wwww.kendimceseyler.blogspot.com

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..