ZEYTİNYAĞLI , YOĞURTLU PAZI BORANİ |
Hani atalarımız demiş ya ''mart kapıdan baktırır,kazma kürek yaktırır'' diye,bence artık nisan ayı içinde büyüklerimiz özlü bir söz bulmalılar.Zira iki gündür resmen kış mevsiminde gibiyiz.
Hani nisan yağmurlarını zaten biliyoruz ama kar soğuğu nisan ayında çok alışkın olduğumuz bir şey değil.Tabi havalar bir öyle bir böyle olunca hastalıklarda kaçınılmaz oluyor,kendimden biliyorum koca kış olmadığım kadar ağır yakaladı beni.Aman dikkat edin sizi de yakalamasın.
Tabi bu arada güzel şeylerde olmuyor değil,geçenlerde kapımı çalan tazemasa yeşillik delisi olan bana gönderilecek en güzel hediyeyi göndermiş sağolsun.Koca bir koli sebze ,meyve ve dahası.Hepsi tazecik,mis gibiydi.Pazı boraniyi de onların gönderdiği pazıyla yaptım,hayatımda ilk kez bir pazıyı haşlamadan işleme tabi tuttum,mis gibi oldu.Gönderdiği her şey harikaydı ama bir yoğurt göndermişler, ben hayatımda bu kadar leziz hazır bir yoğurt yemedim.Kimse yemese de bana kalsa dedim ama herkes benimle aynı fikirdeydi sanırım,kardeş payı yapmak zorunda kaldık :)
Eğer internet'ten gıda alışverişi yapıyorsanız web sitesine mutlaka uğrayın derim.Tazemasa'ya tekrar çok çok teşekkür ediyorum.
Hepimize güzel,sağlıklı bir hafta diliyorum.
Diğer Zeytinyağlı tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER
1 bağ pazı
1 orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tepeleme yemek kaşığı pirinç
tuz
taze çekilmiş karabiber
pul biber
üzerine:
1 küçük kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
pul biber
ZEYTİNYAĞLI , YOĞURTLU PAZI BORANİ |
Öncelikle pazıyı doğrayıp ,yıkayalım ve süzülmeye bırakalım.Diğer taraftan tencereye zeytinyağını alıp ısıtalım ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip sararana kadar kavuralım.Süzülen pazıyı ve yıkayıp süzdüğümüz pirinci de ekleyip biraz karıştırıp kapağını kapatalım ve kısık ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar pişmeye bırakalım. Pazınız çok körpe değil ve pişmiyorsa bir miktar kaynar su ekleyebilirsiniz ama kontrollü eklemelisiniz.pazı ve pirinçler yeteri kadar yumuşadıysa tuzunu ve baharatlarını da ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Üzeri için; rendelediğimiz sarımsağı yoğurda ekleyip biraz tuzla güzelce çırpalım ve üzerine gezdirelim.En son zeytinyağın da yaktığımız pul biberi de üzerine gezdirip servis edebiliriz.bu işlem tamamen tercihinize kalmış,ben hem görsel olarak hem de lezzet olarak çok yakıştırdığım için mutlaka eklerim,siz istemezseniz eklemeye bilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Pazı seven biri olarak yemek tam benlik olmuş, elinize sağlık. Fotoğraflar çok güzel görünüyor. Sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim..
Silgünlerdir öyle hastayım ki anlatamam,resmen gripten yamuldum:)bizi bu havalar mahvediyor şekerim:)
YanıtlaSilboranide borani yaniii ellerine sağlık
çok çok pek çok öperimmm
geçmiş olsun canım tam hastalık mevsimindeyiz,dikkat etmek gerek :)sağolasın..
SilÇok severim canım ellerine sağlık sevgilerimle...
YanıtlaSilteşekkür ederim canım..
SilCanım çok geçmiş olsun.. Havalar gerçekten çok değişik, bazen çok sıcak olabiliyor ama ben hala baharlıklarımı giyemiyorum korkudan :)
YanıtlaSilPazıyı bu şekilde hiç yememiştim, görüntüsü semizotunu anımsattı bana, ellerine sağlık..
Afiyet, şifa olsun :)
çok teşekkür ederim didem'cim..
Silyemeklerin tümünü zeytinyağıyla severim.
YanıtlaSiltümünü ama.
:)
yoğurt da pazı da pek severim.
borani bilmem.
du bi deneyip öğreneyim.
:)
oh oh ne güzel en sağlıklısı,sağol canım...
Silbizde de bu akşam borani vardı,semi otu ile yaptım,ellerine sağılık,seninkisi süper görünüyor.
YanıtlaSilsemiz otuyla da nefis olur,eline sağlık canım.teşekkür ederim..
SilCanım pazının sarmasını çok severim eminim boranide süper olmuştur ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilsarmasına bende bayılırım ama boraniyi de çok severim.sağol derya'cım..
SilCanımm pazıyı ıspanktan çok severim ellerine sağlık olsun Reyhanımmm,sevgilerimle..
YanıtlaSilsağol canım benimmm..
Silellerine sağlık canım....
YanıtlaSilnefis görünüyor...
sağol canım..
SilSağlıklı yemek budur, bayılırım.Eline sağlık ,Reyhan'cım.
YanıtlaSilsağol canım arkadaşım..
Sileveeet işte benim yemeğim rahat iki tabak yerim:)ellerine sağlık arkadaşım gece gece yutkunarak yorum yazmak zor oldu:))
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
SilReyhancığım harikasın canım. Eline emeğine sağlık. Çok muhteşem gözüküyor. Ne zamandır yapmamıştım. Aklıma getirdin sağ ol canım. Öptüm kocaman.
YanıtlaSilcanım benim teşekkür ederim,bende kocaman öpüyorum seni..
SilCanım,
YanıtlaSilöncelikle geçmişler olsun. En kısa zamanda şifa bul inşallah.
Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.
sağol canım,sevgiler..
Silellerinize saglık.çok lezzetli görünüyor:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilbereketli olsunn:)
sevgiler..
Ellerine sağlık Reyhancım tüm sebze yemeklerini çok seviyorum...
YanıtlaSilbende bende :) sağol canımm..
SilGecmis olsun canim..dikkat edilmesi gereken bir ay mart-nisan..buradada cok yagmur var ve serin:( pazi tarifin cok guzel..ellerine saglik diyorum..
YanıtlaSildemek her yer aynı :(sağol canım..
SilBkz. yeni postum lütfen :)
YanıtlaSilbaktım canım :)
SilÇok geçmiş olsun Reyhanım. Nisan ayında kışı yaşadık gerçekten bir kaç gün çok soğuktu noluyoruz dedim :)
YanıtlaSilTarifin çok nefis ellerine sağlık.
nisan ayında kışı yaşadık ama hemen ardından bahar yerine yanlışlıkla yaza geçtik galiba :)sağol aslıcım,öperim..
SilEllerine sağlık,nefis görünüyor.Geçmiş olsun kendine iyi bak,sevgiler:)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım..
Silıspnaklısını çok severim, pazılısı da eminim nefistir, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilkesinlikle harika,çok teşekkür ederim...
SilCanım afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilöpüyorum sevgiler
teşekkür ederim baharım,bende öperim..
SilGeçmiş olsun kuzum kendine çok iyi bak tamam çok tempolusun kuzum:)))
YanıtlaSileline sağlık oğluşa selamlar her zaman o gülen fotolardan içimi açıyor neşesi daim huzurlu olsun:)))
canım ablamm çok teşekkür ederim,öpüyorum..
SilBahar ayları sakattır. Hiç ummadığınız anda kendinizi yorgan-döşek yatar bulursunuz. Geçmiş olsun :) Bol soğanlı pazı kavurmasını, hem sevdiğimiz hem de pratik bir yemek olduğu için arada yaparız ama boranisini hiç denememiştim. Ellerinize sağlık, afiyet olsun :)
YanıtlaSilkesinlikle öyle çok dikkat etmek gerekir.Kavurmasını bende yaparım çok da severim ama boranisi de nefis oluyor,teşekkür ederim...
Silellerinize sağlık bende sizi beklerim wwww.kendimceseyler.blogspot.com
YanıtlaSilteşekkür ederim..
Sil