18 Haziran 2013 Salı

COOKPLUS ile DAMLA SAKIZLI,SEBZELİ LEVREK BUĞULAMA




Yeni bir haftadan herkese merhabalar.
  Bugün sizlere bir tarif ve bir de güzel bir etkinlikten bahsetmek istiyorum.Geçtiğimiz ay cookplus ile yaza merhaba demek için Serkan bozkurt'un yeni yemek okulu Chef' Table'de buluştuk.
Eski yerine hiç gitmemiştim ama yeni okul çok güzel,çok kullanışlı olmuş.Okul maslak'ta,her katına ayrı bir emek harcanmış,her şey düşünülmüş.Üstelik MEB bakanlığınca onaylı bir okul.Eğer diplomalı bir aşçı olmak istiyorsanız mutlaka uğrayın derim.
  Etkinlikte Karaca'nın yeni internet sitesini de tanıma fırsatı bulduk.Karaca'nın ürünlerini seve seve kullanıyordum zaten ama seramik tabanlı tencere ve tavasını ilk kez kullandım.Çok da beğendim.



Cookplus   Karaca'nın yeni açtığı çok güzel bir alışveriş sitesi.Üstelik sadece kendi ürünlerini değil bir çok markanın ürünlerini de sitede bulmanız mümkün.Sürekli takip ederek indirimlerinden de faydalanabilirsiniz.
  Eğer internetten alış veriş yapıyorsanız mutlaka göz atın derim.


 Cookplus hakkında bilgi aldıktan sonra, her zaman ki gibi hep birlikte mutfağa geçtik.Cookplus'ın seramik tabanlı tencere ve tavasıyla mis gibi levrek buğulama ve arapsaçlı krep yaptık.


  Kısacası yine çok eğlenceli bir akşam geçirdik,Serkan şef sayesinde hepimiz levrek fileto nasıl çıkarılır öğrendik.Çok zor gibi görünen bir işlemin usulünü bilince ne kadar kolay olduğunu bir kez daha görmüş oldum.

Hep söylerim benim için, etkinliklerin en güzel yanı blog yazarı arkadaşlarla bir arada güzel vakit geçirmek,yeni yeni arkadaşlar tanımak diye.Yine öyle bir akşamdı.
  Sevgili dilek de  (ıhlamurcum) bizlerle birlikteydi,hiç üşenmemiş taa İzmir'den etkinlik için gelmiş,onu yeniden görmek,birlikte yemek yapmak çok keyifliydi.

Ve mutlu son,güzel sohbetler eşliğinde yaptığımız yemekleri afiyetle yedik.



DAMLA SAKIZLI,KREMALI LEVREK BUĞULAMA


(1-2 kişilik)
Malzemeler:

1 ad levrek
2 ad arpacık soğan
2 diş sarımsak
3 ad küçük renkli biber
2 ad Girit kabağı
1 gr damla sakızı
5 ad kültür mantarı
5 ad istiridye mantarı
4 ad kiraz domates
2 ad taze patates
30 gr krema
20 gr balık suyu
2 y.kaşığı sızma zeytinyağı
tarhun otu
taze kişniş
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI
  Levreği fileto yapıp kılçıklarını balık cımbızı ile temizleyin. arpacık soğanı ortadan ikiye kesin ve sarımsaklarıda doğrayıp cookplus tenceresinin içine koyun. patates, kabak ve biberleri halka halka doğrayın. Mantarları iri parçalara bölün, kiraz domatesleride ortadan ikiye kesin ve tencerenin içine sırasıyla dizin. Üzerine fileto olan levreği koyup krema ve balık suyunu ilave ettikten sonra iki kaşık sızma zeytinyağını gezdirin. Taze baharatları elinizle koparıp ilave edin. En son damlasakızı, tuz ve karabiberini ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

AFİYET OLSUN...

                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

24 yorum:

  1. Uzun zaman olmuş bloğuna uğramayalı! Yeni tarif için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman tekrar hoş geldin :)ben teşekkür ederim canım...

      Sil
  2. oooo şahane bizede öğret Reyhancım fileto çıkarmayı..Balığı çok seviyorum..

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor tarif süper ellerine sağlık hepinizin.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel ve faydalı bir gün geçirmişsin Reyhan'cım..Levrekte şahane gözüküyor..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım,sevgiler...

      Sil
  5. hem güzel bir gün hemde lezzetli bir balık ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir etkinlik,Levrek süper,hemen denemem lazım..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiye ederim canım,teşekkürler...

      Sil
  7. şu etkinliklerinize öyle imreniyorumki ıhlamurcum kadar cesur olsamda atlayıp geliversem bursalardan levrek en sevdiğim balık eşceğzim her alışında şunu fileto yapsana der bende nasıl beceriğim ben onu derim demek kolaymış öylemi eh artık balık sezonunu beklicez damla sakız acaip ilginç geldi böyle yerlerde ne ilginç malzemeler kullanıyorlar aklıma gelecek bişey değil ellerinize sağlık,sevgilerimle reyhancım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım usulünü bildikten sonra aslında her şey kolay ama önce öğrenmek gerekiyor işte :)inşallah bir gün sende gelirsin de tanışma imkanımız olur.çok teşekkür ederim...

      Sil
  8. Böyle etkinliklere katılman ne güzel, üstelik bilmediklerini öğrenmek daha da güzel. Fileto çıkarmanın zor olduğunu düşünüyorum tv de çok izledim ama yapamam heralde.
    Ellerine sağlık Reyhanım nefis bir tabak hazırlamışsın. Ayrıca çok güzel görünüyorsun söylemeden geçemicem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben yapabileceğini düşünüyorum aslıcım sahiden o kadar zor değilmiş :) sağol canım...

      Sil
  9. Çok keyifli bir etkinlik olduğu her foto karesinden belli
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyleydi,teşekkürler canım...

      Sil
  10. Harika bir etkinlik olmuş,canım,afiyeler olsun.
    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımm teşekkür ederim,bende öperim...

      Sil
  11. Reyhancım, etkinliği ne güzel yazmışsın,bayıldım.
    Bende sizlerle beraber olmak için koşa koşa geliyorum, inan o keyfi kaçırmak istemem. Ayrıca etkinlikteki komşuluğunda süperdi arkadaşım,yeni etkinliklerde tekrar görüşme dileğiyle...sevgiler ,öpücükler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımm çok teşekkür ederim,seninle yemek yapmak benim içinde çok keyifliydi,en kısa zamanda yeniden buluşuruz inşallah :) çok öpüyorum...

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..