Yeni bir haftadan herkese merhabalar.
Bugün sizlere bir tarif ve bir de güzel bir etkinlikten bahsetmek istiyorum.Geçtiğimiz ay cookplus ile yaza merhaba demek için Serkan bozkurt'un yeni yemek okulu Chef' Table'de buluştuk.
Eski yerine hiç gitmemiştim ama yeni okul çok güzel,çok kullanışlı olmuş.Okul maslak'ta,her katına ayrı bir emek harcanmış,her şey düşünülmüş.Üstelik MEB bakanlığınca onaylı bir okul.Eğer diplomalı bir aşçı olmak istiyorsanız mutlaka uğrayın derim.
Etkinlikte Karaca'nın yeni internet sitesini de tanıma fırsatı bulduk.Karaca'nın ürünlerini seve seve kullanıyordum zaten ama seramik tabanlı tencere ve tavasını ilk kez kullandım.Çok da beğendim.
Cookplus Karaca'nın yeni açtığı çok güzel bir alışveriş sitesi.Üstelik sadece kendi ürünlerini değil bir çok markanın ürünlerini de sitede bulmanız mümkün.Sürekli takip ederek indirimlerinden de faydalanabilirsiniz.
Eğer internetten alış veriş yapıyorsanız mutlaka göz atın derim.
Cookplus hakkında bilgi aldıktan sonra, her zaman ki gibi hep birlikte mutfağa geçtik.Cookplus'ın seramik tabanlı tencere ve tavasıyla mis gibi levrek buğulama ve arapsaçlı krep yaptık.
Kısacası yine çok eğlenceli bir akşam geçirdik,Serkan şef sayesinde hepimiz levrek fileto nasıl çıkarılır öğrendik.Çok zor gibi görünen bir işlemin usulünü bilince ne kadar kolay olduğunu bir kez daha görmüş oldum.
Sevgili dilek de (ıhlamurcum) bizlerle birlikteydi,hiç üşenmemiş taa İzmir'den etkinlik için gelmiş,onu yeniden görmek,birlikte yemek yapmak çok keyifliydi.
Ve mutlu son,güzel sohbetler eşliğinde yaptığımız yemekleri afiyetle yedik.
DAMLA SAKIZLI,KREMALI LEVREK BUĞULAMA
(1-2 kişilik)
Malzemeler:
1 ad levrek
2 ad arpacık soğan
2 diş sarımsak
3 ad küçük renkli biber
2 ad Girit kabağı
1 gr damla sakızı
5 ad kültür mantarı
5 ad istiridye mantarı
4 ad kiraz domates
2 ad taze patates
30 gr krema
20 gr balık suyu
2 y.kaşığı sızma zeytinyağı
tarhun otu
taze kişniş
tuz
karabiber
(1-2 kişilik)
Malzemeler:
1 ad levrek
2 ad arpacık soğan
2 diş sarımsak
3 ad küçük renkli biber
2 ad Girit kabağı
1 gr damla sakızı
5 ad kültür mantarı
5 ad istiridye mantarı
4 ad kiraz domates
2 ad taze patates
30 gr krema
20 gr balık suyu
2 y.kaşığı sızma zeytinyağı
tarhun otu
taze kişniş
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Levreği fileto yapıp kılçıklarını balık cımbızı ile temizleyin. arpacık soğanı ortadan ikiye kesin ve sarımsaklarıda doğrayıp cookplus tenceresinin içine koyun. patates, kabak ve biberleri halka halka doğrayın. Mantarları iri parçalara bölün, kiraz domatesleride ortadan ikiye kesin ve tencerenin içine sırasıyla dizin. Üzerine fileto olan levreği koyup krema ve balık suyunu ilave ettikten sonra iki kaşık sızma zeytinyağını gezdirin. Taze baharatları elinizle koparıp ilave edin. En son damlasakızı, tuz ve karabiberini ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Uzun zaman olmuş bloğuna uğramayalı! Yeni tarif için teşekkürler :))
YanıtlaSilo zaman tekrar hoş geldin :)ben teşekkür ederim canım...
Siloooo şahane bizede öğret Reyhancım fileto çıkarmayı..Balığı çok seviyorum..
YanıtlaSilöğretirim tabisi :)
SilTabiki senide...
YanıtlaSilbende seni seviyorum vuslatımm :)
SilHarika görünüyor tarif süper ellerine sağlık hepinizin.
YanıtlaSilçok teşekkür ederiz...
SilÇok güzel ve faydalı bir gün geçirmişsin Reyhan'cım..Levrekte şahane gözüküyor..Sevgiler:)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım,sevgiler...
Silhem güzel bir gün hemde lezzetli bir balık ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkürler...
SilNe güzel bir etkinlik,Levrek süper,hemen denemem lazım..Ellerinize sağlık..
YanıtlaSiltavsiye ederim canım,teşekkürler...
Silşu etkinliklerinize öyle imreniyorumki ıhlamurcum kadar cesur olsamda atlayıp geliversem bursalardan levrek en sevdiğim balık eşceğzim her alışında şunu fileto yapsana der bende nasıl beceriğim ben onu derim demek kolaymış öylemi eh artık balık sezonunu beklicez damla sakız acaip ilginç geldi böyle yerlerde ne ilginç malzemeler kullanıyorlar aklıma gelecek bişey değil ellerinize sağlık,sevgilerimle reyhancım :)
YanıtlaSilevet canım usulünü bildikten sonra aslında her şey kolay ama önce öğrenmek gerekiyor işte :)inşallah bir gün sende gelirsin de tanışma imkanımız olur.çok teşekkür ederim...
SilBöyle etkinliklere katılman ne güzel, üstelik bilmediklerini öğrenmek daha da güzel. Fileto çıkarmanın zor olduğunu düşünüyorum tv de çok izledim ama yapamam heralde.
YanıtlaSilEllerine sağlık Reyhanım nefis bir tabak hazırlamışsın. Ayrıca çok güzel görünüyorsun söylemeden geçemicem...
ben yapabileceğini düşünüyorum aslıcım sahiden o kadar zor değilmiş :) sağol canım...
SilÇok keyifli bir etkinlik olduğu her foto karesinden belli
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgiler:)
kesinlikle öyleydi,teşekkürler canım...
SilHarika bir etkinlik olmuş,canım,afiyeler olsun.
YanıtlaSilÇok öpüyorum.
canımm teşekkür ederim,bende öperim...
SilReyhancım, etkinliği ne güzel yazmışsın,bayıldım.
YanıtlaSilBende sizlerle beraber olmak için koşa koşa geliyorum, inan o keyfi kaçırmak istemem. Ayrıca etkinlikteki komşuluğunda süperdi arkadaşım,yeni etkinliklerde tekrar görüşme dileğiyle...sevgiler ,öpücükler.
canımm çok teşekkür ederim,seninle yemek yapmak benim içinde çok keyifliydi,en kısa zamanda yeniden buluşuruz inşallah :) çok öpüyorum...
Sil