Bu Blogda Ara

14 Haziran 2013 Cuma

SUCUKLU VOLOVAN ve İLK MEZUNİYET



Herkese merhabalar,hayırlı cumalar.
   Bugün çocuklarımız ve bizim için çok özel bir gün.Herkes de bir karne heyecanı var.Bizim karnemiz henüz gelmedi, akşama gelecek,yani beklemedeyiz.
Her ne kadar ana okulu karnesi de olsa onun gelişimini takip etmek açısından hiç de küçümsenmeyecek bir karne.Karnede pekiyi yada zayıf yazmıyor belki ama okuduklarınızdan hangi davranışı,gelişimi pekiyi hangisi zayıf anlamak çok da zor olmuyor bizim için.Tabi ona göre önlemlerimizi de almış oluyoruz.
  Bundan iki hafta öncesinde yıl sonu gösterimizi yapıp kepimizi attık,yani ilk mezuniyet heyecanını yaşadık.Ancak o gün itibari ile Ülkemizde başlayan üzücü olaylar nedeniyle yayınlamak istememiştim,şuan haberlerden anladığım kadarıyla ortalık biraz dinginleşti,umarım her şey düzelir.

  Cübbesini giydi,diplomasını aldı ve ilk kepini fırlatıp attı,umarım üniversiteyi bitirip bir kep daha atar semaya.O günleri görmek nasip olur mu ? bilmem ama,olması için duacıyım.


  Tatil çocuklar için güzel,yorgun zihinlerinin dinlenmesi için gerekli bir ara ama şimdiden tüm annelere sabır diliyorum :) Malum şimdiden sıkılmaya başladılar bile ,onları oyalamak çok zor olacak.
  Bu vesile ile çocuklarımıza iyi tatiller ,bol pekiyi'li karneler diliyorum.




  Madem sık yayın yapamıyorum o halde bu güzel güne bir de tarif eklemek çok iyi olacak diye düşündüm. Yağız'ın en sevdiğinden bir volovan tarifiyle bu mutlu günü taçlandırmış olayım.
   Her ne kadar fotoğrafını pek beğenmiş olmasam da sonra değiştiririm umuduyla yayına almak istedim.Şık,pratik ve çok leziz bir börek,ya da kahvaltılık,artık ne demek isterseniz o olsun.Denemeye değer bir lezzet benden söylemesi.
  Daha fazla görsel ve ayrıntılar BURADA  bakmak isterseniz bekleriz :)

Diğer Börek tariflerime BURADAN ,Kahvaltılık tariflerime BURADAN ve Tuzlu hamur işlerine BURADAN ulaşabilirsiniz.

SUCUKLU VOLOVAN


7 adet için MALZEMELER

14 yaprak milföy hamuru
1/2 kangal sucuk
1 çay bardağı ketçap
1/2 çay bardağı su
1 adet yumurta (sarısı üzerine,beyazı milföyleri yapıştırmak için)
üzerine:
kaşar peyniri rendesi

HAZIRLANIŞI

 Öncelikle milföyleri tezgaha alıp en büyük bardağın ağzıyla keselim(milföyler ne orta yumuşaklıkta olmalı,ne çok donuk ne de çok erimiş).Yedi tanesini kestiğimiz şekliyle yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.Üzerine (yalnızca kenarlarına) yumurta akı sürelim ve diğer yedi tanesinin ortasını küçük bir bardakla tekrar keselim ve yumurta beyazı sürdüğümüz diğer milföylerin üzerine kapatalım.Üste koyduğumuz parçaya yumurta sarısı sürüp ,volovanların iç kısmına bir çatal yardımıyla bir kaç delik açalım (bu işlem ortasının çok kabarmaması için).
  Hazırladığımız volovanları 200 dereceli önceden ısıttığımız fırında kapağını çok sık açmadan altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  Diğer tarafta küçük bir tencerede küçük doğradığımız sucuğu,ketçabı ve suyu karıştırıp pişirelim.Pişen volovanları fırından çıkarıp içlerini sucuklu sosla doldurup,üzerine kaşar peyniri rendesi serpip kaşarlar eriyene kadar  tekrar pişirelim.
  Kaşar peyniri eridikten sonra fırından alıp,sıcak olarak servis edelim.

Not: Ben iglo'nun milföyünü kullandım,küçük iki tane kare yaprak yerine bütün bir yaprağı var ve üç adet   volovan yuvarlağı çıkıyor.Size normal küçük kare milföy ölçüsü verdim.Ancak sizde iglo ve onun gibi bütün yapraklı milföy kullanırsanız,5 yaprak milföy yeterli olacaktır.

Not: Yuvarlaklardan kalan parçaların büyük kısımlarını içine peynir koyup kare şeklinde kapatıp ,peynirli börek,üstteki yuvarlağın ortasından çıkan küçük yuvarlakları da üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpip boş olarak pişirebilirsiniz.Bu şekilde kalan parçalar da değerlendirilmiş olacaksınız.
AFİYET OLSUN...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

36 yorum:

  1. oğluşunu tebrik ederim daha nice kep törenlerini görürsün inşallah:)
    bu arada yaptığın böreğin daha yeni duyuyorum farklı birşeye benziyor denemek lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiye ederim nefis bir börek.çok teşekkür ederim...

      Sil
  2. kep töreni harika görünüyor, bizim daha 1 senemiz var, kreşin yıl sonu gösterisinde bile duygulandım, kep töreninde ne yaparım bilmiyorum :)

    görseller harika görünüyor, ama keşke yapılış şeklini resimleseydin pek bişiy anlalayamadım yani gözümde canlandıramadım, en küçük çay bardağı ile kesip sonra daha küçük bir tabakla ortasını mı kesicez :(((
    sanırım fazla çalışmaktan beynim durdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısınız,normalde böyle tarifleri yapılış aşamalarıyla yayınlıyorum ama bunlar çok aceleye gelince malesef unutmuşum.Ama en kısa zamanda tekrar yapıp aşamalarının fotoğraflarını da ekleyeceğim.
      ağzı büyük bir bardakla 14 adet yuvarlak elde ediyoruz,bunların 7 tanesini yani üste kapatılacak kısmını tekrar ortadan küçük çay bardağıyla kesip büyükçe bir delik oluşturuyoruz ki havuz gibi olsun içine sucuklu sosu doldura bilelim.Umarım anlatabilmişimdir :)
      çok teşekkür ederim..

      Sil
  3. Yağızın yanaklarda tombiş tombiş:)
    Rabbim lisans yüksek lisans doktora mezuniyetlerinide göstersin inşaallah
    Volovanda çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. karneler için şimdiden tebrikler..Böreklerde harika görünüyor, eline sağlık..

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNİZE SAĞLIK BİZ ESKİDEN YAPRAK HAMURUNU KENDİMİZ YAPAR VOLOVANI DA ONUNLA YAPARDIK ZAHMETİ DÜŞÜNSENİZE ŞİMDİLERDE BU MİLFÖY HAMURLAR BİZİM KURTARICIMIZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. of of çok fena,Allah'tan milföy varda kolaylıkla yapıyoruz :)teşekkürler canım...

      Sil
  6. Volovan yapmayı çok seviyorum ben! İçine ne isterseniz doldurun :) Sizinki de harika olmuş ellerinize sağlık.. Ufaklık da kocaman lmuş meşun olmş tebrik ederim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle ne istersen koy mis gibi oluyor :)teşekkürler canım...

      Sil
  7. üniversite mezuniyetlerine inşaallah:))
    nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Oğlişe kocaman tebrikler..yanaklarından öpüyorum..volavanda süper görünüyor,mımmm birde sucumu..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. daha nıce torenlerını gorursun ınsallah volovonda tam yemeklık olmus elıne sağlık

    YanıtlaSil
  10. Darısı nice mezuniyetlerin başına olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  11. Yağızı tebrik ediyorum,sucuklu volovonlar nefis görünüyor ellerinize sağlık canım.

    YanıtlaSil
  12. Canım başarıları daim olsun...Volovan nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Tebrikler. nice mezuniyet törenleri diliyorum.Ellerine sağlık ben de denicem nefis olmuş...

    YanıtlaSil
  14. Canım Yağız'ımı tebrik ediyorum. Daha nice nice başarılarını mezuniyetlerini görmeyi nasip olsun inşallah. Yürekten kutluyorum :))
    Volovana bayıldım, nefis görünüyor,ellerine sağlık canım,
    Çok öpüyorum sizi,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Öncelikle tebrik ediyorum inşallah üniversiteyi bitirdiği günleri de görürsün canım başarıları daim olsun. Tarife gelince görüntü mükemmel mutlaka lezzetide öyledir ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Çok hoş bir tarif.Bizimkiler bayılır böyle tariflere en kısa zamanda deneyeceğim...Darısı diğer mezuniyetlere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiye ederim canım,hem nefis hemde çok pratik.teşekkür ederim...

      Sil
  17. Reyhancımmm canım acaip hoş bir tarif. Kolayda. Hemen yapmalıyım misafirlerime..Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  18. Reyhancım, ne büyük mutluluk değil mi? zaman çok çabuk geçiyor,bir bakacaksın ki üniversite bitiyor.Yağız'ı kutluyorum.
    TARİFİN DE ÇOK PRATİK, DENEYECEĞİM,SEVGİLERLE.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet dilek'cim zamanın hızına bende şaşırıyorum bazen.İnşallah o günleri görmek de nasip olsun.teşekkür ederim canım,öperim...

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..