1 Temmuz 2013 Pazartesi

MİMOZA SALATA




Yeni bir haftadan herkese merhabalar.
   Bugün sizlere çok şık çok leziz bir salata tarifim var.Yağız'ın doğum günü için yaptığım bu salata gerek şıklığı ile gerekse lezzeti ile çok beğenilmişti.Mimoza salatayı çok uzun zaman önce yeşim abla'da (Yeturla lezzet kareleri) görüp denemeye karar vermiştim,o gün bu gündür de aklımdaydı.Denemek ancak kısmet oldu ama bundan sonra sık sık yapılacak o kesin :)

   Mimoza salata bir Rus salatası ve onlar bu salatayı genelde tavukla yapıyorlarmış,Ben yeşim abla'da lahanalı halini gördüğüm için ve lahanayı da çok sevdiğim için ilk olarak bu şekilde denemek istedim.Ama en kısa zamanda tavuklusunu da yapmak ve paylaşmak niyetindeyim,hadi hayırlısı :)
   Uzun lafın kısası bu lezzeti mutlaka deneyin ,tadın diyorum,eminim sizlerde çok beğeneceksiniz.

Diğer salata tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.

10 kişilik
MALZEMELER

3 adet yumurta
2 adet orta boy havuç (haşlanıp,rendelenmiş)
6 adet orta boy patates (haşlanıp,rendelenmiş)
1/4 orta boy beyaz lahana (tuzla ovulup,suyu sıkılmış)
ceviz kırığı
sosu için:
5 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
3 tepeleme yemek kaşığı mayonez
1/2 limonun suyu
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz


HAZIRLANIŞI

  Öncelikle sos malzemelerini bir kapta karıştırın ve bir kenarda bekletin.Servis tabağına kelepçeli kalıbın kelepçesini yerleştirin.Tabağı kapatacak şekilde iri kırılmış cevizleri bolca yayın.Üzerine ezilmiş ve tuzlanmış patatesi yayıp kaşığın arkasıyla bastırın.Sosun üçte birini patatesin üzerine dökün ve yayın.Üçüncü kata haşlanıp,rendelenmiş havucu aynı şekilde yayın.Onun üzerine de kalan sosun yarısını dökün.Dördüncü kata da tuzla ovup,suyunu sıktığınız lahanaları yayın ve kalan sosu üzerine dökün.Son olarak haşlamış yumurtanın sarısını ve beyazını ayrı olacak şekilde rendeleyin.Önce beyazını sonra da sarısını salatanın üzerine serpiştirin ve ceviz kırıklarıyla (bolca) süsleyin.Hazırladığınız salatayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
  Servise yakın kelepçeyi çıkarıp dilimleyerek servis edin.

AFİYET OLSUN...

                                                Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

44 yorum:

  1. Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık...Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık harika bir salata,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ismini sevdim, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Lezzetli bir tarif mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık Reyhan'cığım.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiye ederim canım,teşekkürler...

      Sil
  5. Canım ellerine sağlık,çok ık ve lezzetli bir salata olmuş..sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım...Senin de dediğin gibi Mimoza bir Rus salatasıdır.Bizim buralarda özellikle düğünlerde çok sık yapılır.Bu salata etli bir salatadır.Orjinalinde kurutulmuş balık kullanılır.Balığın olmadığı yerlerde tavuk butlarıyla yapılır ama lahana kullanıldığını göremedim.Üzeri ince rendelenmiş kaşarla kapatılır.Bence bu biraz Türk mimozası olmuş...Pek de güzel olmuş ;) selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende yazmıştım zaten orjinali tavuk ve balık yapılıyor diye ama ilk bu tarifi görünce denemek istedim,bu da Türk usulü olsun dedim :)sağol canım...

      Sil
  7. Harika görünüyor, sıcakta böyle fresh tarifler görmek çok hoş. Elinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  9. Oldukca degisik bir salata(Resmini gorunce pasta sandim:) ) kisa zamanda deneyecegim:) ellerine saglik diyorum..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiye ederim canım,teşekkürler...

      Sil
  10. nefis , mutlaka yapmalı
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. harika görünüyor ellerine sağlık seni takibe aldım bende beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. mmmmmmmmm eline sağlık kuzum nefis olmuş:)))

    YanıtlaSil
  13. Canımmm salata tariflerime yenisini ekledim. Ellerine sağlık güzel olmuş..Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hadi hayırlı olsun :) teşekkür ederim canımm

      Sil
  14. ellerine sağlık canım..
    bir ara bloglarda çok revaçta idi :) güzel bir salata..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öyleydi ama bana ancak kısmet oldu :) sağol canım...

      Sil
  15. Çok güzel ve çok değişik bir tarif nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  16. Bende önce pasta sandım Reyhanım, gerçekten nefis bir tarif ve nefis bir görüntü. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  17. pasta zanneden yalnız ben değilmişim ceviz bizi yanılttı ,salatalarda seviyorum ben cevizi ,bu tarifide ilk kez gördüm sos zaten başlı başına ye beni diyor içine ne koyarsan götürür, ellerine sağlık bak buda ramazan menüsüne girebilir .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çoğu kişi pasta sanıyor,masada da öyle sandılar :)teşekkürler canım...

      Sil
  18. Tatlı gibi görünüyor :) Sen yaparsın da güzel olmaz mı ? Ellerine sağlık canım benim. Hayırlı ramazanlar :)

    YanıtlaSil
  19. Nefiss bir şey olduğu belli:)
    Ellerine sağlık canım:)
    Öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  20. bu salatayı cok severım elıne sağlık

    YanıtlaSil
  21. pasta gibi ne kadar güzel olmuş , ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  22. Ben bir Rusum. Mimoza salatası ASLA ne tavukla ne de lahana ile yapılır. Sadece konserve balık ile, Türkiye de ton balığı konservesi idealdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      ben bu tarifi blogger bir arkadaşımdan aldım o mimoza dediği için bende aynı ismi kullandım.Orjinalinde tavuk ya da balık kullanıldığını okumuştum,ben balıkla asla yapmayı düşünmediğim için tavukla da deneyip yayınlayacağım yazmıştım.Fikrinizi yazdığınız için teşekkür ederim..

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..