Bugün sizlere çok şık çok leziz bir salata tarifim var.Yağız'ın doğum günü için yaptığım bu salata gerek şıklığı ile gerekse lezzeti ile çok beğenilmişti.Mimoza salatayı çok uzun zaman önce yeşim abla'da (Yeturla lezzet kareleri) görüp denemeye karar vermiştim,o gün bu gündür de aklımdaydı.Denemek ancak kısmet oldu ama bundan sonra sık sık yapılacak o kesin :)
Mimoza salata bir Rus salatası ve onlar bu salatayı genelde tavukla yapıyorlarmış,Ben yeşim abla'da lahanalı halini gördüğüm için ve lahanayı da çok sevdiğim için ilk olarak bu şekilde denemek istedim.Ama en kısa zamanda tavuklusunu da yapmak ve paylaşmak niyetindeyim,hadi hayırlısı :)
Uzun lafın kısası bu lezzeti mutlaka deneyin ,tadın diyorum,eminim sizlerde çok beğeneceksiniz.
Diğer salata tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
10 kişilik
MALZEMELER
3 adet yumurta
2 adet orta boy havuç (haşlanıp,rendelenmiş)
6 adet orta boy patates (haşlanıp,rendelenmiş)
1/4 orta boy beyaz lahana (tuzla ovulup,suyu sıkılmış)
ceviz kırığı
sosu için:
5 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
3 tepeleme yemek kaşığı mayonez
1/2 limonun suyu
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle sos malzemelerini bir kapta karıştırın ve bir kenarda bekletin.Servis tabağına kelepçeli kalıbın kelepçesini yerleştirin.Tabağı kapatacak şekilde iri kırılmış cevizleri bolca yayın.Üzerine ezilmiş ve tuzlanmış patatesi yayıp kaşığın arkasıyla bastırın.Sosun üçte birini patatesin üzerine dökün ve yayın.Üçüncü kata haşlanıp,rendelenmiş havucu aynı şekilde yayın.Onun üzerine de kalan sosun yarısını dökün.Dördüncü kata da tuzla ovup,suyunu sıktığınız lahanaları yayın ve kalan sosu üzerine dökün.Son olarak haşlamış yumurtanın sarısını ve beyazını ayrı olacak şekilde rendeleyin.Önce beyazını sonra da sarısını salatanın üzerine serpiştirin ve ceviz kırıklarıyla (bolca) süsleyin.Hazırladığınız salatayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
Servise yakın kelepçeyi çıkarıp dilimleyerek servis edin.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık...Sevgiler,
YanıtlaSilteşekkür ederim...
SilCanım ellerine sağlık harika bir salata,sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim canım...
Silismini sevdim, eline sağlık.
YanıtlaSilsağol canım...
SilLezzetli bir tarif mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık Reyhan'cığım.Sevgilerimle..
YanıtlaSiltavsiye ederim canım,teşekkürler...
SilCanım ellerine sağlık,çok ık ve lezzetli bir salata olmuş..sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim canım...
SilEllerine sağlık canım...Senin de dediğin gibi Mimoza bir Rus salatasıdır.Bizim buralarda özellikle düğünlerde çok sık yapılır.Bu salata etli bir salatadır.Orjinalinde kurutulmuş balık kullanılır.Balığın olmadığı yerlerde tavuk butlarıyla yapılır ama lahana kullanıldığını göremedim.Üzeri ince rendelenmiş kaşarla kapatılır.Bence bu biraz Türk mimozası olmuş...Pek de güzel olmuş ;) selamlar...
YanıtlaSilbende yazmıştım zaten orjinali tavuk ve balık yapılıyor diye ama ilk bu tarifi görünce denemek istedim,bu da Türk usulü olsun dedim :)sağol canım...
SilHarika görünüyor, sıcakta böyle fresh tarifler görmek çok hoş. Elinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim...
Silellerine sağlık güzel görünüyor
YanıtlaSilteşekkürler...
SilOldukca degisik bir salata(Resmini gorunce pasta sandim:) ) kisa zamanda deneyecegim:) ellerine saglik diyorum..sevgiler..
YanıtlaSiltavsiye ederim canım,teşekkürler...
Silnefis , mutlaka yapmalı
YanıtlaSilellerine sağlık
sağol canım..
Silharika görünüyor ellerine sağlık seni takibe aldım bende beklerim sevgiler..
YanıtlaSilteşekkür ederim...
Silmmmmmmmmm eline sağlık kuzum nefis olmuş:)))
YanıtlaSilsağol ablam :)
SilCanımmm salata tariflerime yenisini ekledim. Ellerine sağlık güzel olmuş..Afiyet olsun.
YanıtlaSilhadi hayırlı olsun :) teşekkür ederim canımm
Silellerine sağlık canım..
YanıtlaSilbir ara bloglarda çok revaçta idi :) güzel bir salata..
sevgiler..
evet öyleydi ama bana ancak kısmet oldu :) sağol canım...
SilÇok güzel ve çok değişik bir tarif nefis olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilteşekkür ederim handancım...
SilBende önce pasta sandım Reyhanım, gerçekten nefis bir tarif ve nefis bir görüntü. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederim canım...
Silpasta zanneden yalnız ben değilmişim ceviz bizi yanılttı ,salatalarda seviyorum ben cevizi ,bu tarifide ilk kez gördüm sos zaten başlı başına ye beni diyor içine ne koyarsan götürür, ellerine sağlık bak buda ramazan menüsüne girebilir .
YanıtlaSilevet çoğu kişi pasta sanıyor,masada da öyle sandılar :)teşekkürler canım...
SilTatlı gibi görünüyor :) Sen yaparsın da güzel olmaz mı ? Ellerine sağlık canım benim. Hayırlı ramazanlar :)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım :)
SilNefiss bir şey olduğu belli:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)
Öpüyorum:)
sağol canım,bende öperim :)
Silbu salatayı cok severım elıne sağlık
YanıtlaSilteşekkürler...
Silpasta gibi ne kadar güzel olmuş , ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim neşe'cim...
SilBen bir Rusum. Mimoza salatası ASLA ne tavukla ne de lahana ile yapılır. Sadece konserve balık ile, Türkiye de ton balığı konservesi idealdir.
YanıtlaSilMerhabalar,
Silben bu tarifi blogger bir arkadaşımdan aldım o mimoza dediği için bende aynı ismi kullandım.Orjinalinde tavuk ya da balık kullanıldığını okumuştum,ben balıkla asla yapmayı düşünmediğim için tavukla da deneyip yayınlayacağım yazmıştım.Fikrinizi yazdığınız için teşekkür ederim..