Bu Blogda Ara

25 Ocak 2014 Cumartesi

GABRİELE SPONZA İLE GAGGANEU MUTFAĞI


  Hani meşhur bir söz vardır ya ''İstanbul ayaklarımın altında '' diye,işte bu mekandan İstanbul'a bakınca ilk bu söz geliyor aklınıza.Nereden mi bahsediyorum, tabi ki İstanbul Sapphire'den,manzarası yeter dedikleri bu olsa gerek .İşte geçtiğimiz ay bu harika manzaraya karşı çok keyifli bir etkinliğe katıldım.





    24KİTCHEN'ın sevilen şefi Gabriele Sponza,  330. yaşını kutlayan efsane marka Gaggenau önderliğinde biz blogger'larla ile bir araya geldi.Yılbaşına özel tariflerini ilk olarak bizimle paylaşan Gabriele Sponza ,ekranlarda göründüğü gibi oldukça sıcak ve işine hakim bir şef.Bize birbirinden nefis iki yemek yaptı,yaparken de sorularımıza tüm içtenliği ile cevap verdi.Yemekleri o pişirdi biz de izledik,tabi ardından her ikisinin de tadına baktık.




  

   Bazı etkinlikler vardır kusursuzdur,işte bu etkinlik o kusursuz etkinliklerden biriydi.İkramlıklar,muhabbet,manzara,yemekler .Kısacası en iyi şekilde ağırlandık,yeni yeni de bilgiler edindik bu etkinlik sayesinde. Gabriele Sponza ile tanışmak ise ayrı bir keyifti.Hasta olmasına rağmen enerjisine hayran kaldım.Bizler için pişirdiği, Tel  kadayıfa sarılı kuzu bonfile ve Tarçınlı ,zencefilli cookie ise enfesti.Belki sizlerde yapmak istersiniz diye her ikisinin tarifini de aşağıda yazdım,bence deneyin,eminim çok beğeneceksiniz.



Tel kadayıfa sarılı Kuzu bonfile


Tel kadayıfa sarılı kuzu bonfile


Tel Kadayıfa Sarılı Kuzu Bonfilesi:

Malzemeler:
7 adet kuzu bonfile
2 su bardağı tel kadayıf
1 yarım çay bardağı pekmez
1 yarım çay bardağı nar ekşisi
2 dal biberiye
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı çekilmemiş karabiber tanesi

Yapılışı:
Sarımsakları çok ince doğrayın ve nar ekşisi ve pekmez ile karıştırıp bir sos hazırlayın. Bonfileleri bu sosa batırın ve bir tavada her iki tarafını da 1 dakika pişirin. Bonfileye ince kıyılmış biberiye serpiştirin ve tel kadayıfa sarıp kızartın.



Tel kadayıfa sarılı kuzu bonfile


Tel kadayıfa sarılı kuzu bonfile


Tarçınlı ,zencefilli cookie

Tarçınlı, zencefilli cookie
Malzemeler:
280 gr çok amaçlı un
4 gr öğütülmüş zencefil
5 gr kabartma tozu
2 gr öğütülmüş tarçın
1 gr öğütülmüş karanfil
2 gr tuz
165 gr yumuşatılmış margarin
200 gr beyaz toz şeker
1 yumurta
15 ml su
60 ml pekmez
25 gr beyaz toz şeker (ayrıca kullanılacak)

Yapılışı:
Fırını önceden 175 derecede ısıtın. Unu, zencefili, kabartma tozunu, tarçını, karanfili ve tuzu bir kabın içine koyarak kenara ayırın. Büyük bir kabın içinde margarin ve bir bardak şekeri kabarıncaya kadar çırpın. Yumurtayı içine kırıp ardından suyu ve pekmezi ekleyin.  Yavaş yavaş önceden ayırdığınız malzemeleri hazırladığınız karışıma ekleyin. Hamuru orta boy ceviz büyüklüğünde iki yemek kaşığı şeker ile birlikte yuvarlayınız. Yuvarladığınız hamurları yağlı fırın kağıdının üzerine aralarında mesafe bırakacak şekilde dizin. 8-10 dakika kadar önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra başka bir tabağa almadan önce 5 dakika kadar soğuması için yağlı pişirme kağıdında bekletin.
Afiyet olsun...
GAGGENAU HAKKINDA :

  Bugün dünyada 330. yaşını kutlayan benzersiz bir marka olanGaggenau’nun tarihi 330 yıl önceye dayanıyor. 1683 yılında Margrave Ludwig Wilhelm Von Baden tarafından dövme demir ve çivi üreten bir işletme olarak kurulan Gaggenau, tarım makineleri üretimi, demir yolları yapımı derken, 1879 yılında ürettiği ilk gazlı ocaklarla mutfaklarda devrim yaratmayı başarıyor. Bugün, ürünlerini 5 kıtada, 50 ülkedeki tüketicilerine sunan Gaggenau, ürünleriyle adeta bir hayat tarzı yaratmış 330 yaşında bir marka. Gaggenau, Gabriele Sponza ile mutfak buluşmasına katılan bloggerlara, her şeyin bir çivi ile başladığı günlerin anısına “çivi” hediye etti. Gaggenau çivisinin tepesinde, kurulduğu yıl olan “1683” yazıyor.

  Üstün kaliteli ev aletleri üreticisi Gaggenau, “Made in Germany” teknolojisi ve tasarımı ile inovasyonda bir liderdir. Defalarca uluslararası ödüller alan ürünleri ile özel mutfak alanında sürekli yeni devrimler yaratan şirket, 300 yılı aşkın geçmişiyle öne çıkmaktadır. Şirketin başarısı, teknolojik açıdan ilerleme ve işlevsellikle kombine edilen net bir tasarım dili temeline dayanmaktadır. 1995 yılından bu yana BSH Bosch ve Siemens Hausgeräte GmbH Münih’in bir iştiraki olarak faaliyet gösteren Gaggenau, bugün, 50'yi aşkın ülkenin metropollerinde, amiral gemisi galerileriyle temsil edilmektedir. Şirket, 2011 yılında, 170 milyon Avro’nun üzerinde bir ciro elde etmiştir...

                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

1 yorum:

  1. Reyhancım bi türlü mekanın adını telafuz edemedim hemde burası İstanbul, yemeklerde ilginç, bence senin kendine has tariflerinde buluşalım:)) yinede emeğine anlatımına sağlık canım benim. Demekki çok lezziz ki sen bizle paylaştın..

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..