20 Ocak 2014 Pazartesi

KIYMALI,SODALI TEPSİ BÖREĞİ


KIYMALI,SODALI TEPSİ BÖREK 
  Yeni haftadan herkese selamlar.
Hepimizin yaptığı en az bir çeşit kıymalı börek tarifimiz vardır,toplum olarak böreğin her türlüsünü severiz de kıymalı bir başkadır.İşte bugün bundan sonra favoriniz olacak çok leziz,tadına doyamayacağınız bir kıymalı börek tarifim var ki yapmayan,yemeyen pişman olur,o kadar iddialıyım yani :)

  Geçtiğimiz ay misafirlerim için yapmıştım,biz yemeye doyamadık,şimdi sıra sizde.
Eminim sizlerde çok beğeneceksiniz.

Diğer Börek tariflerime Buradan ,Çay saati tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.

MALZEMELER

5 adet günlük yufka
iç harcı için:
500 gr kıyma
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yeşil köy biberi yada sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
tuzot
pul biber
değirmen karabiber
iç sos için:
1/2 çay bardağı erimiş tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
üst sosu:
1 şişe soda
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
üzerine:
çörek otu
susam

KIYMALI,SODALI TEPSİ BÖREK

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle iç harcını hazırlamak için sıvı yağı tencereye alıp,ısıtın.Isınan yağa yemeklik doğranmış soğanı ekleyip ölene kadar kavurun.Küçük doğradığınız biberleri de ekleyin kavurun.Salçasını ekleyip biraz daha çevirdikten sonra kıymayı ekleyip ezerek kavurmaya devam edin.Yeteri kadar kavrulan iç harca tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın ,ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
  Yağladığınız fırın tepsisine ilk yufkayı serin,karıştırdığınız eritilmiş tereyağı ve sıvı yağdan 2 kaşık kadar dökün,ikinci yufkayı da serin o na da yağ karışımından dökün ve üçüncü yufkayı serip yağladıktan sonra iç harcın tamamını boş yeri kalmayacak şekilde yayın.Dördüncü yufkayı ve beşinci yufkayı da aralarını yağlayarak serin,kalan yağı da üzerine döküp böreği kesin.Kestiğiniz böreğe bir şişe maden suyunu her yerine gelecek şekilde boşaltın en az 6-8 saat buzdolabında dinlendirin.Ben akşamdan yapıp bir gece bekletiyorum.Yeteri kadar bekleyen böreğe karıştırdığınız yumurta sarısı ve yoğurt karışımını sürün,çörek otu,susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

8 yorum:

  1. Eline emeğine sağlık Reyhancığım.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hanife, sevgiler canım. ?.

      Sil
  2. tam vazgeçilmez bir klasık ellerine sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle,çok teşekkür ederim.
      sevgiler...

      Sil
  3. ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..