Bu Blogda Ara

10 Şubat 2014 Pazartesi

AYFROST İLE FIRINDA PALAMUT


  Birkaç hafta önce Mutfak sanatları akademisinde  gerçekleşen çok keyifli bir workshop'a katıldım.Her zaman ki gibi yemeklerimizi yaptık ardından da afiyetle yedik.Ama bu katıldığım en pratik workshop'tu diyebilirim.Ayfrost dondurulmuş ürünler üreten bir firma ancak diğer markalardan farklı olarak ürünlerini yemek kutusu olarak piyasaya sürmüş.
Yağını,tuzunu ,baharatını ekle gerisi zaten kutunun içinden çıkıyor.Özellikle kısıtlı zamanlarda,bekarlar ve öğrenciler için harika ürünler.




  Mesela barbunya yemek kutusunun içinde,barbunya,doğranmış soğan,havuç ve domates çıkıyor.Bizlere sadece yağda malzemeleri kavurup,tuzunu şekerini ve suyunu ekleyip pişirmek kalıyor.


  Yine aşağıda tarifini vereceğim palamut yemeği içinde durum aynı.Tüm malzemeler içinde,sadece yağını,tuzunu ekleyip fırına sürmek yeterli.Bu kadar pratik olmalarına rağmen lezzetleri de benim beklentimin çok üzerindeydi diyebilirim.
  Tek sorun yemek kutuları en fazla iki kişilik,hatta yeme kapasitesine göre bir kişi bile yiyebilir.Bana sorarsanız 4 kişilik paketler halinde de üretilmeli.Bu önerimizi Yekta bey'e de ilettik değerlendirirlerse çok daha iyi olacak diye düşünüyorum.


O akşam sevgili papatya ile komşu komşuya yaptık yemeklerimizi.
Menümüzde ;
Zeytinyağlı barbunya,
Fırında palamut yemeği
Vişne soslu cheesecake
   ve papatya ile yemeyeceğimiz için pişirmediğimiz,
Kum midyeli,karidesli risotto vardı.

  Yukarıda da yazdığım gibi biz risottoyu yemeyeceğimiz için pişirmedik bu nedenle lezzeti hakkında yorum yapamıyorum ama diğer yemekler çok lezizdi onu biliyorum.

   Bu keyifli etkinlikte emeği geçen,Hakan şefe, Yekta bey'e, Ecem hanım'a ve tüm Ayfrost yetkililerine tekrar teşekkür ediyorum,benim için oldukça keyifli bir akşamdı.


MALZEMELER

1 paket Ayfrost palamut yemek kutusu (zeytinyağı ve tuz ilavesi yeterli )
ya da

1 adet dilimlenmiş palamut
1 adet domates (zar şeklinde doğranmış)
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1-2 adet çarliston ya da sivri biber küçük doğranmış)
zeytinyağı
tuz

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine palamutları yerleştirin.Üzerlerine küçük doğranmış biber,domates ve kuru soğanı yayın.Tuzunu serpin,zeytinyağını gezdirin.
  Üzerine yine tepsi boyutlarında yağlı kağıt yerleştirip,alttaki ve üstteki kağıdı kenarlarından birleştirin hava almayacak şekilde ,kıvırarak yanlardan kapatın.180 dereceli fırında malzemeler yumuşayana kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi


2 yorum:

  1. Reyhancığım canım ellerine sağlık palamutu fırında pek çok severim..Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  2. Reyhan'cım keyifli bir workshop olmuş,sevgiler...

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..