Bu Blogda Ara

26 Mart 2014 Çarşamba

Elmalı Çiçek Turta



  Elma mevsimindeyiz madem arka arkaya elmalı tarifleri yazmak gerek,malum mevsimi geçti geçecek.
Bugün daha evvel yazdığım elmalı turta tarifinin bir başka sunumu ile sizlere fikir vermek istiyorum.
Tarif küçük detaylar dışında hemen hemen aynı ama sunum tamamen farklı.Hem göze hem mideye cinsinden bir turta oldu,gerçi hoş diğeri de öyleydi ama bu sanki daha bir romantik oldu :)
  Bundan sonra sırada kafes turta var ki onun da görüntüsünü,sunumunu hep sevmişimdir. Aynı tarifin eğer varsa farklı sunumlarını deneyip ,paylaşmayı seviyorum. Çeşitli sunumlar her zaman iyidir,hem gözü yormaz hem de yapanı sıkmaz.
  Ancak erkekler biz kadınlar gibi değiller maalesef, onlar için ilk ve belki tek kural lezzet,biz öyle miyiz peki ? Kesinlikle hayır,bizim için yaptığımız yemekler hem göze hem mideye hitap edecek ,bir de hep aynı sunumlar olmayacak ki severek yapalım,bir de blogger'sanız iyi poz vermesi de şart tabi :)
  Demem o ki siz bu turtayı mutlaka deneyin,hem görüntüsü ile hem de lezzeti ile ikram ettiğiniz herkesi kendinize hayran bırakın :)

Diğer Turta tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


6-8 kişilik
MALZEMELER

125 gr tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
2 küçük çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
5 silme yemek kaşığı pirinç unu
2-2,5 su bardağı un
elmalı harç için:
5 adet orta boy elma
2 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
1 küçük çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine:
pudra şekeri


HAZIRLANIŞI

 Öncelikle elmalı harç için; elmaları rendeleyin ve yapışmaz bir tavada kapağı kapalı bir şekilde 4-5 dakika kadar arada karıştırarak pişirin.Yeteri kadar pişen elmalara pudra şekeri,dövülmüş ceviz ve tarçını da ekleyip karıştırın,ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamur için;
  Tüm malzemeyi ve hamurun 2 su bardağını derin bir kap da karıştırıp yoğurmaya başlayın.Hamur ilk başta toplanmıyor gibi görünse de yoğurdukça yumuşuyor, hatta bir miktar daha un isteyebilecek kıvama geliyor.Eğer elinize yapışıyorsa kontrollü bir şekilde azar azar kalan unu da ilave edebilirsiniz.Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı.Hamur istediğimiz kıvama gelince yumruk kadar bir parçayı koparın, her iki hamuru da buzdolabına kaldırın 1 saat kadar dinlendirin.


  Buzdolabında ki büyük hamuru unladığınız zeminde merdane yardımıyla turta kalıbı (ben iki parçalı turta kalıplarından kullanmanızı tavsiye ederim) yada fırın tepsisinin ölçülerine göre açın.Açtığınız hamuru katı yağla iyice yağladığınız kalıba yerleştirip yanlarını yukarı doğru kaldırın. Soğuyan elmalı harcı eşit bir şekilde hamurun üzerine yayın.
  Diğer hamuru buzdolabından çıkarın.Tezgahı unlayın ve hamuru merdane yardımıyla 2 mm kalınlığında açın.Çiçek şeklindeki kurabiye kalıbı ile hamuru kesin.Kalan hamuru tekrar yoğurup tekrar açın ve kalıpla kesin.Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar edin.Kestiğiniz çiçek hamurları benim yaptığım gibi ya da dilediğiniz gibi elmalı harcın üzerine dizin ve önceden ısıtılmış 175-180 dereceli fırının orta bölümünde altı,üstü pembeleşene kadar pişirin.Piştikten sonra fırından çıkarın tel ızgara üzerinde ılınmaya bırakın.Üzerine pudra şekeri serpip ılık ya da soğuk olarak servis edin
AFİYET OLSUN...


Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
   

21 yorum:

  1. Elmalı turtaya ve kurabiyeye bayılırım eline sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. Reyhan'cım çok severim nefis bir görüntü oluyor ellerine sağlık bir dilim aldım sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. çok şık bir sunum ve nefis bir tart olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. mmm mis gibi elma tarçın kokusu ,ellerine sağlık canım çiçek gibi çok güzel görünüyor:)))

    YanıtlaSil
  5. Elmalı kurabiye,turta ,elmalı herşeyi çok severim ,çok güzel gözüküyor..Ellerine sağlık Reyhan'cım:)

    YanıtlaSil
  6. Gercektende hem goze hem mideye hitap eden bir turta olmus..afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  7. senin çiçek açan turtanı yerim Rehoooom :) en bi sevdiğimdir elmalı turta,kurabiye.. mımm, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam o zaman sana yaparım bundan,yaz bunu da listeye :)

      Sil
  8. nefis görünüyor reyhancım ellerine sağlık, elmalı turtaya bayılırımm! :))

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık harika görünüyor .

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..