Bu Blogda Ara

1 Nisan 2014 Salı

FIRINDA PATATESLİ TAVUK PİRZOLA


  Hemen hemen her evde pişen ve sevilen bir yemektir Fırında sebzeli tavuk. En pratik en lezzetli ana yemeklerden de biridir. Bu pratik yemeğe bir ön aşama ekleyerek lezzetine lezzet katmak mümkün.
Arada ki lezzet farkına biz inanamadık,siz de inanamayacaksınız.Yemeğin lezzeti fırına vermeden önce tavuk ve sebzelerin aynı yağda mühürlenmesinden geliyor.Tavuğu kızarttığınız yağda biberleri ve patatesleri mühürlediğinizde her ikisine de kattığı lezzet tek kelime ile Muhteşem.Tek püf noktası, yağı yakmadan devam etmelisiniz.Bunun içinde orta hararetli ısı yeterli olacaktır.
  Sık sık yaptığınız bu yemeği bir de benim tarifim ile deneyin derim,eminim çok beğeneceksiniz.
Hepimize mutlu haftalar...

Diğer tavuk yemeklerime Buradan , Ana yemeklerime Buradan ulaşabilirsiniz.

4 kişilik
MALZEMELER

4 adet piliç but pirzola ( açılmamış olsun )
3 adet orta boy patates
5-6 adet köy biberi
3-4 diş sarımsak
5-6 adet Arpacık soğan
Sosu için :
3 su bardağı kadar su
1 yemek kaşığı domates Salçası
1/2 yemek kaşığı biber Salçası
Tuz
Değirmen karabiber
Tuzot
1 çay kaşığı Kekik
1/2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı Pul biber
Kızartmak için :
Sıvı yağ



HAZIRLANIŞI

  Öncelikle butları yıkayıp süzülmeye bırakın. Patatesleri soyup yarım cm eninde yuvarlak kesin. Biberleri yıkayın, soğan ve sarımsağın kabuklarını soyun.
  Diğer taraftan bir tavaya ne çok ne de az olmayacak şekilde sıvı yağ koyup kızdırın. Yeteri kadar kızan yağda butları orta ateşte her iki tarafinı da mühürleyin. Pişen butları fırın tepsisine alın ve tavukları kızarttığınız  yağda önce Patatesleri ardından da biberleri çok pişirmeden mühürleyin. Onları da fırın tepsisinde ki butların yanlarına ve üzerine yerleştirin. Arpacık Soğanları, sarımsakları da aralıklarla yerleştirin.
Sos için; derin bir kasede Salça,su,tuz ve baharatları iyice çırpın ve tavukların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190-200 dereceli fırının orta bölümünde Tavuklar ve sebzeler yumuşayıp, kızarana kadar pişirin.
  Yeteri kadar pişen ve kızaran yemeği fırından çıkarıp sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

18 yorum:

  1. Yine döktürmüşsün canım :) Nefis görünüyorlar, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Süper olmuş süper...ellerinize sağlık...hem çok sevilir hem de çok lezzetlidir...

    YanıtlaSil
  3. Tavuk olsunda bana ohh kesin çokta lezzetlidir görüntü ye beni diyor :)

    YanıtlaSil
  4. Ay gece gece tavuk tavuk diye çocuk gibi tutturucam ya:)
    Nefiss görünüyor canım:)
    Ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilahi meliha,sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün :)
      sağol tatlım...

      Sil
  5. ellerine sağlık güzel bir tarif olmuş

    YanıtlaSil
  6. Reyhan'cım ellerine sağlık canım nefis olur,sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Nefis olmuş eline sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  8. İki gün önce yaptım bu tarifi, süperdi :)
    Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğeninize çok sevdim,afiyet olmuş :)
      çok teşekkür ederim...

      Sil
  9. sen yapsan biz yesek olmaz mı?
    çok sevdiğim bi ikilidir.yanına ayran kapıp geliyorum :))

    ellerine emeklerine sağlık rehooooooo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gel gel yaparım ben sana :)
      teşekkür ederim papatiş

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..