Bu Blogda Ara

28 Nisan 2014 Pazartesi

NOHUTLU YAYLA ÇORBASI


  Havalar buralarda bir gün sıcak bir gün soğuk olunca haliyle hastalıklarda kol geziyor.Durum böyle olunca tavuk ve suyu ile pişmiş çorbalar da bizim sofradan eksik olmuyor.Bu nefis çorbada onlardan yalnızca biri.Bildiğimiz yayla çorbası ama nohutlu,yani hem daha doyurucu hem de daha leziz.Ben derim ki yayla çorbasını bir de böyle deneyin,eminim sizlerde çok beğeneceksiniz.


 Herkese mutlu haftalar,bu arada dün akşam şampiyonluğunu ilan eden FenerBahçe'mi ve tüm FenerBahçe 'lileri de tebrik ederim :)

Diğer Çorba tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


6 kişilik
MALZEMELER

1 küçük çay bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 su bardağı tavuk suyu
tuz
Terbiyesi için:
orta boy kase yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
biraz yoğurt suyu ya da su
üzerine:
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane


HAZIRLANIŞI

  Öncelikle yıkadığınız pirinçleri ve haşlanmış nohutları tencereye alın üzerine suyu ekleyin,pişirmeye bırakın.Pirinçler yeteri kadar yumuşayınca ayrı bir kapta yoğurdu,unu,yumurta sarısını,birazda yoğurt suyu yada suyu topak kalmayacak şekilde çırpın.Çırptığınız karışıma sıcak çorbadan yavaş yavaş ve kaşık kaşık ilave edip iyice karıştırın.Yeteri kadar ılıyan terbiyeyi yine yavaş yavaş çorbaya ilave edip karıştırın ve tekrar kaynamaya bırakın(bu aşamadan sonra tencerenin kapağını kesinlikle kapatmayın !).Eğer kıvamı koyu ise biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.Son olarak tuzunu ve dilerseniz karabiberini ekleyin.
 Diğer taraftan ayrı bir kapta yağları ve naneyi kızdırın,dilerseniz kaynayan çorbaya döküp karıştırın, dilerseniz servis esnasında çorba kaselerinin üzerine gezdirin.

Not: Su miktarını her zaman ki gibi az verdim,çorbanın kıvamı koyu olursa damak tadınıza göre kaynar su ilave edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

7 yorum:

  1. Aynen reyhan'cım,burda da havalar öyle ve ailecek keyifsiziz..Çorba çok güzel gözüküyor,hem besleyici,hem doyurucu mehde şifa kaynağı ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Çorbaları ayrı bir severim
    Bu çorbada bir nefis görünüyor
    Ellerine sağlık canımmm

    YanıtlaSil
  3. Reyhan'cım çorbasız bir hayat düşünemem ellerine sağlık,şifa olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çorbaya hiç hayır demem,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Reyhancım havalar bir sıcak bir soğuk.Sabah serin diye üzerimize aldığımız,öğleden sonra ağırlık oluyor bize..Havalar biraz serinledi mi benim de ilk aklıma gelendir çorba.Ellerine sağlık canım bir de tavuk suyu mis missss.

    YanıtlaSil
  6. Yayla corbasini cok severim ama nohutlu ilk kez duydum..ellerine saglik mutlaka denenecek..afiyetler olsun sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Nohut dedin mi akan sular durur bende, daha haşlanmış halini avuç avuç götürürüm :)

    Ramazanda çok arıycaz çorba tariflerini. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..