Bu Blogda Ara

4 Temmuz 2014 Cuma

ÇİLEKLİ MAGNOLİA PUDİNG


Günaydın,Hayırlı Cumalar.
  Bugün,çok değil kısa bir süre öncesine kadar çoğu blogda gördüğünüz,özellikle instagram'ın en moda tatlısı var.Ben de yapalı çok zaman oldu ama biraz rüzgarın dinmesini bekledim sanırım :)
  Aslında
bu puding orjinal magnolia değil ama madem Türkiye'de bu şekilde moda oldu o halde bana da bu şekilde yazmak düşer :)
  New york'ta orjinalini tadanlar bu pudingin magnolia olmadığını iddia ediyorlar,biraz araştırdım evet arada bayağı bir fark var ama burada böyle meşhur oldu yapacak bir şey yok.O halde  biz de Türk usulü magnolia diyelim olsun bitsin :)
  Tadına gelince ; enfes bir lezzet,üstelik oldukça da hafif,çilekler bitmeden mutlaka deneyin,tadın derim.
Günün menüsüne ve sahur önerime göz atmayı unutmayın !
Şimdiden Hayırlı İftarlar...

Diğer Sütlü tatlı tariflerime Buradan ,İftar önerilerime Buradan ,İftar menülerimeBuradan ulaşabilirsiniz.



7.Gün Ramazan menüsü

Yayla çorbası
Çiğ kabak salatası
Pideli köfte
Limonata
Çilekli magnolia puding






Sahur önerisi;

Peynirli duble poğaça








                                         ÇİLEKLİ MAGNOLİA PUDİNG

8 kişilik
MALZEMELER

1 lt. süt
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1 paket krema (200 ml)
1 paket bebe bisküvisi (200 gr.)
500 gr. kadar çilek                                                          

HAZIRLANIŞI


  Vanilya ve krema hariç diğer tüm malzemeleri sütün yarısı ile birlikte bir tencereye alın,çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde çırpın.Sütün kalanını da ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.Muhallebi kıvamına geldiğinde 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Vanilyaları da ekleyip ılınmaya bırakın.oda sıcaklığına gelen pudinge kremayı da ekleyip 2 dakika kadar mikserle çırpın.
  Bebe bisküvisini rondo da çekin,çilekleri tatlıların üzerini süslemek her bir kup için birer tane ayırıp gerisini dilimleyin.
İlk kat için kuplara önce ezilmiş bebe bisküvisi kupun yanlarına gelecek şekilde çilekleri dizin,üzerine 2 kaşık kadar puding dökün.Tekrar bebe bisküvisi,çilek ve puding şeklinde bardak dolana kadar aynı işlemi tekrar edin.Son kata puding dökün ve üzerini bebe bisküvisi ile kaplayıp dilimlenmiş çilekle süsleyin.Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrar edin ve pudingleri buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın.Yeteri kadar soğuyan pudinginizi artık servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...



                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

7 yorum:

  1. ellerinize sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Reyhancım ellerine sağlık,çok lezzetli ve hafif oluyor bu pudding,ben içine birazda labne koyuyorm..Çok yakışıyor..Menünde süper,afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım puding de menüde harika görünüyor... hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil
  4. Bende seviyorum kendilerini
    Yaz için hafif ve çok lezzetli bir tatlı
    Menüde bir harika
    Ellerine sağlık Reyhanım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle harika bir görüntü Reyhanım, adı ne olursa olsun :) bende çok seviyorum. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..