Bu Blogda Ara

11 Aralık 2015 Cuma

Dakota Ay Çekirdeği





Herkese merhabalar. 
Bugün sizlere Dakota ay çekirdeğinin faydalarından ve yine çok keyifli bir etkinlikten bahsetmek istiyorum.
Geçtiğimiz aylarda blogger arkadaşlarımla,Sevgili Hatice Hanımın daveti ile Radisson Blu Hotel'de gerçekleşen çok keyifli bir etkinlikte buluştuk.



 Hotel'e vardığımızda bizleri World Master Şef Fikret Özdemir ve arkadaşlarının ay çekirdeği ile hazırladığı bir birinden nefis atıştırmalıklar bekliyordu.Her birini çay ve muhabbet eşliğinde büyük bir keyifle tattık.



 Tropikal Meyve Soslu Dakota Ayçekirdekli salata
 Ardından önlüklerimizi üzerimize geçirdik ve Fikret Şef ile mutfağa girdik,bu defa yemekleri Fikret Şef yaptı bizler izledik.Fikret şef bizlere Tropikal Meyve Soslu Dakota Ayçekirdekli salata yaptı.
 Ekşi severler için enfes bir salata idi,hep birlikte salatanın fotoğrafını çekip her zaman ki gibi afiyetle yedik,hep yiyoruz zaten :)

Ayçekirdek kırıntıları ile gratine olmuş ballı keçi peynir ve Akdeniz yeşillikleri turunçgiller
 Tabi ki tadım bir salata ile bitecek değildi.Fikret şef ve arkadaşlarının bizler için Ayçekirdeği ile hazırladığı bir birinden leziz yemekleri tatmaya gelmişti sıra.
İlk olarak;
 Üstte fotoğrafını gördüğünüz yeşillikler eşliğinde ballı keçi peyniri ikram edildi ve ben çok beğendim.
Mantarlı ve ıspanaklı krep bohçası Ayçekirdekli sos ile 
 Ardından Mantarlı ve Ispanaklı krep bohçasını bizlere Ayçekirdeği sosu ile ikram ettiler ki ben en çok bu yemeği beğendim,en kısa zaman da da kendi usüllerimle deneyeceğim.

Antrikot  Baby Fırın Patates Ayçekirdekli Izgara Sebzeler Nar Ekşili Sos İle
 Ana yemek olarak da Ayçekirdekli sebze,Nar ekşili sos ve baby fırın patates eşliğinde Antrikot servis edildi,bu yemek de oldukça lezizdi.

Ay Çekirdekli Yoğurtlu Muhallebi, Ay Çekirdekli Şam Bali Tatlısı
 Son olarak da Ayçekirdekli yoğurtlu muhallebi ve yine Ayçekirdekli Şambali Tatlısı ile tatlı bir final yaptık.
Yediklerimiz içtiklerimiz dışında Ayçekirdeği hakkında eğitici bilgiler de almayı ihmal etmedik.
 Ayçekirdeğini tv karşısında ya da sinemada keyifle çitlemek dışında sağlığımız için de tüketmemiz gerektiğini öğrendim mesela.Bir Ayçekirdeği sever olarak bu bilgiler beni oldukça sevindirdi.Sanırım çekirdekten pek hoşlanmayan ve nesini seviyorsun diye serzenişte bulunan eşime bu bilgileri ilk fırsatta aktarsam iyi olacak :)


 Bugüne kadar Ayçekirdekli çikolata yediniz mi bilmiyorum ama ben Ayçekirdeğinin çikolataya bu kadar yakışacağını tahmin edemezdim onu biliyorum :)
 Gerçi ben sütlü çikolata severim,seçenekler arasında yalnızca beyaz ve bitter çikolata vardı ama ben yine de çekirdekli çikolatayı çok sevdim,evde yapsam mı diye de içimden geçirmedim değil hani.Yaparsam mutlaka haber veririm sizlere de :)


 Ay çekirdeğinin faydalarını aşağıda sizler için de yazdım mutlaka göz atın derim.
 Bu keyifli etkinlikte öncelikle Hatice Hanım,Fikret Şef olmak üzere emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim.
Tekrar görüşmek dileği ile.

AY ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Araştırmalar ay çekirdeğinde "iyi yağlar " antioksidanlar ve mineraller bulunduğunu gösteriyor. Tüketiciler ay çekirdeğini uygun fiyatlı bir  atıştırmalık olarak görüyor. Ay çekirdeği aynı zamanda besleyici özelliklerini belgeleyen araştırmalar  bu küçük çekirdeklerin besin deposu olduğunu gösteriyor.

Ay çekirdeği  E vitamini içeriği açısından en iyi az işlenmiş katkısız besin kaynağıdır. Kalbe yararlı yağlar açısından ideal bir profil sağlar, protein açısından zengindir ve doğal olarak düşük karbonhidrat içeriğine sahiptir.

Ay çekirdeği doğal olarak düşük karbonhidratların yerini alacak sağlıklı doymamış yağ ve lif sağlar.

Ay çekirdeği kalp ve damar hastalıklarının önlenmesiyle bağlantılı E vitamini, magnezyum yada selenyum gibi çeşitli besin maddeleri açısından zengindir. Aynı zamanda hamile yada hamile olmayı düşünen kadınlar için anahtar bir besin maddesi olan folik asit içeriği de yüksektir.

Ay çekirdeği hamile kadınlar için yüksek folik asit içeriğine ihtiyacı vardır. Bu basit çerez B grubu vitaminlerini yüksek miktarda sağlar ve aslında ay çekirdeği folik asit içeriği en yüksek olan kuruyemişler arasındadır.


Sağlıcakla kalın...

                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

2 yorum:

  1. bizim toplum kadar ayçekirdeği(çekirdek) çitleyen yoktur sanırım, ne de güzeldir o ayçekirdeği tarlaları kaldı mı acaba memlekette...

    YanıtlaSil
  2. Ayçiçeğinin bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordum paylaşım için teşekkürler. Ayrıca çok güzel bir etkinlik olmuş. Sevgiler...

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..