Bu Blogda Ara

11 Aralık 2015 Cuma

Ali Paşa Pilavı


Günaydın,hayırlı Cumalar.
 Bugün Anne eli gibi'de,leziz,doyurucu bir o kadar da şık bir yemek var.Adına yakışır paşalara layık bir lezzet,bizim evin de en sevilen yemeklerinden biridir.
Sanırım köfte ve pilav ikilisi olması bu durumda oldukça etkili.Her gün yapsam yemem diyen çıkar mı bilmem :)

 Mutlaka deneyin bu lezzeti,eminim sizlerde çok beğeneceksiniz.

Diğer Pilav tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


4-5 kişilik
MALZEMELER
Köfte için:
400 gr. kıyma
1 adet küçük rendelenmiş kuru soğan
1 dilim bayat ekmek (ıslatıp,didiklenmiş)
1 yumurta
2 çay kaşığı kimyon
tuz
1 silme çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Domates sos için:
5-6 yemek kaşığı domates püresi ya da 1 orta boy domates
tuz
Köfteyi kızarttığınız yağ


Pilav için:
2 su bardağı baldo pirinç
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağı
1 adet kesme şeker
tuz
3-5 damla limon suyu
3 su bardağı su (sıcak ya da kaynar olmayacak)



HAZIRLANIŞI
 Öncelikle tüm köfte malzemesini derince bir kaba alın ve güzelce yoğurun.Fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlak şekil verin,üzerini kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakın.
 Ardından Pilav için tereyağını ve sıvıyağı tencereye alıp eritin.Pirinci ılık su ile duru su akana kadar iyice yıkayın.Isınan yağlara yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci,tuzu,kesme şekeri ekleyip tane tane ayrılana ve yağı çekene kadar kavurun.Yeteri kadar kavrulan pirince suyunu ve limon suyunu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.Suyu kaynayan pilavı hafifçe karıştırın ve en küçük ocağın en kısık ateşinde kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.Pilavınızı pişme aşamasında sadece bir kere göz göz oluğunda hafifçe karıştırın,onun dışında karıştırmayın.Suyunu çekmeye yüz tuttuğunda  (Dibi hafif nemli iken ) pilavı ocaktan alın.Kapağın altına kağıt havlu kapatıp 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
 Pilav demlenirken bir tavaya sıvıyağı döküp kızdırın ve hazır olan köfteleri önlü arkalı kızartın.
Kızaran köfteleri de bir kenara alıp köftenin yağına (eğer köfteniz çok yağ saldı ise birazını dökebilirsiniz) domates rendesi ve tuz ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.Pişen sosa köfteleri de ekleyip arada tavayı sallayarak karışmasını sağlayın ve  2-3 dakika kadar soteleyin.
 Yeteri kadar demlenen pilavı ister porsiyonluk olarak isterseniz büyükçe bir kaseye doldurup ters çevirin,üzerine soslu köfteleri dizip sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...    


                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

2 yorum:

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..