Bu Blogda Ara

18 Aralık 2015 Cuma

Sır, Sabır, Armağan !


Günaydın,Hayırlı Cumalar.
Arılar hakkında daha evvel çok araştırma yapmışlığım vardır,neden bilmem her zaman ilgimi çekmişlerdir.Sanırım Kuran'ı Kerimde ve birçok hadiste arılar ve baldan bahsedilmesinin bunda etkisi büyüktü. İşte bu etkinliğe davet edildiğimde belki de bu nedenle bir başka mutlu oldum.
Bilgilerime yenilerini eklemek hiç de fena olmayacaktı ve umduğumdan daha çok şey öğrendim desem yalan olmaz.

Doors Akademi Arçelik Mutfağı'nda gerçekleşen etkinlikte, konsepte uygun olarak balla hazırlanmış nefis yiyecekler ile karşılandık.
Ardından bizleri,Arıların kraliçesi olarak bilinen,hayatını arılara ve onları korumaya adamış olan Debra Roberts bilgilendirdi.Bu bilgiler beni arılara bir kez daha hayran bıraktı.Doğaya zarar vermeyen tek canlı olan arılar hayatları boyunca 1 tatlı kaşığının sadece onda biri kadar bal üretebiliyormuş.Bir kavanoz için 7,5 milyon çiçek dolaşıyorlarmış. Her arı kendi kovanını kokusundan tanıyormuş ve aralarında ki sıkı iş birliğine rağmen bir birlerinin işine asla karışmazlar imiş.


Debra Roberts'den arılar hakkında bilgi aldıktan sonra,Pazarlama Müdürü Güray bey bizlere Anavarza bal hakkında bilgiler verdi.Marka adını kozan ilçesinde ki Anavarza antik ketinden alıyormuş.Türkiye'nin en büyük bal ve arıcılık laboratuarı için de ilk adımı atmışlar.
Çiçek,çam,keven-kekik,narenciye,kestane balı çeşitleri ile oldukça geniş bir lezzet yelpazesine sahip.Ayrıca Yeni neslin balı dedikleri Krem balı da Türkiye de bir ilk.

SIR
İnsan idrakini aşan kusursuz bir sistem. Çiçeği seçmesinden poleni taşımasına, işlemesinden muhafazasına kadar anlaşılması imkansız bir süreç bu. Onlara ve sırlarına saygı duyuyoruz. Onlar ki, minik kanatlarında evrenin sırlarını taşıyor.


SABIR
Tabiatın uzmanlık alanı: Sabır. Sakin, telaşsız, aksamayan işleyiş. Hata kabul etmeyen, mükemmel zamanlamayla yürütülen işler. Doğadan bize en iyisini vermesini bekliyorsak, bunun en büyük bedeli sabır. İnsanın en çok zorlandığı erdem. Arıcılık yapıyorsak, sabra ihtiyacımız var. Sabırlı olmaya mecburuz.


ARMAĞAN
Sırrın sabırla buluştuğu yerde, doğanın insana jesti. Lezzetin ve sıhhatin bir arada bulunduğu eşsiz besin. Ve mesele, armağanı korumak; insanlara, kıymet bilenlere aynı kusursuzlukla sunabilmek.


Bu kıymetli bilgileri aldıktan sonra hep birlikte Şef Fehmi Samancı ile ballı tarifler yapmak üzere mutfağa geçtik.
Katıldığım workshoplarda yaptığım yemeklerin tariflerini genellikle blogda paylaşmıyorum.bunun nedeni,bazen tarif ya da malzemeler çok farklı olduğu için bazen de tekrar evde deneme ihitiyacı duyduğum için,elime verilen her reçeteye güvenemiyorum maalesef.Tabi bu durum her workshop için geçerli değil,paylaştığım bir çok tarif de mevcut blogda.Ama bu workshop'ta yaptığımız tüm tarifler hem pratik hemde malzemeleri her evde olabilecek cinstendi.Bu nedenle lerleyen günlerde tamamını sizlerle de paylaşacağım.
Neler mi yaptık ?
Sirkencübin şerbeti
Ballı kanatlar
Helva-yı Hakani (Ballı helva)



Sirkencübin şerbeti

Helva-yı Hakani (Ballı Helva)

''Ballı Tavuk Kanatları''

Bu keyifli etkinlikte emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalın...
                                                    Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

1 yorum:

  1. Suphanallah, ne küçük seylerde ne büyük muciZeler yaratmış Rabbim. Ellerinize saglık. Ne güzel bir workshop olmuş.

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..