Bu Blogda Ara

16 Aralık 2015 Çarşamba

Fırında Yoğurt Soslu,Biberiyeli Baget



 Herkese merhabalar.
Bugün sizlere hem çok pratik hem de enfes bir tavuk tarifi vereceğim.Tavuğun her halini yemeyi severim ama en çok fırında yapmayı seviyorum,hem daha kolay oluyor hem de ortalık batmıyor.Bu nedenle kızartmak yerine ya haşlıyorum ya da fırında yapmaya çalışıyorum.Tabi bu durumda sağlıksız olmasının da etkisi yok değil.
Gerçi ben kendi adıma lezzetten ödün vermeyi pek sevmem ama evde çocuk olunca artık mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum.
  Aynı sosu kanat,bütün tavuk ya da tavuk pirzolada da kullanabilirsiniz,tabi tavuk miktarına ya da büyüklüğüne göre biraz çoğaltabilir ya da azaltabilirsiniz.Hangi şekilde yaparsanız yapın ama mutlaka deneyin bu tarifi.

Diğer Tavuk yemeklerime Buradan ulaşabilirsiniz.



4-8 kişilik
MALZEMELER

8 adet tavuk baget
Sos için:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 silme yemek kaşığı domates salçası
1 silme tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı ketçap (tercihen acılı)
Tuz
Karabiber
Pul biber
bir kaç dal taze biberiye (taze yoksa kurusunu da kullanabilirsiniz)



HAZIRLANIŞI

 Öncelikle tavukları yıkayın,bıçakla üzerine birkaç yerinden derin delikler açın, süzülmeye bırakın.Ardından bir kasenin içinde biberiyenin bir kısmı ile tüm sos malzemelerini karıştırın.Hazırladığınız sosu bir fırça yardımı ile bagetlerin her yerine gelecek şekilde kalın bir tabaka halinde sürün,kalan biberiye yapraklarını elinizle koparıp tavukların üzerine serpin ve fırın tepsisine alın.Üzerini başka bir tepsi yada alüminyum folyo ile kapatıp buz dolabına kaldırıp 2-3 saat dinlendirin.Yeteri kadar dinlenen tavukları dolaptan çıkarıp 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.Fırını 200 dereceye ayarlayın,ısınınca tavuğu fırına verin.Nar gibi kızarana kadar fırının orta bölümünde pişirin.Dilerseniz üstü kızarınca altını çevirip altını da kızartabilirsiniz.Altı biraz kızarınca tekrar üst tarafını çevirip 5 dakika daha pişirin ve fırından alın,sıcak olarak servis edin.
Not: Eğer vaktiniz varsa tavukları sos ile biraz daha fazla dinlendirmenizi tavsiye ederim,dinlendikçe lezzeti artacaktır.
Afiyet olsun...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..