Bu Blogda Ara

15 Şubat 2016 Pazartesi

Barbunyalı,Mısır Unlu Pazı Çorbası


Karadeniz'in meşhur kara lahana çorbasını bilmeyen yoktur sanırım,benim en sevdiğim çorbalardan biridir,mısır unu ve kara lahananın uyumuna bayılırım.Pazıyı da en az kara lahana kadar severim,mısır unu ile birleşince onunla da nefis bir lezzet çıkacağından emindim.Sonuç beni şaşırtmadı

,enfes bir lezzet çıktı ortaya.Eminim sizlerde çok beğeneceksiniz,mutlaka deneyin derim.
Hepimize huzurlu bir hafta diliyorum.

Diğer Çorba tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


8-10 kişilik
MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış taze ya da kuru barbunya
1 demet orta boy pazı
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet küçük boy kuru soğan
2 su bardağı et suyu
1 lt. su
1 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
1 küçük çay bardağı su (mısır ununu ıslatmak için)
tuz 
karabiber
pul biber



HAZIRLANIŞI

Öncelikle pazıyı ayıklayıp,yıkayıp,ince ince kıyın ve süzülmeye bırakın.Diğer taraftan büyük bir tencereye yağları alıp,ısıtın.Isınan yağa önce yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.Salçaları ekleyin bir kaç dakika daha kavurup haşlanmış barbunyayı da ekleyip biraz daha çevirin.Et suyunu ve suyu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.Çorba suyu kaynayınca altını kısın,pazıları,tuzu baharatları da ekleyip arada karıştırarak pazı ve barbunyalar yumuşayana kadar pişmeye bırakın.(Suyu azaldıkça yavaş yavaş kaynar su ilave edebilirsiniz).
Pazı ve barbunya yeteri kadar pişince,suyla karıştırdığınız mısır ununu da ekleyin,10 dakika daha kaynatın.Bu aşamadan sonra çorbanın kıvamı koyu ise biraz daha kaynar su ilave edip,dilerseniz yine damak tadınıza göre biraz daha tuz ve biber ekleyip bir taşım daha kaynatın çorbayı ocaktan alın.
Not: bu malzemelerden yaklaşık 8-10 kişilik çorba çıkıyor, kalabalık değilseniz ya da ertesi güne kalsın istemiyorsanız yarı malzeme ile de yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...



Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  

2 yorum:

  1. Karadenizli olan rahmetli yengem sevdiğimi bildiği için özellikle karalahana çorbasını pişirirdi. Yıllar var ben de bu çorbayı unutmuşum. Çorbanın hali başkadır. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Kışın çorbasız yapamayanlardanım ben de. karadeniz mutfağına merak saldım uzun zamandır. Bu çorba okudukça beni baştan çıkardı diyebilirim. Ellerine sağlık. Not ettim tarifini

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..