Bu Blogda Ara

13 Şubat 2016 Cumartesi

Peynirli Şerit Poğaça


Mayalı hamur işleri,diğer hamur işlerine oranla vakit bakımından daha çok el oyalasa da,yine de en çok tercih edilen hamur çeşididir.Gerek kokusu gerekse puf puf yumuşacık dokusu ne desek ne kadar uğraşsak değiyor doğrusu.Bir de böyle şık sunumlu halleri var ki en çok da o hallerini seviyorum ben,''hem göze hem mideye'' deyimi vardır ya,işte tam da öyle bir şey.

Şerit poğaça şık görünümü ile gözünüzü hiç korkutmasın yapımı aslında çok kolay,aşağıda ki fotoğrafta adım adım anlattım,eminim hiç zorlanmayacaksınız.
Bu nefis ve şık poğaçaları mutlaka deneyin derim,eminim sizlerde çok beğeneceksiniz.
Diğer Poğaça tariflerime Buradan, Çay saati tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


8-10 adet
MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un (3,5-4 su bardağı kadar)
İçine:
1 kase beyaz peynir (ezilmiş)




HAZIRLANIŞI

Un ve instant maya hariç tüm malzemeyi derin bir yoğurma kabına alın,karıştırın.Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayın.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yoğurun.İstediğiniz kıvama gelen hamuru dilerseniz streçle sararak dilerseniz üzerini nemli bir bez ile kapatarak (bu işlemi hamurun üzerinin kabuk bağlamasını önlemek için yapıyoruz) en az iki katı olana kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartın,elinizle düzeltip yuvarlayın.Üstte ki fotoğrafta ki gibi merdane ile açtıktan sonra,bıçakla 5-6 yerinden kesikler atın.Diğer uç kısmına peynir koyun,ne sık ne de gevşek olmayacak şekilde sarın,peynirin akmaması için uçlarını elinizle bastırıp kapatın.Ek yerini alt kısmına getirip dilerseniz ay şekli verin,dilerseniz sardığınız şekilde yağladığınız tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın ve 30 dakika kadar tepside tekrar mayalanmaya bırakın.30 dakikanın sonunda yumurta sarısını 1 yemek kaşığı yağ ile karıştırıp bir fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürün.Önceden ısıtılmış 180-190 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.Fırından aldığınız poğaçaları ister sıcak isterseniz de ılık olarak afiyetle tüketin.
Afiyet olsun...



Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..