Bu Blogda Ara

23 Şubat 2019 Cumartesi

Mandalina Soslu,Karamelli Etimek Tatlısı



Herkese mutlu akşamlar
Bu ara ev halkı sürekli tatlı istiyor dolayısı ile de bol bol yeni tatlı tarifleri çıkıyor,tabii bana da hemen sıcağı sıcağına paylaşmak düşüyor.
Siz mandalina
aromasını sever misiniz bilmiyorum ama 
ben bayılırım,hele de karamelle birleşince daha da çok bayıldım.Bu sefer ki tatlıyı kendi damak tadıma göre hazırladım ama bizimkilerde bayıldılar. Yağızhan'a göre cheseecake tadında bir tatlı oldu,bende aynı düşüncedeyim :) 
Demem o ki, bu tarifi mutlaka deneyin,eminim sizlerde çok beğeneceksiniz
Dilerseniz aynı tarifi portakal ile de yapabilirsiniz.

Diğer sütlü tatlı tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


Malzemeler (200 ml'lik klasik su bardağı)

1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti için;
1,5 su bardağı yoz şeker
2 su bardağı su
Mandalina sos için;
2 su bardağı mandalina suyu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker
Kreması için;
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağ
Vanilya (tercihe kalmış)
Üzerine;
Hindistan cevizi
Toz Antep fıstığı



Hazırlanışı

Öncelikle etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin. Şekeri ocağa alın,yakmadan eriyip rengi dönene kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Şeker eriyince dikkatli bir şekilde sıcak suyu ekleyip, katılaşan şekeri eriyene kadar karıştırarak kaynatın ocaktan alın.Etimeklerin üzerine her yerine gelecek şekilde dökün.
•Diğer taraftan muhallebi için tereyağı ve kullanacaksanız vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırın ve ocağa alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.kaynadıktan sonra bir kaç dakika daha pişirin ocaktan alın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın etimeklerin üzerine dökün.
•mandalina sosu için mandalina suyu,şeker ve nişastayı karıştırıp ocağa alıp koyulaşana kadar pişirin.
Mandalina sosunu da muhallebinin üzerine dökün,oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın.


Soğuduktan sonra Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyip soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..