Bu Blogda Ara

23 Şubat 2019 Cumartesi

Ispanaklı Kek



Herkese mutlu hafta sonları.
Bugün son yılların en trend tariflerinden biri olan ıspanaklı keki tarifiyle geldim.Netten baktığınızda bir sürü tarif var,
kimisi ıspanakları benim gibi çiğden,kimi haşlayarak,kimi sapıyla kimi sadece yaprağıyla yapıyor.İlk yapacağım zaman acaba ıspanak kokar mı? tadı nasıl olur tereddütlerini yaşadıktan sonra,akıma uyma kararı aldım :)
Kafama en çok yatan tarifi kendime göre uyarladım,sonuç yemyeşil,pamuk gibi bir kek oldu.Fırında pişerken hafif bir ıspanak kokusu geldi ama fırından çıkıp soğuyunca kokudan eser kalmadı.Eğer hala denemediyseniz ve tereddütleriniz var ise hiç tereddüt etmeden bu tarifi deneyin derim.

Diğer kek tariflerime Buradan ,Çay saati tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


20 cm'lik kalıp yada tepsi 

Malzemeler (200 ml'lik klasik su bardağı ölçüsü)

3 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 kabartma tozu
1 paket vanilya(isteğe bağlı)
1 su bardağı ıspanak püresi(yaklaşık 20 adet büyük ıspanak yaprağı +5-6 yemek kaşığı su)
2 su bardağı elenmiş un
Üzerine;
pudra şekeri



Hazırlanışı

Öncelikle ıspanak yapraklarını saplarından ayırıp yıkayın. 4-5 yemek kaşığı su ile rondodan geçirin. Tamamen pürüzsüz olması için bir kaba alın yarım su bardağı sıvı yağı da ekleyip el blendırından geçirin.
Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp köpürene kadar mikserle iyice çırpın.ıspanak püresini ekleyip karışana kadar tekrar çırpın. Elenmiş un,kabartma tozu ve dilerseniz vanilyayı da ekleyip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını küçük yuvarlak yada kare borcama veya benim gibi küçük kelepçeli kalıba dökün. 170 dereceli fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Piştikten sonra üzerine bolca pudra şekeri serpip soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..