Bu Blogda Ara

27 Şubat 2019 Çarşamba

Salda Gölü


Herkese mutlu sabahlar.
Bugün sizlere geçtiğimiz yaz gittiğimiz Salda Gölü gezimizden bahsetmek istiyorum.Kendimi bildim bileli hep Maldiv adalarına gitmek istemişimdir
,kim istemez ki zaten :)
E malumunuz maldiv adalarına gitmek o kadar kolay değil.O zaman bizde kendi maldiv'imiz Salda'ya gideriz dedik.
Biz de çoğunluk gibi Salda' ya tatil dönüşü uğradık. Aslında Salda' yı ilk duyduğumuzda özel olarak gitmek istemiştik ancak genelde ege ve Akdeniz tarafına tatile gittiğimiz için bir tatil dönüşü de uğrayabiliriz diye vazgeçmiştik.Malum Furkan küçük bir gün için o yolu gözümüz kesmedi :)





Aynen planladığımız gibi yaptık,Muğla tatili dönüşü uğradık güzel Salda'ya.Tatil dönüşü olduğu için zamanı ayarlayamadık ve maalesef ki akşama doğru ancak varabildik.Tabii istediğimiz kadar kalamadık ve istediğim fotoğrafları da çekemedim.Ama olsun yine de Salda'yı görmek,suyuna girmek harikaydı.



Ama hem akşam üzeri olması hem de bizden önce yağmur yağmış olması nedeni ile su biraz bulanıktı.Evet yine turkuaz renkteydi ama o nette dolaşan fotoğraflardaki hali pek yoktu.fotoğraflardan da belli olduğu üzere bayağı dalgalıydı.


Biraz Salda gölü hakkında bilgi vermek gerekirse;
Salda gölü,Burdur'un Yeşilova ilçesi sınırlarında yer alıyor.Ölçülebilen derinliği 185 metre olan Salda gölü,Türkiye'nin en derin ve en temiz tatlı su gölü,dünyanın da üçüncü en derin gölü özelliğini taşıyor.Binlerce yıl önce jeolojik bir çökme ile meydana geldiği tahmin edilen yuvarlak gölde sazan balıkları yaşıyor.
Salda gölü'nün özellikleri bunlarla sınırlı değil,Salda gölü yeryüzünde marsla aynı özellikleri taşıyan iki yerden biriymiş.
Suyunun içindeki mineraller sayesinde mantar ve sivilceye iyi geldiği,çevresindeki toprağında içindeki mineraller sayesinde birçok rahatsızlığa iyi geldiği söyleniyor.



Gölde yüzmek mümkün ancak yer yer balçıklı alan olabileceği için çok dikkatli olmak gerekiyor.Özellikle çocuklarınızı yanınızdan ayırmayın derim.
Bu kadar güzel bir yeri daha evvel neden keşfedememişiz diye düşünüyorsanız,cevap çok basit.Tam bir saklı cennet,Bulunduğu bölge çok sapada kaldığı için ve arabaların geçiş güzergahında olmadığı için.
Bence iyi ki geç keşfetmişiz,daha evvel bilinseydi bu zamana gelir miydi bilmem? yarına çıkar mı onu da hiç bilmiyorum.Alan sit alanı ilan edilmiş ancak 1992 de koruma derecesi düşürülmüş.Umarım her şeyi mahvettiğimiz gibi Salda gölünü de ziyan etmeyiz.




Salda gölünün içinde,toprak alanında,her yerinde çekim yapılıyordu,Düğün,nişan,blogger çekimleri ne ararsanız vardı.
Sanırım yeni gözde fotoğraf çekim alanımız Salda gölü olacak :)


Biz Salda gölü'ne uğradığımızda Bayram tatili bitmişti,hafta içiydi ve akşam üstüydü,buna rağmen yine de oldukça kalabalıktı.Fotoğrafta gördüğünüz insan kalabalığı sadece ufak bir kısmı.Hafta sonu ya da tatil zamanlarını artık siz düşünün.Umarım bu güzelliğin kıymetini biliriz.

Başka bir gezi yazısında görüşmek üzere.
sağlıcakla kalın...


Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  

1 yorum:

  1. iyi yapmışsınız. azda olsa görmek gerek. Bende çok görmek istediğim göllerden biri.

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..