Bu Blogda Ara

10 Nisan 2019 Çarşamba

Cevizli,Tarçınlı Kurabiye


Haftanın ortasından herkese günaydın.
Bazı hamurlar vardır zamanla kendinize onları temel tarif yaparsınız.Özellikle bu,kek,kurabiye ve poğaça için geçerlidir.Benimde tabii ki
temel tariflerim var,mesela mis gibi tereyağ ve tarçın kokan bir kurabiye hamurum var ki damak çatlatır.Her malzeme ile korkmadan yaptığım temel kurabiye tarifimi bu defa cevizle denedim.Tabi ki sonuç muhteşem oldu belki de cevizi çok sevdiğimden bana göre en güzel hali bu oldu.Kıyır kıyır,ağızda dağılan enfes bir kurabiye,mutlaka deneyin derim.

Bu hamur ile yaptığım diğer tariflerime Buradan,Tüm kurabiye tariflerime Buradan,Çay saati tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


MALZEMELER
(200 ml'lik su bardağı ölçü)

1 su bardağı ceviz kırığı  (120 gr) 

200 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1/3 su bardağı toz şeker  (67 gr)
1 adet vanilya (isteğe bağlı)
2 su bardağından biraz fazla un (220 gr)
bulamak için:
1 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı pudra şekeri


HAZIRLANIŞI

Oda sıcaklığındaki tereyağ,toz şeker,vanilya,un ve cevizi karıştırıp yoğurun.İlk başta hamur toplanmayacak gibi görünse de yoğurdukça kendini toplayan oldukça yağlı ama ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.

Fırını fansız olarak 160 dereceye ayarlayıp çalıştırın.Hamurdan büyük bir parça koparıp elinizle iki parmak kalınlığında rulo yapın,üzerine hafifçe bastırıp düzleyin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.Hazırladığınız kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında altı üstü hafif kızarana kadar pişirin.Yaklaşık 20-25 dakikada pişiyor ancak süre fırından fırına farklılık göstereceği için arada kontrol etmeyi unutmayın.Hafif kızarması yeterli olacaktır.Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın ve iyice soğuduktan sonra karıştırdığınız tarçın,pudra şekeri karışımına bulayın.
Not: Ben orjinal tariftekinden daha az kullanmış olmama rağmen pudra şekeri,tarçın karışımından yine de arttı.Ancak ölçüleri daha da azaltmanızı tavsiye etmem bulamak zorlaşabilir.Artan karışımı başka bir kurabiye de yada kek yapımında kullanabilirsiniz.
Not: Orjinal tarif kap ve gr ölçüsünde idi ben ölçüleri sizler için bardak,kaşık olarak ayarladım ancak kap ve gr ölçülerinden de faydalanabilirsiniz ki her zaman en garanti yöntem gr. ölçüleriyle yapmaktır,teraziniz varsa mutlaka o ölçülerle yapın derim.
Afiyet olsun...
                           


Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc      
facebook:   anne eli gibi    

1 yorum:

  1. The main thing is to cook baked cookies in a preheated oven until they are browned so, essays.com company that they are tasty.

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..