Bu Blogda Ara

9 Nisan 2019 Salı

İmam Sarığı Pastası


Herkese mutlu akşamlar.
Blogda aktif olamadığım dönemlerde yaptığım tarifleri yavaş yavaş toparlayıp bloga yazma zamanı gelmişte çoktan geçmiş:)
Bir önceki attığım
Cocostar kurabiye ve bir zamanlar trend olan imam sarığı pasta ile başlamış olayım.Daha çok tarif var ve Ramazan girmeden çay saati tariflerini bitirebilir miyim bilemiyorum,ama elimden geleni yapacağım :)
İmam sarığı pastası çok aşamalı zor bir tarif gibi görünse de aslında oldukça pratik ve çok da lezzetli bir pasta.
Eğer hala denemediyseniz muhakkak deneyin derim.

Diğer pasta tariflerime Buradan,tüm Çay saati tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.




Malzemeler 
(200 ml'lik su bardağı)


Kek için;
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bar şeker
1 vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Kreması için;
3 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 tepeleme yemek kaşığı un
1/2 su bardağı şeker
1 adet vanilya
Kenarlarına;
Hindistan cevizi
Üzerine;
100 gr. çikolata



Hazırlanışı

Kek için,oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Diğer kek malzemelerini sırasıyla ekleyerek karıştırın. Yağlı kağıt serili dikdörtgen bir  fırın tepsisine hazırladığınız kek hamurunu yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Çay bardağının ağız kısmıyla kekten küçük yuvarlaklar kesip bir kenarda bekletin.
Krema malzemelerini,vanilya hariç bir tencereye alıp topak kalmayacak şekilde çırpın. Ocak üstüne alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kullanacaksanız vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
Bardakla kestiğiniz keklerden birini alın ve üstüne kremadan koyup,yayın. Üstüne diğer yuvarlak parçayı koyun. Kenarlarını her yerini kaplayacak şekilde kremaya bulayın ve kremadan sonra Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın. Tüm kek parçaları bitene kadar aynı işlemi tekrar edin.
100 gram çikolatayı benmari usulü eritip kaşık yardımı ile üzerine yanlarına taşmayacak şekilde sürün.
Soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..