Bu Blogda Ara

30 Nisan 2019 Salı

Deve kuşu Yumurtası Tatlısı



Herkese günaydınlar.
Bugün sizlere farklı sunumu ve ilginç adı ile oldukça leziz ve fresh bir tatlı tarifim var.
Meyveli ve hafif tatlıları,farklı ve sürprizli sunumları seviyorsanız bu tatlı tam size göre demektir.
Yapılışı zor gibi görünse de
aslında o kadar basit ki inanamayacaksınız.Aşağıda detaylı olarak anlattım,dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var onlara uyarsanız deve kuşu yumurtanız kusursuz olacaktır :)
Özellikle çocuklar bu tatlıya bayılacak.


Bu arada,Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linktenulaşabilirsiniz.

Diğer Sütlü tatlı tariflerime de Buradan ulaşabilirsiniz.


Malzemeler

muhallebisi için;
6 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı mısır ya da buğday nişastası
Yarım limonun kabuğunun rendesi ya da 1 adet vanilin
Portakal peltesi için;
6 çay bardağı portakal suyu (yaklaşık 7 adet portakal)
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı mısır ya da buğday nişastası
Üzerine;
Bolca Hindistan cevizi



Hazırlanışı

Öncelikle bir tencereye muhallebi için süt,şeker ve nişastayı koyup çırpma teliyle çırpın ve ocağa alın. Diğer taraftan başka bir tencereye de sıktığınız portakal suyunu,şekeri ve nişastayı koyup onu da çırpıp ocağa alın. İkisini de aynı anda pişirmeniz gerekiyor. İkisini de karıştırarak pişirin.ikisi de kaynayıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.Her ikisi de hemen hemen aynı sürede pişiyor.



Yuvarlak büyük bir kaseye ocaktan alır almaz muhallebiyi dökün ve yine hiç bekletmeden ocaktan aldığınız portakal jölesini dikkatli bir şekilde muhallebinin tam ortasına dökün. Döktükten sonra asla kaşıkla karıştırmayın, yada kaseyi sallamayın sizin bir şey yapmanıza gerek yok bu işlem onun şekil alması için yeterli. Oda sıcaklığına gelen tatlının üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına kaldırın.akşam yaptıysanız bir gece sabah yaptıysanız da akşama kadar dinlendirin. 


Servis ederken kaseye uygun bir servis tabağını kasenin üzerine kapatıp kaseyi ters çevirin. Bu işlemi yapmadan önce bıçakla yanlarda kontrol edin, muhallebi hafif terlediği için kaseden ayrılmış olmalı. Eğer ayrılmamışsa bıçakla hafif yanlarından geçin ki tatlınız kaseden kolay çıksın.
Üzerini her yerini kaplayacak şekilde hindistan cevizi ile süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...


Bu arada,Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linktenulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..