Bu Blogda Ara

23 Nisan 2019 Salı

Ispanaklı Kiş



Haftanın ikinci gününden herkese selamlar.
Bugün sizlere inanılmaz lezzetli bir kiş tarifim var.
Aslında taslakta hazır başka tariflerim vardı ama malum ıspanağın zamanı geçmek üzere,bu güzelim tarifi heba etmek istemedim.Çünkü
mutlaka denemeniz,tatmanız gereken bir lezzet.Hamuru,ıspanaklı harcı ve kremalı sosu ile hem göze hem damağa hitap eden enfes bir tarif.
Uzun lafın kısası bu güzelim kişi ilk fırsatta deneyin,tadın derim,eminim sizlerde çok ama çok seveceksiniz.

Bu arada tarif sevgili arkadaşım Zehra'ya ait,buradan da bu muazzam tarif için kendisine ayrıca teşekkür etmek istiyorum.


Diğer Çay saati tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.

Bu arada,Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.



Malzemeler

Kiş hamuru için;
80 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
1 küçük çay bardağı yoğurt
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Kalıbı yağlamak için;
yumuşak 2 tatlı kaşığı tereyağı
Ispanaklı harç için;
3 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 demet ıspanak (650 gr kadar)
Tuz
karabiber
pul biber,
kırmızı toz biber
Sosu için;
1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 paket krema(200 ml)
1 adet yumurta

Hazırlanışı

Öncelikle ıspanaklı harç için,
soğanları doğrayın,yağları bir tencereye alıp ısıtın. Doğradığınız soğanları ekleyip kavurun. Kavrulan soğanlara doğrayıp,yıkayıp suyunu süzdüğünüz ıspanakları,tuzunu ve baharatlarını ekleyip yüksek ısıda su salmasına izin vermeden kavurun. Pişen ıspanaklı harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tamamen soğumuş olmalı.

Diğer yandan derin kaba tüm hamur malzemelerini alıp yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı, eğer elinize yapışıyorsa azar azar biraz daha un ekleyebilirsiniz.yoğurduğunuz hamuru streç filme sarıp 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
Kremalı sos için,
yumurtaları iyice çırpın, kremayı da ekleyip çırpmaya devam edin.

yapılış aşamaları


Kiş hamurunu yağladığınız tart kalıbına göre açın,yanlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin.Hamurun üzerine çatalla birkaç delik açın.Yanlardan sarkan fazla hamurları kesip sonradan şekil verip üzerine yerleştirebilirsiniz.hamurun üzerine soğuk ıspanaklı harcı yayıp hafif bastırın. Onun üzerine kaşar peyniri rendesini döşeyin. En son kremalı yumurtalı sosu da dökün. Kalan hamurları da dilediğiniz kalıpla kesip üzerine yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Ilık,sıcak yada soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Bu arada,Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.

1 yorum:

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..