Bu Blogda Ara

27 Temmuz 2019 Cumartesi

Mantar Kurabiye

Herkese mutlu hafta sonları.
Bugün sizlere artık klasikleşmiş ama asla unutulmayan nefis bir kurabiye tarifim var.İlk ne zaman yaptığımı,kaç kere yaptığımı bile hatırlamadığım bu şirin kurabiyelerin tarifinin blogumdan olmaması büyük bir eksiklik.Bende bu eksikliği gidermek için
hemen tekrar yaptım ve fotoğrafladım.Bugüne kadar demediyseniz bu kıyır kıyır kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz.Yok eğer denediyseniz de bir de benim tarifim ile deneyin derim,eminim çok seveceksiniz.



Diğer kurabiye tariflerime ve Çay saati tariflerime göz atmayı unutmayın.

Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.



(17-18 adet)
(200 ml'lik su bardağı ölçüsü)

Malzemeler

125 gram yumuşak tereyağ
1 adet yumurta
2 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
şişe kapağı



Hazırlanışı

Öncelikle yumuşak tereyağ,pudra şekeri ve yumurtayı bir kaba alıp,çırpın.Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip yoğurmaya başlayın.Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.Hamur ele yapışmayan,yumuşak,kadife gibi bir hamur olacak.Hamur elinize yapışmayı bıraktığında un eklemeyi bırakın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın,tepsiye yağlı kağıt yerleştirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Şişe kapağını kakaoya batırıp kurabiyelerin tam ortasına bastırın.
Hazırladığınız kurabiyeleri 180 dereceli fırında 15-20 dakika kadar altı hafif pembeleşene kadar pişirin.Kurabiyenin üstü ve yanları beyaz kalmalı,altının pembeleşmesi yeterli.
Süre fırından fırına değişebilir,kontrol etmeyi unutmayın.
Afiyet olsun.

Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..