Bu Blogda Ara
4 Temmuz 2011 Pazartesi
MUZLU RULO PASTA
Herkese merhabalar.
Rulo pastadan doğum günü pastası olur mu? diyeceksiniz,valla ben yaptım oldu,çokta güzel oldu:)
bu tarifi lezzet dergisinde ilk gördüğümde mutlaka denemeliyim demiştim,fakat bizim evde pasta çok fazla tüketilemez bu nedenle hazır eşimin doğum günü gelmişken bu pastayı deneyeyim istedim.gerçi ne doğum günüydü ama ,doğum gecesi desek daha doğru olur:)beyimiz malesef gecenin ikisinde gelince sürpriz berbat oldu ama neyse yinede kutladık.zaten geç geleceğini bildiği için menüyü biraz kısır tuttum ama yinede bu kadar geç beklemiyorduk.olsun sağlık olsun yapacak bir şey artık geçti gitti.
pastaya gelince,bence çok güzel oldu fakat içindeki limon fazlalığı beni biraz rahatsız etti sanki,gerçi bu kadar limon olmasının sebebi içindeki yumurta fazlalağı ama yinede bana fazla geldi.ben size biraz azaltarak vereceğim.doğumgünü menümüzün ilk tarifi olan bu güzel pastamı ''ramazan lezzetleri etkinliğine'' gelibolu17 ve cafemis.com 'a gönderiyorum..
MALZEMELER
pandispanya için:
6 adet yumurta
5 yemek kaşığı tozşeker
8 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1/2 yemek kaşığı limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
krema için:
1 adet yumurta
7 yemek kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı un
1/2 lt süt
50 gr margarin
1/4 limon kabuğunun rendesi
1/2 paket vanilya
içine:
2 adet bütün muz
üzerine:
file antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
pandispanyanın yapılışı:
Öncelikle yumurtanın sarılarını ve aklarını ayıralım.yumurta sarılarına toz şeker,vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip iyice çırpalım.yumurta aklarını ayrı bir kapta bir çimtik tuzla 10 dakika kadar kar haline gelip iyice katılaşana kadar çırpalım.yumurta sarılı karışıma ilave edip iyice karıştıralım.elenmiş unu ve limon suyunu da ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla iyice karıştıralım.yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir tepsiye hamuru dökelim.önceden ısıtılmış 150 dereceli fırının üst bölümünde kurutmadan pişirelim.nemli bir mutfak havlusunun üzerine yağlı kağıtla birlikte alıp ,soğutmadan çok dikkatli bir şekilde rulo yaparak kağıdından ayıralım.
kremanın yapılışı:
Krema için 1 çay bardağı sütü ayırıp kalanını ocağa alıp kaynatalım.kalan sütü,yumurta,tozşeker,un ve rendelenmiş limon kabuğunu iyice karıştırıp,ısınan süte yavaş yavaş ilave edelim.muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.ocaktan alıp margarin ve 1/2 vanilyayıda ekleyip karıştırark soğutalım.soğuduktan sonra kremayı kekin üzerine eşit bir şekilde yayalım.limonla ovduğumuz muzlarıda bütün bir şekilde kekin uç kısmına yerleştirip dikkatli bir şekilde rulo yapalım.üzerine file antep fıstığınıda serpip,buzdolabına kaldıralım.3-4 saat dinlendikten sonra servis edebiliriz.
AFİYET,ŞEKER OLSUN....
3 yorum:
değerli yorumlarınız için teşekkürler...
blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
selam canım,bu güzel pasta için çok teşekkürler,elleirne sağlık.şimdi yayında :) gene beklerim sevgiler :)
YanıtlaSilhttp://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2011/08/ramazan-lezzetleri-etkinligi-tarifleri.html
gelibolu17
BENDE TEŞEKKÜR EDERİM,TABİ SEVE SEVE YENİ TARİFLER GÖNDERMEYE ÇALIŞACAĞIM,SEVGİLER....
YanıtlaSilbu pasta diyeti miyeti yalan eder :) çok güzel görünüyor, afiyet olsun
YanıtlaSil