Bu Blogda Ara

13 Eylül 2011 Salı

ŞEHRİYELİ KUZU KULAĞI SALATASI

ŞEHRİYELİ KUZU KULAĞI SALATASI


Herkese merhabalar.
aslında bu tarifim çok eski yani yapalı bayağı bir zaman oldu ama bir türlü yayın sırası ona gelmedi:)
  e artık yayınlayayım yani değilmi?
yaptığım gün pazardan aldığım kuzu kulaklarını değişik nasıl bir tarifle yapsam diye düşünürken,biraz araştırma yapıp bu arifi bulmuştum,gerçi kendime göre değişiklikler yaptım o ayrı,yalnız bu tarifin orjinalini nereden aldım hatırlamıyorum,nette baktım bulamadım.gerçi dediğim gibi ben biraz kafama göre takıldım,ama şehriye fikri bana ait değildi,şehriyeyi çok sevdiğim için mutlaka bu tarifi denemeliyim dedim ve denedim,sonuç harikaydı,peynir,şehriye ve kuzu kulağı birbirine çok yakıştı,sofrada ise çok şık bir sunum oldu doğrusu.mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

MALZEMELER

1 çay bardağı arpa şehriye
1 demet kuzu kulağı
taze reyhan yaprağı
yarım yağlı beyaz peynir
tuz
limon
sızma zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

 Öncelikle yeteri kadar suyu içine biraz sıvı yağ birazda tuz atıp arpa şehriyeleri iyice yumuşayıp şişene kadar pişirelim.süzelim ve soğuk sudan geçirip bir kenara alalım.
diğer tarafta ayıklayıp yıkadığımız kuzu kulağı yapraklarını bir bölümünü servis tabağını kenarına koymak üzere ayıralım,kalan yaprakları da elimizle iri iri doğrayalım ve karıştırma kabına alalım,şehriyenin yarısınıda doğradığımız kuzu kulaklarının üzerine ekleyip limon yağ ve tuz ilave edip iyice harmanlayalım.diğer tarafta ayrı bir kapta kalan şehriyeye de aynı şekilde limon yağ ve tuz ekleyip karıştıralım .

   Kalan bütün kuzu kulağı yaprakları ve reyhan yapraklarını muntazam bir şekilde servis tabağına dizip üzerine yağ ve limon gezdirelim,dilerseniz tuzda ekleyebilirsiniz.
üzerine karıştırdığımız kuzu kulağı  ve arpa şehriye karışımını dökelim.kalan şehriyenin yarısını da üzerine serpiştirip dilediğimiz kafar küçük küp küp doğranmış beyaz peyniri de üzerine serpiştirelim.
ve salatamız artık servise hazırdır.karışık görünse de yapımı aslında çok kolay direk hepsini karıştırıp da yapabilirsiniz fakat o zaman sunum pek göze hitap etmez,yani bu aşamalar yalnızca şık bir sunum için.
AFİYET OLSUN...

                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

6 yorum:

  1. kuzu kulağını çok secerim bende o ekşimsi tdı beni mest eder eminim salatasıda güzeldir hele senin elinden çıkmışsa tatluşum ellerine sağlık:)))))

    YanıtlaSil
  2. saol tatlışum,valla güzel oldu selma bende kuzu kulağını çok severim,bu mlzemelerlede harika bir salata çıktı canım,denemeni tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  3. Bende kuzu kulağına bayılıyorum.
    Tuzlayıp,tuzlayıp yerim.
    Salatasını hiç yapmadım ama çok seveceğime eminim.
    Ellerine sağlık canım..
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Kuzu kulağını bende çok severim hatta bu aralar sürekli üstüne peynir koyarak seninki gibi yapıyor.bağırsaklara da çok iyi geliyor. ellerine sağlık canım yine canım istedi şimdi:)

    www.tumayinmutfagi.com

    YanıtlaSil
  5. TEŞEKKÜR EDERİM meliha'cım,bende bayılıyorum ekşi ekşi ne güzel oluyor,salatasıda çok güzel oluyor,tavsiye ederim canım.bende çok öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  6. sağol tümay'cım seninde ellerine sağlık,bağırsaklara iyi geldiğini bilmiyordum,iyi olduğu söyledeiğin aklımda olsun.madem canın yine çekti,ne yapıyoruz marş marş mutfak:))

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..