Bu Blogda Ara

5 Kasım 2011 Cumartesi

KALBURABASTI VE NİCE NİCE BAYRAMLAR

KALBURABASTI
Herkese güzel bir gün diliyorum...



Yine bir bayram daha geldi çattı..
bayramlar nedense bana yalnızca mutluluğu değil hüznü de çağrıştırmıştır,nedenini tam bilmesem de bu hep böyle oldu..
şimdide aynı,sanki hüzünlenmem gerekiyormuş gibi geliyor ve çok şen değilim.aslında bunda bir takım sorunların payı yok değil ama böyle bir dumanlı oluyorum işte,Allah'tan geleneksel temizlik olimpiyatlarımız başladı da,kafam biraz dağıldı:))

 Biz Türk kadınları hem tatlı hemde biraz deliyiz galiba,bir hafta öncesinden başla dip köşe gir,kış olmasına rağmen bütün camları sil,börekler,tatlılar,yemekler uğraş dur,sanki yapmasak ne olacak ,ama yok durmak olmaz,hatta benim gibi küçük olup bayramda pek az ziyaretçisi olanları bile bir telaş alır,mesela ben öyleyim,tamam kimse gelmez gelenlerde kardeşimiz falan ama,ya ani bir misafir gelirse ya rezil olursam:)))
ay aman Allah korusun  modunda, tam bir hafta bayram hazırlığı:))
ama olsun ben seviyorum bayram temizliklerini,hazırlıklarını,en azından bir umudum varki bayram hazırlığı yapıyorum,kimse gelmese de ben yerim ,temizlediğim evimde hijyenik hijyenik oturuveririm:)

neyse efendim gelelim diğer konumuza yani,kalburabastı tatlımıza,bu tatlıyı geçenlerde yapmıştım ama bir türlü yayınlayamadım.bende dedim ki hem bayramda belki yapmak isteyen olur hemde bayram tebriğine iyi yakışır:)
geçen bayramda truffle tarifimle kutlamışım bayramınızı.
tatlımız çok güzeldir tavsiye ederim efendim..
tüm arkadaşlarımın,takipçilerimin kısacası anne eli gibi'ye yolu düşen yada düşmeyen herkesin mübarek kurban bayramını kutlar,hayırlara vesile olmasını dilerim.
büyüklerin ellerinden,küçüklerin yanaklarından öper tarifime geçerim:)

MALZEMELER

250 gr tuzsuz yumuşak tereyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet küçük yumurta(yumurtanız büyükse 1 tane kullanın)
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı kadar elenmiş un
içine:
öğütülmüş ceviz
şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

KALBURABASTI
HAZIRLANIŞI

  Öncelikle soğuması gerektiği için şerbetimizi yapalım,şeker ve suyu bir tencereye alıp ocağa koyalım,kaynadıktan 10 dakika sonra limon suyunu ilave edip altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.

  Diğer tarafta hamur için,yumuşak tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırıp,elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek elimize yapışmayan bir hamur yoğuralım.hamur elinize yapışmayı bırakınca un artık eklemeyin.Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika kadar dinlendirelim.
  Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açalım ,kevgire veya rendeye bastıralım,içine  tatlı kaşığı kadar cevizi koyup,dikkatlice kapatalım.ek yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizelim.
  Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
fırından aldığımız tatlıyı ilk sıcağı çıkınca yani 2-3 dakika sonra soğuk şerbeti dökelim,üzerini başka bir tepsiyle kapatıp şerbetini çekmeye bırakalım.



AFİYET OLSUN...

                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

16 yorum:

  1. Ellerinize sagllik. Bayraminiz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  2. merhabalar cnm ne kadar güzel yazmışsın ya okurken hem güldüm hem düşündüm hislerimi tercuman oldun valla helede ya biri gelirse ya rezil olursam:D:D çok hoşsun
    ve tatlın enfes göörüünüyor bayılırım kalbura bastıya gevrek gevrek olur elerine saglık cnm mutlu bayramlar sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ....sanada mutlu bayramlar sevgili pembe kekik,çok sağol..

    ...teşekkür ederim nesrin,eksik olma..

    ...ama öyle değilmi sevgili mavi,ben hala bayram hazırlığı yapıyorum:)
    çok teşekkür ederim,eksik olma canım..

    YanıtlaSil
  4. çok güzel grünüyor,ben yaptım bile şuan şerbetini çekiyor tarif için teşekkürler ve iyi bayramlar

    YanıtlaSil
  5. Elimi uzatip almak isterdim bu nefis kalbura bastilardan,ellerine saglik canim
    Sanada neseli bayramlar

    YanıtlaSil
  6. tam bayram tatlısı olmuş,süper.iyi bayramlar,keyfiniz bol olsun.

    YanıtlaSil
  7. ....baharcım,keşke elimizi uzatıp alabilsek,benimde çoğu zaman bloglerda gezerken aklımdan bu geçiyor:)sanada neşeli bayramlar ve teşekkürler canım

    ...sevgili dilek,sağolasın,seninde keyfin bol olsun canım..

    ...sevgili adsız arkadaşım,keşke adını yazsaydın,umarım tatlıyı beğenirsin,afiyet olsun,hayırlı bayramlar..

    YanıtlaSil
  8. sizlere de iyi bayramlar :)

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederim lama'cım:)

    YanıtlaSil
  10. Sana da hayırlı bayramlar diliyor,Ve ellerine sağlık diyorum canım.Kalbura bastıların görüntüsünden belli nefis olduğu.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. çok teşekkür ederim sevgili sevalce,hımm hemde nefisti:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor gerçekten.
    seni izlemeye aldım sevgiler

    YanıtlaSil
  13. teşekkür ederim minticim,hoşgeldin sefalar getirdin,bende seni izliyorum artık,sık sık yazışmak üzere sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Ay ben bu tarifleri niye görmedim kuşum çok özür dilerim . ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  15. hangi tarifleri görmemişsin kuşum?
    :)))
    sağol canımcım olsun canın sağolsun..

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..