TERBİYELİ KAVRULMUŞ ŞEHRİYE ÇORBASI |
Herkese merhabalar,hayırlı cumalar.
Öncelikle geç olsa da tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyorum.
aslında diğer sosyal paylaşım ağlarımın hepsinde paylaştım ama bir türlü bloguma post atamadım,gerçi bir gün değil her gün kutlanması gereken günlerden biridir oda ayrı.
bugün Yağız'ım içinde ilk öğretmenler günüydü,ama bazı aksiliklerden dolayı ben malesef gidemedim,neyse ki sınıf annemiz hediyemiz ulaştırdı hepimizin adına,oğlumdan bir öpücük almış öğretmeni daha ne olsun::)
''bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum ''
demiş HZ. ALİ ,daha bunun üzerine zaten söylenecek söz bırakmamış,diyorum ve çorbama geçiyorum..
İşte her gün yesem bıkmayacağım bir çorba tarifiyle karşınızdayım.terbiyesiz çorbalardan çok terbiyeli olanları daha çok seviyorum:)
Bu çorbanın en önemli farkları şehriyeli haşlayarak değil kavurarak yaptım ve birde sosu,aslında sosu sadece süslemek için yapmıştım fakat fotoğrafını çektikten sonra soslu bir şekilde yeyince inanamadım,çünkü bu sosun bu çorbaya bu kadar yakışacağını düşünmüyordum.fakat müthiş bir lezzet çıktı ortaya.denemenizi tavsiye ederek tarife geçiyorum...
TERBİYELİ KAVRULMUŞ ŞEHRİYE ÇORBASI |
Diğer çorba tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER
1 yemek kaşığı dolu dolu tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 çay bardağı tel şehriye(orta boy çay bardağı)
3-4 bardak kaynar su(mutlaka kaynar olmalı)
3 bardak tavuk suyu(yoksa onun yerine kaynar suda kullanabilirsiniz ve dilerseniz bulyon ekleyebilirsiniz,tercihinize kalmış)
tuz
tane karabiber
terbiyesi için:
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yumurtanın sarısı
sos için:
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı kuru nane
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
TERBİYELİ KAVRULMUŞ ŞEHRİYE ÇORBASI |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kaynar suyumuzu hazır edelim.diğer tarafta tencereye yağlarımızı alıp ısıtalım ve tel şehriyeleri de ekleyip iyice kavuralım.sıcak suyumuzu varsa tavuk suyunu da ekledikten sonra (bence toplam 6 bardakla
başlayın koyu olursa tekrar su ilave etme şansımız var nasılsa.suyumuzu da ekledikten sonra kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.derin bir kasede terbiyemiz için,yoğurt,un,yumurta sarısı ve biraz inceltmek için yoğurt suyu yada normal suyu da ekleyip topak kalmayacak şekilde iyice çırpıp,pişen çorbadan kaşık kaşık ilave edip karıştıralım.bu işlemi terbiye ılıyana kadar devam edelim ve yavaş yavaş çorbamıza ekleyelim ve kaynayana kadar sürekli karıştıralım.bu aşamada sonra tencerenin kapağını kapatmayalım ki çorbamız kesilmesin.terbiyeyle birlikte kaynayıp pişince tuz ve baharatlarını da ekleyip ocağın altını kapatalım.
Küçük bir cezvede sıvı yağı kızdırıp nane ve pul biberi yakalım.Ardından kaselere aldığımız çorbamızın üzerine bu sostan döküp sıcak olarak servis edebiliriz.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
kavrulmuş olarak hiç denememiştim,birde böyle deneyeyim,ellerinize sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim,mutlaka deneyin eminim beğeneceksiniz ,keşke adınızıda yazsaydınız,sevgiler..
YanıtlaSilhehe evet evet aynen icimdekini dile dökmüssün saolasin :) bencede patavatsizliga son :)))
YanıtlaSiltesekkür ederim ziyaretin ve yorumun icin ...
corban enfes görünüyor.. bende cok severim kavurlmus sehriye ile terbiyeli corbayi.. ellerine, gönlüne saglik..
hayirli geceler diliyorum..
Aynen canım bende terbiyeli çorbaları daha çok seviyorum..
YanıtlaSilSıcak sıcacıkta süper olur bu havalarda bu nefiss çorban..
Ellerine sağlık canısı..
Öpüyorum.
Ellerine sağlık canım şu soğuk günlerde mis mis ohhhhh:)kocaman sevgilerimle
YanıtlaSilEllerine sağlık canımcım,sabah sabah çorban iyi geldi,teşekkürler :)
YanıtlaSilhayırlı cumalar selamlar...
kışın şu soğuk günlerde sıcak bir çorba gibisi varmı canım.ellerine sağlık.nefis olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilŞehriye kavrulunca lezzeti daha belirgin oluyor,çok güzel bir çorba,ellerine sağlık,sevgiler.
YanıtlaSilkuzucum canım istedi bu serin günde...sıcak sıcak..bende terbiyeli corbaları seviyorum...ama eşim pek içmez...sevgiler..
YanıtlaSil...E ÖYLE AMA HASRETCİM,RESMEN PAATVATSIZLIK BU ÇOK AYIP:)
YanıtlaSilBENDE TEŞEKKÜR EDERİM HEM GÜZEL YORUMUN HEMDE ZİYARETİN İÇİN SEVGİLER CANIM..
...SAĞOL MELİHACIM CANIM BENİM ÖPÜYORUM SENİ..
...TEŞEKKÜR EDERİM SEVGİLİ PASTA KÖŞESİ,HAVALAR SOĞUDU ÇORBA SEZONU TAM AÇILDI ,GERÇİ BENİM İÇİN YAZ KIŞ FARKETMEZ BEN ÇORBAYI ÇOK SEVERİM,BENDENDE KOCAMAN SEVGİLER..
...TEŞEKKÜR EDERİM GELİBOLU,CANIMSIN,SANADA HAYIRLI CUMALAR CANIM..
...TEŞEKKÜR EDERİM SEVDA,GERÇEKTEN ÖYLE, SICACIK MİSS GİBİ BİR ÇORBA GİBİSİ YOKTUR BU MEVSİMDE,SEVGİLER CANIM..
...EVET SEVGİLİ ERGUVAN KAVRULUNCA DAHA BİR GÜZEL OLUYOR,TEŞEKKÜR EDERİM CANIM,SEVGİLER..
...GEL KUZUM BEN SANA HEMEN YAPAYIM:)BOŞVER EŞİN YEMESİN SEN YAP KENDİNE AZICIK YE:)SAĞOL TATLIM,ÇOK ÖPÜYORUM..
ellerine sağlık reyhancım en fofori yemeğim çorbadır herzaman bizde hergün bulunur mutlaka.
YanıtlaSilOh yemez mi çorba misler gibi ellerine sağlık canım şu soğuk günlerde nasılda iyi gelir insana ..
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor.Kavrulmuş şehriye ile hiç denememiştim.Bir daha sefere şehriye çorbasını böyle yapayım.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSil..nilaycım zaten çorbasız bir menüyü ben hiç düşünemiyorum,yaz kış olmalı,sağol canım,öpüldün..
YanıtlaSil...ben çorbayı yaz kış yiyenlerdenim yıldızcım,tabi kışın daha çok tüketirim o ayrı:)teşekkürler sevgiler..
...teşekkür ederim pembe kekik,mutlaka denemelisin sonuca inanamayacaksın,sevgiler..
mardinden gelen şehriyelerim için her şey hazır :)
YanıtlaSiltarif,
lezzet ve zaman :))
sevgiler..
Varyyaa o mis gibi kavrulmus nane ve pul biber varyaa beni öldürûyor iste! bayirliim kokusuna. Cok lezzetli oldugu belli canim, ellerin dert görmezsin
YanıtlaSil...oh oh ne güzel sevgili dut masalı,keşke bizede mardinden şehriyeler gelseydi eminim dahada lezzetli olurdu bu çorba,beğenmene ve zamanlamaya çok sevindim ,teşekkürler,sevgilerle..
YanıtlaSil...bende bayılırım,kavrulmuş ve naneye ama bu çorbanın tadını bu denli değiştireceğini düşünmemiştim inan mis kokulum,seninde yorum yazan ellerin dert görmesin canım,tabi yorum yazan tüm arkadaşlarım için geçerli bu temenni:)teşekkürler,sevgiler..