BABAGANNUŞ |
yağmurlu, kapalı bir İstanbul havasında kararmış içimle geldim sizlere..
artık gündüz bile güzel fotoğraf çekmek pek zorlaştı ,zaten hava çabuk kararıyor ancak sabahtan yapacaksın ki gün ışığını yakalayıp fotoğraf çekeceksin,o da her zaman mümkün olmuyor malesef..
el mahkum kış çıkana kadar idare edeceğiz yapacak birşey yok sanırım..
neyse efendim sıradaki tarifim ''mardin,hatay,mersin''hattında daha sık yapılan yöresel bir lezzet.
ben her zaman çok severek yaparım ve severekte yeriz,eminim çoğunuzda yapmışsınızdır,birde benim tarifim aklınızın bir köşesinde bulunsun,buyrun efendim tarifime..
Tarifimi yöresel lezzetler etkinliği için sevgili safiyece arkadaşıma gönderiyorum ve kolay gelsin demek istiyorum.
MALZEMELER
4 adet orta boy patlıcan
2 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı tahin
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
tane karabiber
tuz
pul biber
bir çimdik kimyon
üzerine:
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı pul biber
HAZIRLANIŞI
öncelikle patlıcanlarımızı közleyip kabuklarını soyalım.küçük küçük doğrayıp,çatalla ezelim.üzerine tahin,rendelenmiş sarımsak,yoğurt,limon suyu,zeytinyağı,tuz ve baharatlarıda ekleyip iyice karıştıralım ve servis edeceğimiz tabağa alalım.üzerine sıvıyağda yaktığımız pul biberini döküp soğuk yada ılık olarak servis edelim.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
offf çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilHarika bir meze ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgiler..
En güzel mezelerden birisi.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.
YanıtlaSilÇok iştah açıcı görünüyor, ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilacıktık:)güzel görünüyo patlıcanı seven biri olarak
YanıtlaSilGerçekten de İzmir'de de hava rezalet, kapalı. Bende hep ışığı severim yani güneşi.
YanıtlaSilBabagannuş tarifi de harika olmuş, elinize sağlık
Bir ekre denemistim ve gerçekten çok lzzetli. Ellerine saglik canim nefis gorunuyor . Resimde gayet basarili olmus bence
YanıtlaSilhepinize çok teşekkür ederim hanımlar,sevgiler..
YanıtlaSilHakılısın canım kış geldi resim çekmek zorlaştı farkındaysan benim fariflerde azaldı aynı sorunu ben de yaşıyorum hele ki cumarteside çalışınca sadece pazar günüm kalıyor resim çekmek için e hal böyle olunca sabah erkenden yapacağımı yapıp resimleyip sonra işlere geçiyorum.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık babagannuş misler gibi olmuş afiyetler olsun.
Hayırlı cumalar dilerim....
bende bayılırım eline sağlık
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir mezedir eline sağlık. patlıcanın her türlü köz salatasına bayılırım zaten.. bloğuma uğraman beni her zaman çok mutlu ediyor.teşekkürler, Görüşmek üzere sevgilerimi bırakıyorum
YanıtlaSilCanım benim güzel bir tarif. Yemedim hiç. Denemeliyim. Ellerine sağlık. :))
YanıtlaSil...AYNEN ÖYLE YILDIZ'CIM ARTIK BİRKAÇ AY DAHA SIKACAĞIZ DİŞİMİZİ,SAĞOL CANIM..
YanıtlaSil...TEŞEKKÜRLER POMPİŞÇE.
...BENDE PATLICANIN HER TÜRLÜSÜNÜ SEVERİM SEVGİLİ ŞÜKRAN,BLOĞUNA SEVE SEVE UĞRUYORUM,TEŞEKKÜRLER..
...MUTLAKA DENE YAĞMURCUM,ÖPERİM CANIM..
meze ve salata hasasıyım bloğunuzu inceledim ve babagannuş en ilgimi çeken oldu hiç bu salatayı tahinle yapmadım ve yemedim,deneyeceğim.Birde tahin olunca severim diye düşünüyorum.Eline sağlık sevgilerle...
YanıtlaSilpatlıcan bağımlılığım yüzünden mi sigara içiyorum yoksa -malesef- sigara kullandığım için mi patlıcan bağımlısıyım bilmiyorum lakin babagannuş çok baba görünüyor, canım çekti ve 6'ya kadar okuldayım =(
YanıtlaSilTarifin babagannuş yayında ellerine saglık çok güzel bir yöresek yemek tarifi desdegin için teşekkürler tekrar beklerim katılmanı
YanıtlaSilbabagannuş hatayın yöresine ait meze türü dür cok güzel olur hatay bu isimle bilinmez ebugannuş olarak bilinir ebu demek arapçada babası demektir türkçeye cevrildigindede baba gannuş olarak ismini almıştr bir hataylı olarak bu böle yapılmaz yapılmaz tarifi yanlıştır
YanıtlaSilpotlıcanlar közde pişirilir kırmızı biber ve domateslerde közde pişirilir bunları bıcakla ince ince dogranır ve zeytinyagı ilave edilir birazda nar ekşisi sonra servis yapılır sarımsak istege baglıdır
babagannuş hatayın yöresine ait meze türü dür cok güzel olur hatay bu isimle bilinmez ebugannuş olarak bilinir ebu demek arapçada babası demektir türkçeye cevrildigindede baba gannuş olarak ismini almıştr bir hataylı olarak bu böle yapılmaz yapılmaz tarifi yanlıştır
YanıtlaSilpotlıcanlar közde pişirilir kırmızı biber ve domateslerde közde pişirilir bunları bıcakla ince ince dogranır ve zeytinyagı ilave edilir birazda nar ekşisi sonra servis yapılır sarımsak istege baglıdır
doğrudur ben hataylı değilim ama hataylı bir arkadaşımdan almıştım tarifi,artık aynı yörede bile tarifler değişebiliyor,ama bu güzel bilgilr için teşekkür ederim,sizin tarif ettiğiniz gibi deneyip birgün onuda yayınlarım inşallah..
Sil