Bu Blogda Ara

22 Aralık 2011 Perşembe

BABAGANNUŞ

BABAGANNUŞ

Herkese merhabalar.
yağmurlu, kapalı bir İstanbul havasında kararmış içimle geldim sizlere..
artık gündüz bile güzel fotoğraf çekmek pek zorlaştı ,zaten hava çabuk kararıyor ancak sabahtan yapacaksın ki gün ışığını yakalayıp fotoğraf çekeceksin,o da her zaman mümkün olmuyor malesef..
el mahkum kış çıkana kadar idare edeceğiz yapacak birşey yok sanırım..
neyse efendim sıradaki tarifim ''mardin,hatay,mersin''hattında daha sık yapılan yöresel bir lezzet.
ben her zaman çok severek yaparım ve severekte yeriz,eminim çoğunuzda yapmışsınızdır,birde benim tarifim aklınızın bir köşesinde bulunsun,buyrun efendim tarifime..

 Tarifimi yöresel lezzetler etkinliği için sevgili safiyece arkadaşıma gönderiyorum ve kolay gelsin demek istiyorum.

MALZEMELER

4 adet orta boy patlıcan
2 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı tahin
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
tane karabiber
tuz
pul biber
bir çimdik kimyon
üzerine:
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı pul biber

HAZIRLANIŞI

öncelikle patlıcanlarımızı közleyip kabuklarını soyalım.küçük küçük doğrayıp,çatalla ezelim.üzerine tahin,rendelenmiş sarımsak,yoğurt,limon suyu,zeytinyağı,tuz ve baharatlarıda ekleyip iyice karıştıralım ve servis edeceğimiz tabağa alalım.üzerine sıvıyağda yaktığımız pul biberini döküp soğuk yada ılık olarak servis edelim.
AFİYET OLSUN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

19 yorum:

  1. offf çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Harika bir meze ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. En güzel mezelerden birisi.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Çok iştah açıcı görünüyor, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. acıktık:)güzel görünüyo patlıcanı seven biri olarak

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten de İzmir'de de hava rezalet, kapalı. Bende hep ışığı severim yani güneşi.
    Babagannuş tarifi de harika olmuş, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Bir ekre denemistim ve gerçekten çok lzzetli. Ellerine saglik canim nefis gorunuyor . Resimde gayet basarili olmus bence

    YanıtlaSil
  8. hepinize çok teşekkür ederim hanımlar,sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Hakılısın canım kış geldi resim çekmek zorlaştı farkındaysan benim fariflerde azaldı aynı sorunu ben de yaşıyorum hele ki cumarteside çalışınca sadece pazar günüm kalıyor resim çekmek için e hal böyle olunca sabah erkenden yapacağımı yapıp resimleyip sonra işlere geçiyorum.
    Canım ellerine sağlık babagannuş misler gibi olmuş afiyetler olsun.
    Hayırlı cumalar dilerim....

    YanıtlaSil
  10. bende bayılırım eline sağlık

    YanıtlaSil
  11. Çok sevdiğim bir mezedir eline sağlık. patlıcanın her türlü köz salatasına bayılırım zaten.. bloğuma uğraman beni her zaman çok mutlu ediyor.teşekkürler, Görüşmek üzere sevgilerimi bırakıyorum

    YanıtlaSil
  12. Canım benim güzel bir tarif. Yemedim hiç. Denemeliyim. Ellerine sağlık. :))

    YanıtlaSil
  13. ...AYNEN ÖYLE YILDIZ'CIM ARTIK BİRKAÇ AY DAHA SIKACAĞIZ DİŞİMİZİ,SAĞOL CANIM..

    ...TEŞEKKÜRLER POMPİŞÇE.

    ...BENDE PATLICANIN HER TÜRLÜSÜNÜ SEVERİM SEVGİLİ ŞÜKRAN,BLOĞUNA SEVE SEVE UĞRUYORUM,TEŞEKKÜRLER..

    ...MUTLAKA DENE YAĞMURCUM,ÖPERİM CANIM..

    YanıtlaSil
  14. nanemaydonoz.blogspot.com.gül7 Oca 2012 18:02:00

    meze ve salata hasasıyım bloğunuzu inceledim ve babagannuş en ilgimi çeken oldu hiç bu salatayı tahinle yapmadım ve yemedim,deneyeceğim.Birde tahin olunca severim diye düşünüyorum.Eline sağlık sevgilerle...

    YanıtlaSil
  15. patlıcan bağımlılığım yüzünden mi sigara içiyorum yoksa -malesef- sigara kullandığım için mi patlıcan bağımlısıyım bilmiyorum lakin babagannuş çok baba görünüyor, canım çekti ve 6'ya kadar okuldayım =(

    YanıtlaSil
  16. Tarifin babagannuş yayında ellerine saglık çok güzel bir yöresek yemek tarifi desdegin için teşekkürler tekrar beklerim katılmanı

    YanıtlaSil
  17. babagannuş hatayın yöresine ait meze türü dür cok güzel olur hatay bu isimle bilinmez ebugannuş olarak bilinir ebu demek arapçada babası demektir türkçeye cevrildigindede baba gannuş olarak ismini almıştr bir hataylı olarak bu böle yapılmaz yapılmaz tarifi yanlıştır
    potlıcanlar közde pişirilir kırmızı biber ve domateslerde közde pişirilir bunları bıcakla ince ince dogranır ve zeytinyagı ilave edilir birazda nar ekşisi sonra servis yapılır sarımsak istege baglıdır

    YanıtlaSil
  18. babagannuş hatayın yöresine ait meze türü dür cok güzel olur hatay bu isimle bilinmez ebugannuş olarak bilinir ebu demek arapçada babası demektir türkçeye cevrildigindede baba gannuş olarak ismini almıştr bir hataylı olarak bu böle yapılmaz yapılmaz tarifi yanlıştır
    potlıcanlar közde pişirilir kırmızı biber ve domateslerde közde pişirilir bunları bıcakla ince ince dogranır ve zeytinyagı ilave edilir birazda nar ekşisi sonra servis yapılır sarımsak istege baglıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğrudur ben hataylı değilim ama hataylı bir arkadaşımdan almıştım tarifi,artık aynı yörede bile tarifler değişebiliyor,ama bu güzel bilgilr için teşekkür ederim,sizin tarif ettiğiniz gibi deneyip birgün onuda yayınlarım inşallah..

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..