BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ |
Bugünde mevsim sebzelerinden biriyle devam ediyoruz,mevsimi geçmeden,benim gibi brokoli severseniz mutlaka denemelisiniz.
Görüntüsüde ayrıca çok şık oluyor ben bu halini ertesi günü çektim yoksa biraz dağılıyoruz maalesef helede sıcakken dağılmadan almak mümkün değil.
Deneyin ,tadın derim.
Sağlıcakla kalın...
MALZEMELER
1 adet orta boy brokoli
2 yemek kaşığı sıvıyağ
250 gr kıyma
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
pulbiber
tuzot
beşamel sos için:
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
2 yemek kaşığı tepeleme un
2,5 su bardağı süt
tuz
karabiber
üzerine:
bolca kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞ AŞAMALARI |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle brokolileri yıkayıp çiçeklerini ayırıp sirkeli suya yatıralım ,biraz bekletip tekrar yıkayıp süzelim.
ardından varsa buharlı pişiricide pişirelim ki en sağlıklısı ve lezzetlisi bu şekilde oluyor,yoksa bir tencereye yeteri kadar su koyup kaynatalım ve kaynayan suya brokolileri atıp biraz haşlayalım ama çok haşlamaya gerek yok,aldante olsun yani biraz diri kalsın.
ardından teflon bir tavaya sıvıyağımızı alalım biraz ısınınca kıymamamızı ekleyip kavuralım,ardından yemeklik doğranmış kuru soğanı ve rendelenmiş havucuda ekleyip biraz daha kavuralım ve en son salçamızı ekleyip bir iki çevirip tuz ve baharatlarını ekip ,karıştırıp ocaktan alalım.
BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ |
Ardından beşamel sos için ayrı bir tavada tereyağını eritip kokusu çıkana kadar unu kavuralım ve sütü ekleyip hızlıca çırpalım,tortu kalırsa blendırdan geçirebiliriz.En son tuzunu ve karabiberini ekleyip onuda ocaktan alalım.
Hafifçe yağladığımız fırın kabına önce haşlanmış brokolileri,ardından kavurduğumuz harcı eşit bir şekilde yayalım.Onunda üzerine eşit bir şekilde beşamel sosu yayıp 180 dereceli fırında pişirmeye bırakalım.
Beşamel sos yer yer kızarmaya başlayınca pişmiş demektir,fırından alıp kaşar peyniri rendesinide serpiştirip tekrar fırına sürelim,kaşarlar eriyip hafif kızarınca fırından alıp ılık olarak servis edelim..
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Günaydın, ilk kez görüyorum, çok ilginçmiş. Sayenizde yeni bir şey daha öğrendim. İyi haftalar, sevgiler.
YanıtlaSilReyhancım, beşamel soslu brokoli yaparım ama kıymalı hiç denemedim.Neden olmasın ? değil mi.Evdekilere yedirmenin en güzel yöntemi olmuş, ellerine sağlık.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBrokoliyi çok severim.Beşamel sosla hiç denememiştim.En kısa zamanda yapacağım.ellerinize sağlık.
brokilinin hastasıyım..beşamel soslusunu da ayrı bir seviyorum ..eline sağlık...
YanıtlaSilİyi haftalar.Bayılırım brokoliye.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilBrokoliyi severim , eline sağlık canım . Mutlu haftalar diliyorum , sevgiler.
YanıtlaSilÇok şık olmuş, eminim lezzetlidir de ellerine sağlık , sevgiler
YanıtlaSilbrokoliyi evdekilere yedirmenin müthiş yolu:) harika olmuş canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilGenelde salatasını yaptığımız brokilinin,fırında beşamel soslusunu görünce şaşırmadım değil ama sunumunu ve tarifini görünce mutlaka denenmeli diye düşünüyorum...ellerine sağlık mutlu bir hafta dilerim.
YanıtlaSilSevgiler
merhaba canim ayyyy bu ne sahane birsey böyle tam benlik :))))))
YanıtlaSilellerine saglik
sevgiler
ben bu tarifi karnabaharlar yapıyorum ama brokolıylede denemeliyim galiba güzel görünüyor,eline sağlık.
YanıtlaSilAhhh bu brokoliyi bir türlü sevemedim.
YanıtlaSilNe kadarda çok faydalı ama yok aram hiç iyi değil..
Sana afiyet olsun gülüm..
Çok öpüyorum.
Bloglarda gezerken şimdi fark ettim blogunu tariflerini kaçırmak istemem,elinize sağlık hepsi çok güzel,ben henüz cok yeni bir blogum umarım bende güzel şeyler yaparım banada beklerim :))
YanıtlaSilbende nerdeyse haftada bir yaparim ,kremayla kasari karistiriyorum besamel sosa gerek kalmiyor öylede nefis oluyor ellerine saglik canim cok lezzetli görünüyor
YanıtlaSilKıymalı ve beşamelli, tadı enfes olmuştur ellerine sağlık.
YanıtlaSilBrokoli'yi sevmeyenlerin bile zevkle yiyecekleri bir tarif olmuş bence. Ki ben çok severim :) ellerine saglık..
YanıtlaSilTarifiniz yayınlandı, ellerinize sağlık :D
YanıtlaSilBen de yaparım çok ta severim. Özellikle etin ve pilavın yanına çok yakıştırıyorum. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilbrokoliyi hiç böyle denemedim denenmeli dedim:)
YanıtlaSilellerine sağlık.
sevgiler.
Brokoliyi her şekilde çok severim bu hem lezzetli hem de sunum olarak çok güzel olmuş.Çok beğendim ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilbrokoli en sevdiklerimden. beşamel de öle. ikisi bir arada müthiş olmalı.
YanıtlaSil:)
İnanırmısın sevgili Reyhan, bugün düşündüm, hep karnabaharla yapıyoruz, brokoli ile yapsak nasıl olur diye? Çok güzel oluyormuş demek ki :) Ellerine sağlık, nefis. En yakın zamanda ben de yapayım. Sevgiler.
YanıtlaSilBrokiliye geldim gelmesine de köfteler fena akıl çeliyor:))
YanıtlaSilBrokoli her haliyle güzeeell. Ellerine sağlık komşu:)
Brokoliyi hi bu şekilde denememiştim. Beyaz Hanımeli'nin dediği gibi karnıbaharla yapılıyor da brokoliyle neden yapılmasın? Değil mi? Çok lezzetli olmuşa benziyor. Sunum zaten bir harika. Yani anlaşıldığı gibi yine anneeligibi... :-) Afiyet olsun sizlere.
YanıtlaSilMmmm nefis görünüyor, deneyeceğim mutlaka. Ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor en kısa zamanda tarifini deneyeceğim
YanıtlaSilBrokolinin en güzel hali ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilAh birde eşime yedirebilsem..
Sevgiler..
Kıyma katmak hiç aklıma gelmezdi.
YanıtlaSilNedense.
Hayret etmiş anne Çiğdem
Hımmmmm gerçekten çok güzel görünüyor,elinize sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık bende çok severim hem brokoli hem de beşamel sosa efe haslama çok seviyordu bol limonlu birde boylesini deneyelim. birde kabak çok severim beşamel soslu
YanıtlaSil