Bu Blogda Ara

9 Nisan 2012 Pazartesi

ÇİLEKLİ PARFE



Herkese merhabalar.
   Havalar iyiden iyiye ısınmaya başladı artık,dondurma mevsimi de geldi de geçiyor bile.E o zaman parfe ve dondurma tarifleri vermenin de zamanı gelmiş demektir.
  Bende çok eski tariflerimden olan çilekli parfemin güncellenmiş fotoğraf ve tarifiyle birlikte sizlere sunmak istedim.
İnsan aynı tarifi denedikçe ya daha kötüye ulaşıyor yada daha iyi sonuçlar alıyor,bu parfede benim için öyle bir tarif,ilk olarak nereden aldım bilmiyorum ama o kadar şekerli olmuştu ki  içim bayılmıştı ^:^
    Zaten tarifi nereden aldığımı hatırlasam iyi bir sitem ederdim,birde işin en kötüsü bile bile lades dedim,şekerin fazla geleceğini tahmin ettim fakat, her aldığım tarifi ilkinde aynen uyguladığım için ,vardır bir hikmeti belki dedim yaptım,tabi sonra bir daha aynı hatayı yapmadım.Sizde aynı hataya düşmemek için ki malum herkesin damak tadı farklıdır,ben az şekerli seviyorum siz daha şekerli sevebilirsiniz,şekeri yavaş yavaş katıp bir çay kaşığıyla tadın,az gelirse ekleyin,yeterliyse artık şeker eklemeyin,birde mutlaka şeker eriyene kadar çırpın,bu çok önemli bir püf noktası.

    Bu arada unutmadan ŞEFTALİLİ PARFE'nin tarifine bakmak isterseniz TIK TIK 


MALZEMELER

1 büyük kase doğranmış çilek
2 su bardağı süt
1,5 poşet krem şanti
1 paket labne peyniri(200 gr)
1/4 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya


HAZIRLANIŞI

    Öncelikle soğuk sütle krem şantiyi katılaşana kadar mikserle çırpalım.Ardından labne peynirini,şekeri ve vanilyayıda ekleyip şeker eriyene kadar mikserle çırpmaya devam edelim,bu nokta çok önemli şeker mutlaka içinde erimeli,sonra şekerinin tadına bakıp ihtiyaç duyarsanız biraz daha ekleyip ve yine şeker eriyene kadar çırpalım.
   En son doğranmış çilekleri de ekleyip kaşıkla iyice karıştıralım.Streç film veya kestiğimiz buzdolabı poşetiyle kapladığımız kalıba parfeyi dökelim ve mümkünse üzeri kapalı bir kalıp olsun yada üzerini güzelce streç filmle de sarabilirsiniz.Üzeri açık olursa buzlukta ki kokular parfeye bulaşıp kötü bir tat oluşturabilir.
Buzluğa kaldıralım.En az bir gece bekletelim.Tamamen donunca buzluktan çıkaralım ,servisten 5 dakika kadar önce çıkarmak uygundur, üzerini çilekle ve dilediğiniz başka bir malzemeyle,mesela fındık,fıstık badem olabilir, süsleyip soğuk olarak servis edelim.
   Yalnız kullanacağımız kadarını buzluktan çıkaralım ve çabucak tüketelim,çünkü tıpkı dondurma gibi çok çabuk eriyor.
AFİYET OLSUN...

41 yorum:

  1. ooh yaz gelmiş.. ellerine sağlık.. sayende tam ölçüyle yapıcaz :))

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik hayatim,sabah sabah canim cekti vallahi,nasil da guzel gorunuyor,ellerine saglik canim,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  3. Bizde dün itibari ile açtık dondurma mevsimini, inşallah arkasından hastalık gelmez :)
    Parfe nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Oh mis gibi olmuş, yazın sıcaklarında iyi gider, afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık. Çok nefis görünüyor.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık Reyhancım sezonu nefis bir parfe ile açmışsın.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Canım çekmedi dersem yalan olur. Nasıl enfes bir görüntü bayıldım... Çilekli her şeye bayılırım zaten. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. CANIM BENİM ELLERİNE SAĞLIK
    :)
    GENE MÜKEMMEL:)

    YanıtlaSil
  9. OOOOOOOOOOOOH YAZ YAKLASIRKEN HARIKA OLDU BU TARIF..ELLERINE SAGLIK CANIM

    YanıtlaSil
  10. Mevsimi geldi böyle güzel tatlıların:)..Ellerine sağlık, nefis olmuş. Ben bayılırım dondurmaya ve parfeye, hele de böyle ev yapımıysa:)..
    Sevgilerimle..
    aslı

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık tamda zamanı artık bende beklerim

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık.Çilekli tatları da çok severim tam bana göre.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. evet canım eskiden parfe çok moda bir tarifti.bende kimden aldığımı bilmeden eklemiştim .....ama şekeri gerçekten çok oluyo.gerek yok yani..az koymada yarar var...:) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. bahar geldi çilekli tarifler boy göstermeye başladı: ) ellerine sağlık : )sevgilerrrr....

    YanıtlaSil
  15. labne olmadan olabilse keşke. çok güzel ama.

    YanıtlaSil
  16. bakması ile içini ferahlatıyor insanın,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Harikasın,bu ne güzellik böyle...

    YanıtlaSil
  18. OOOOFFF,enfes görünüyor.Ellerine saglik...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  19. Nefisss görünüyor ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  20. Ellerine sağlık canım , hem de çilekli yapmışsın , tam benlik olmuş .
    Mutlu haftalar , sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Bu harika tarifi yiyebilmek için biraz daha beklemek gerek önümüzdeki aylarda ancak yiyebiliriz:)
    Ellerine emeğine sağlık olsun..çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  22. Bizim buralar hala soguk ve yagmurlu 9 derecelerdeyiz
    Ama yinede bu nefis cilekli parfeye hayir diyemeyecegim
    eline saglik canim

    YanıtlaSil
  23. ayyy süper görünüyor, aksam aksam canim cekti simdi...
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  24. ayayayayyy.... hem çilek hem de parfe daha ne denir ki ellerine sağlık canım harika:))

    YanıtlaSil
  25. Bayılırım parfeye..Ellerinize sağlık süper olmuş..sevgiler..

    YanıtlaSil
  26. Nefis gozukuyor ellerine saglik!

    YanıtlaSil
  27. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis bir görüntü. Tam mevsimine uygun. Çilek ve dondurma lezzeti bir arada. Buzluklar artık bu güzelliklerle dolsun. Balkonda bu güzelliklerle sohbet olsun. Bayılırım...
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  28. çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  29. Benimde sırada parfe tariflerim bekliyor, kış meyve ve sebzelerinden sonunda kurtulacağız.Ellerinize sağlık, nefisss

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SELAM CANIM ÇOK SEVDIĞİM ÇORBA NEFIS GÖRUNUYOR

      Sil
    2. teşekkürler dilekcim,senin tariflerinide sabırsızlıkla bekliyorum..

      Sil
    3. selam bergüzaaanne,teşekkür ederim:)

      Sil
  30. Nefis bir tarif bu, çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  31. Muhteşem görünüyor parfe en sevdiğim tatlılardan biridir denemek lazım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  32. aa bak bu çok pratikmiş ben bunu yaparım ki:)

    YanıtlaSil
  33. OOOOOO GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  34. bu satirlari yazarken battaniye altinda 10 derecede nisan ayinda donuyorum.ama senin parfe bana sicak yaz gunlerini hatirlatti

    YanıtlaSil
  35. www.tümayınmutfagi.com25 Nis 2012 13:00:00

    Çilek girince işin içine herşey süper! Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle tümay\'cığım,işin içine çilek girdiği zaman herşey güzel oluyor.teşekkür ederim arkadaşım...

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..