Havalar iyiden iyiye ısınmaya başladı artık,dondurma mevsimi de geldi de geçiyor bile.E o zaman parfe ve dondurma tarifleri vermenin de zamanı gelmiş demektir.
Bende çok eski tariflerimden olan çilekli parfemin güncellenmiş fotoğraf ve tarifiyle birlikte sizlere sunmak istedim.
İnsan aynı tarifi denedikçe ya daha kötüye ulaşıyor yada daha iyi sonuçlar alıyor,bu parfede benim için öyle bir tarif,ilk olarak nereden aldım bilmiyorum ama o kadar şekerli olmuştu ki içim bayılmıştı ^:^
Zaten tarifi nereden aldığımı hatırlasam iyi bir sitem ederdim,birde işin en kötüsü bile bile lades dedim,şekerin fazla geleceğini tahmin ettim fakat, her aldığım tarifi ilkinde aynen uyguladığım için ,vardır bir hikmeti belki dedim yaptım,tabi sonra bir daha aynı hatayı yapmadım.Sizde aynı hataya düşmemek için ki malum herkesin damak tadı farklıdır,ben az şekerli seviyorum siz daha şekerli sevebilirsiniz,şekeri yavaş yavaş katıp bir çay kaşığıyla tadın,az gelirse ekleyin,yeterliyse artık şeker eklemeyin,birde mutlaka şeker eriyene kadar çırpın,bu çok önemli bir püf noktası.
Bu arada unutmadan ŞEFTALİLİ PARFE'nin tarifine bakmak isterseniz TIK TIK
MALZEMELER
1 büyük kase doğranmış çilek
2 su bardağı süt
1,5 poşet krem şanti
1 paket labne peyniri(200 gr)
1/4 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Öncelikle soğuk sütle krem şantiyi katılaşana kadar mikserle çırpalım.Ardından labne peynirini,şekeri ve vanilyayıda ekleyip şeker eriyene kadar mikserle çırpmaya devam edelim,bu nokta çok önemli şeker mutlaka içinde erimeli,sonra şekerinin tadına bakıp ihtiyaç duyarsanız biraz daha ekleyip ve yine şeker eriyene kadar çırpalım.
En son doğranmış çilekleri de ekleyip kaşıkla iyice karıştıralım.Streç film veya kestiğimiz buzdolabı poşetiyle kapladığımız kalıba parfeyi dökelim ve mümkünse üzeri kapalı bir kalıp olsun yada üzerini güzelce streç filmle de sarabilirsiniz.Üzeri açık olursa buzlukta ki kokular parfeye bulaşıp kötü bir tat oluşturabilir.
Buzluğa kaldıralım.En az bir gece bekletelim.Tamamen donunca buzluktan çıkaralım ,servisten 5 dakika kadar önce çıkarmak uygundur, üzerini çilekle ve dilediğiniz başka bir malzemeyle,mesela fındık,fıstık badem olabilir, süsleyip soğuk olarak servis edelim.
Yalnız kullanacağımız kadarını buzluktan çıkaralım ve çabucak tüketelim,çünkü tıpkı dondurma gibi çok çabuk eriyor.
AFİYET OLSUN...
ooh yaz gelmiş.. ellerine sağlık.. sayende tam ölçüyle yapıcaz :))
YanıtlaSilellerine saglik hayatim,sabah sabah canim cekti vallahi,nasil da guzel gorunuyor,ellerine saglik canim,sevgilerle.
YanıtlaSilBizde dün itibari ile açtık dondurma mevsimini, inşallah arkasından hastalık gelmez :)
YanıtlaSilParfe nefis görünüyor ellerine sağlık.
Oh mis gibi olmuş, yazın sıcaklarında iyi gider, afiyet olsun:)
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok nefis görünüyor.Sevgiler:)
YanıtlaSilEllerine sağlık Reyhancım sezonu nefis bir parfe ile açmışsın.
YanıtlaSilSevgiler..
Canım çekmedi dersem yalan olur. Nasıl enfes bir görüntü bayıldım... Çilekli her şeye bayılırım zaten. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilCANIM BENİM ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSil:)
GENE MÜKEMMEL:)
OOOOOOOOOOOOH YAZ YAKLASIRKEN HARIKA OLDU BU TARIF..ELLERINE SAGLIK CANIM
YanıtlaSilMevsimi geldi böyle güzel tatlıların:)..Ellerine sağlık, nefis olmuş. Ben bayılırım dondurmaya ve parfeye, hele de böyle ev yapımıysa:)..
YanıtlaSilSevgilerimle..
aslı
ellerine sağlık tamda zamanı artık bende beklerim
YanıtlaSilEllerine sağlık.Çilekli tatları da çok severim tam bana göre.Sevgiler..
YanıtlaSilevet canım eskiden parfe çok moda bir tarifti.bende kimden aldığımı bilmeden eklemiştim .....ama şekeri gerçekten çok oluyo.gerek yok yani..az koymada yarar var...:) ellerine sağlık
YanıtlaSilbahar geldi çilekli tarifler boy göstermeye başladı: ) ellerine sağlık : )sevgilerrrr....
YanıtlaSillabne olmadan olabilse keşke. çok güzel ama.
YanıtlaSilellerinize sağlık..
YanıtlaSilbakması ile içini ferahlatıyor insanın,ellerine sağlık.
YanıtlaSilHarikasın,bu ne güzellik böyle...
YanıtlaSilOOOOFFF,enfes görünüyor.Ellerine saglik...sevgilerimle
YanıtlaSilNefisss görünüyor ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım , hem de çilekli yapmışsın , tam benlik olmuş .
YanıtlaSilMutlu haftalar , sevgiler.
Bu harika tarifi yiyebilmek için biraz daha beklemek gerek önümüzdeki aylarda ancak yiyebiliriz:)
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık olsun..çok teşekkürler
Bizim buralar hala soguk ve yagmurlu 9 derecelerdeyiz
YanıtlaSilAma yinede bu nefis cilekli parfeye hayir diyemeyecegim
eline saglik canim
ayyy süper görünüyor, aksam aksam canim cekti simdi...
YanıtlaSilellerine saglik canim
ayayayayyy.... hem çilek hem de parfe daha ne denir ki ellerine sağlık canım harika:))
YanıtlaSilBayılırım parfeye..Ellerinize sağlık süper olmuş..sevgiler..
YanıtlaSilNefis gozukuyor ellerine saglik!
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis bir görüntü. Tam mevsimine uygun. Çilek ve dondurma lezzeti bir arada. Buzluklar artık bu güzelliklerle dolsun. Balkonda bu güzelliklerle sohbet olsun. Bayılırım...
Sevgiyle kal.
çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederim
SilBenimde sırada parfe tariflerim bekliyor, kış meyve ve sebzelerinden sonunda kurtulacağız.Ellerinize sağlık, nefisss
YanıtlaSilSELAM CANIM ÇOK SEVDIĞİM ÇORBA NEFIS GÖRUNUYOR
Silteşekkürler dilekcim,senin tariflerinide sabırsızlıkla bekliyorum..
Silselam bergüzaaanne,teşekkür ederim:)
SilNefis bir tarif bu, çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor parfe en sevdiğim tatlılardan biridir denemek lazım ellerine sağlık
YanıtlaSilaa bak bu çok pratikmiş ben bunu yaparım ki:)
YanıtlaSilOOOOOO GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilbu satirlari yazarken battaniye altinda 10 derecede nisan ayinda donuyorum.ama senin parfe bana sicak yaz gunlerini hatirlatti
YanıtlaSilÇilek girince işin içine herşey süper! Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilaynen öyle tümay\'cığım,işin içine çilek girdiği zaman herşey güzel oluyor.teşekkür ederim arkadaşım...
Sil